Αύριο βάφουμε το σχολείο μας!

Κόντρα στις αναποδιές, στις ανικανότητες και στις κοροϊδίες εμείς αύριο θα βάψουμε τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου μας. Εμείς δε λέμε λόγια, δεν σχολιάζουμε αέρα, εμείς δείχνουμε την αγάπη μας έμπρακτα.

Υπάρχουν αντίλογοι αλλά τους καταρρίπτουμε:

* Κάνοντάς τα όλα οι εθελοντές καλομαθαίνουν οι “άρχοντες” και λένε “άσε αυτοί θα τα κάνουν μόνοι τους”. Εμείς επειδή έφτασε “η δωδεκάτη” και τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο θα κάνουμε την προσπάθεια να μορφήνουμε το χώρο και αν τυχόν κάποιοι “άρχοντες” σκέφτονται πράγματι έτσι τους γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια.

* Ας  δώσουν τα λεφτά της περιουσίας του σχολείου για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του. Εμείς αγωνιστήκαμε για να αποδοθεί το δίκιο στο σχολείο μας ως απλοί πολίτες και αποσπάσαμε επίσημο έγγραφο του αρμόδιου υπουργείου που επειβεβαίωνε το δίκιο αυτό. Δυστυχώς οι υπεύθυνοι (μικροί και μεγάλοι τοπικοί άρχοντες του χωριού μας και φορείς του χωριού) δεν κατάφεραν να ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή. Αντίθετα εύρισκαν και βρίσκουν χίλιες δικαιολογίες  για να καλύψουν αυτούς που αδικούν τον τόπο τους για ευτελείς σκοπούς. Έφτασαν στο σημείο -εξουσία έχοντες- να λένε σήμερα :“μα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και για σχολεία άλλων χωριών και ο Δήμος δεν έχει να τα δώσει” Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν ζητάμε λεφτά του Δήμου. Ζητάμε λεφτά που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Μόλις τα πάρουν απ’ την ΑΡΕΝΑ (για παράδειγμα) να τα διαβιβάσουν σ’ αυτόν που τα δικαιούται. Αλλά εμείς δεν θα αφήσουμε το σχολειό μας στα μαύρα χάλια του. Θα του χαρίσουμε μια Κυριακή μας ή λίγα ευρώ.

*και να το βάψουμε σε λίγες μέρες πάλι το ίδιο θα το κάνουν. Πρόβλημα όσων το κάνουν (αν το κάνουν) Εμείς θα δώσουμε έμπρακτα μια πρώτης τάξεως εικαιρία στο σχολείο να κουβεντιάσει με τα παιδιά αλλά και τους γονείς για το σεβασμό που πρέπει να έχει ο χώρος αυτός και μάλιστα επεκτείνοντας την κουβέντα και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι (όπως η γωνία για την οποία γράφαμε αλλού) Με ζωντανά παραδείγματα πείθεται ο μικρός -και μεγάλος- μαθητής.

Εμείς (δυο-πέντε -δέκα) βάφουμε αύριο το σχολείο μας!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Αύριο βάφουμε το σχολείο μας!

  1. Ο/Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ λέει:

    ΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ .ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ…….ΜΠΟΛΙΚΑ!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.