28η Οκτωβρίου στα Βατερά

Γιορτάστηκε και στα Βατερά η επέτειος της εθνικής γιορτής.

Μετά τη δοξολογία στον άγιο Ευστάθιο, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε ο δάσκαλος Θέμης Ναούμης με μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ομιλία, ακολούθησε η πορεία των σχολείων προς την παραλία, όπου τους περίμενε το λεωφορείο για τη μετακίνησή τους στο μνημείο των Ηρώων, στο χωριό.

Εκεί συγκεντρώθηκαν βασικά οι γονείς και παππούδες των παιδιών, έγινε το τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων, κατατέθηκαν στεφάνια από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Στρατή Παράκοιλα, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο και ακολούθησαν ποιήματα και τραγούδια από τα τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου. Η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο. Η ποιότητα της εκδήλωσης, πέρα απ’ την καλή σε γενικές γραμμές προετοιμασία των παιδιών, είχε και την υποστήριξη του ηχολήπτη Γιάννη Μυρμίγκου με τη βοήθεια της συσκευής που πρόσωπα και φορείς του χωριού πρόσφεραν πριν δυο χρόνια στο σχολείο.

Κατά την αποχώρηση τα παιδιά κεράστηκαν με φροντίδα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων με κρουασάν, προσφορά του αρτοποιείου Τριανταφύλλου, και χυμούς, προσφορά του supermarket Πετρέλλης.

Στη συνέχεια με μια καταπληκτική ανοιξιάτικη θα λέγαμε μέρα τα λίγα ανοιχτά μαγαζιά των Βατερών γέμισαν με ντόπιους και επισκέπτες για το καθιερωμένο καφεδάκι αλλά και το εν συνεχεία γεύμα.

Και του χρόνου με υγεία και καλή πρόοδο στα παιδιά που με τη φρεσκάδα τους δίνουν ζωντάνια στο χωριό μας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.