Ενημέρωση από τον Σύλλογο σεισμοπαθών

Σχετικά με τη συνάντηση εκπροσώπων του χωριού μας με την ηγεσία του υπουργείου υποδομών.

Πραγματοποιήθηκε χτες Σάββατο η συνάντηση, -για την οποία ο Σύλλογος είχε ενημερωθεί ήδη από τις 20 Ιουνίου-το απόγευμα, του νυν και του πρώην Προέδρων της Κοινότητας Απόστολου Αποστολή και Στρατή Παράκοιλα και του Προέδρου του Συλλόγου Σεισμοπαθών Νίκου Γκουγκούλιου με τον υπουργό και τον υφυπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ κ.κ. Καραμανλή και Καραγιάννη.

Εκτός των άλλων στη συνάντηση επιδόθηκε στον υπουργό η επιστολή που είχε στείλει την Πέμπτη το ΤΕΕ Β. Αιγαίου προς την ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και την οποία δεν είχε προλάβει να δει λόγω της αναχώρησης του για το νησί μας. Ταυτόχρονα του επιδόθηκε και επιστολή του Συλλόγου σεισμοπαθών με την οποία υποστηρίζεται το αίτημα του ΤΕΕ για αύξηση του ποσού για ανακατασκευή των σπιτιών κατά 20% και για την επισκευή των κίτρινων κατά 40%.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε την αύξηση για την επισκευή των κίτρινων σπιτιών να την πάρουν και όσοι έχουν ξεκινήσει αλλά δεν έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά για τη β΄ και γ΄ δόση.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου σεισμοπαθών επεσήμανε στον υπουργό ότι δεν πρέπει να θεωρεί την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σεισμοπαθών της Βρίσας ασήμαντη εξαιτίας του μικρού μεγέθους του χωριού διότι πίσω απ’ το χωριό στέκονται οι απανταχού της γης Βρισαγώτες αλλά και η ΟΛΣΑ και γενικότερα ολόκληρο το νησί.

Η επιστολή του ΤΕΕ με ημερομηνία 23 Ιουνίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΓΙΑ_ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ_ΣΤΙΣ_ΤΙΜΕΣ_ΤΩΝ_ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ_ΤΗΣ_ΔΑΕΦ

Η επιστολή του Συλλόγου σεισμοπαθών

Κύριοι,

Εμείς ο Σύλλογος Σεισμοπαθών Βρίσας Λέσβου προσυπογράφουμε πλήρως την έκθεση του ΤΕΕ προς εσάς που αφορά την αναπροσαρμογή της στεγαστικής συνδρομής για μεν τα κίτρινα σπίτια κατά 40% (το σημερινό ποσό είχε υπολογιστεί με τιμές του 2011!!!!) για τα δε κόκκινα κατά 20%.

Δοθείσης της ευκαιρίας θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο των φακέλων και εκταμιεύσεων 2ης και 3ης δόσης απο την υποστελεχωμένη ΔΑΕΦΚ. Μάλιστα η 3η δόση δεν καταβάλλεται  στους σεισμοπαθείς με το αιτιολογικό ότι επειδή από την αρχή δεν δηλώθηκε ότι έγινε αίτηση δανείου σε Τράπεζα και απορρίφθηκε άρα θεωρούν ότι έχει λεφτά ο κάθε σεισμοπαθής  να τελειώσει το σπίτι του και μετά να του καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό.

Κε Υπουργέ ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης ερχόμενος στο χωριό μας Βρίσα την επομένη του σεισμού δήλωσε στους σεισμοπαθείς “ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ” .

Πιστεύω να μην μας ξεχάσετε και να προχωρήσετε άμεσα στην αλλαγή της σχετικής ΚΥΑ  που να ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα μας και η Βρίσα να ξαναγίνει χωριό με σπίτια και  ανθρώπους και οχι χωριό με κουφάρια και μπετόν.

Με εκτίμηση,

Νίκος Γκουγκούλιος 

Πρόεδρος Συλλόγου  Σεισμοπαθών Βρίσας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.