Το “εν Καρδώνα Πολιχνίτου” θαύμα

Όλοι ξέρουμε πώς το νερό έγινε κρασί στην Κανά της Γαλιλαίας στο ομώνυμο θαύμα, όπως αυτό μας παρουσιάζει η Καινή Διαθήκη, βγάζοντας το γαμπρό απ’ τη δύσκολη θέση στην οποία  τον έφερε ο κακός υπολογισμός που έκανε για το πόσο κρασί θα χρειαζόταν στο γάμο του.

Ένα ανάλογο θαύμα χρειαζόμαστε σήμερα για να μας σώσει απ’ τους κινδύνους που δημιουργούν τα σκουπίδια στην αυλή ή στη γειτονιά μας, μιας και ο Δήμος σήκωσε ψηλά τα χέρια ελλείψει πετρελαίου. Το νερό σε πετρέλαιο θέλουμε να δούμε να γίνεται αλλά ο Μεγαλοδύναμος φαίνεται τυφλώθηκε και κουφάθηκε από όσα βλέπει και ακούει να γίνονται στη Λέσβο του σήμερα και παραμένει αδρανής!

Ίσως όμως πάλι να γίνεται το θαύμα σε μικρή έκταση για τις ανάγκες μόνο τοπικών αναγκών. Και αυτό το λέμε γιατί την Παρασκευή που πέρασε είχαμε γράψει ότι στο χωριό και τα Βατερά δεν μαζεύτηκαν σκουπίδια ενώ καθαρίζονταν ο σκουπιδότοπος στις άκρες του δρόμου που οδηγεί στη χωματερή. Σήμερα πάλι δεν μαζεύτηκαν τα σκουπίδια στην περιοχή μας ενώ στον Πολιχνίτο μαζεύτηκαν (τουλάχιστον στο κέντρο) Άρα κάτι γίνεται.

Για να είμαστε σωστοί διευκρινίζουμε ότι καλαμπουρίζουμε γιατί δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά. Κάποιο άλλοι λόγοι βέβαια θα εξηγούν τις διαπιστώσεις που κάναμε και μπορεί να μην υπάρχει τίποτα το μεμπτό.

Πάντως το μεσημέρι γίναμε ωτακουστές συννενόησης, που γινόταν σε δημόσιο χώρο, ανάμεσα στην πρόεδρο του χωριού και του οδηγού της σκουπιδιάρας να κατέβει αύριο να μαζέψει τα σκουπίδια απ’ το χωριό και τα Βατερά με τη χορήγηση της ποσότητας του πετρελαίου που θα χρειαστεί απ’ την ίδια. Ελπίζουμε ότι έστω και προσωρινά θα ξεβρωμίσουμε.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Το “εν Καρδώνα Πολιχνίτου” θαύμα

  1. Ο/Η Ψωμά-Νικέλλη Ευαγγελία λέει:

    Να σημείωθει επίσης ότι την προσπάθεια αυτή δέχθηκαν να στηριξουν οικονομικά και οι καταστηματάρχες των Βατερών καθώς και άλλοι πολίτες του χωριού μας.

  2. Ο/Η Black man λέει:

    Δάσκαλε εμείς απο μακριά μάθαμε πως το μεσημέρι για το θέμα των σκουπιδιών διαμαρτυρήθηκαν έντονα κάποιοι κάτοικοι στην κα πρόεδρο και απείλησαν ότι αν δεν μαζευτούν τα σκουπίδια θα τα μαζέψουν μόνοι τους και θα τα πετάξουν μπροστά στον Δήμο. Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως τα σκουπίδια θα μαζευτούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.