Το πέρασμα απ’ τη ζωή

Πολύ μικρή διάρκεια έχει το πέρασμα μας από τον κόσμο τούτο έστω κι αν κάποιος ξεπεράσει τα 100!

Ο καθένας στο πέρασμά του αυτό μπορεί να συμβάλει θετικά (φυσικά και αρνητικά) στην κοινωνική ζωή του τόπου του. Το μόνο που χρειάζεται είναι η διάθεση προσφοράς!

Ούτε τίτλοι, ούτε αξιώματα, ούτε πτυχία. Μόνο διάθεση προσφοράς σε ό,τι τα καταφέρνει ο καθένας.

Η αιτία για την παραπάνω “ψευτοφιλοσοφία” είναι μερικές φωτογραφίες που είχε την καλή διάθεση να μας στείλει ο Ανδροκλής με την ευκαιρία των σαράντα ημερών από το θάνατο της αγαπημένης του γιαγιάς Μυρσίνης Καλατζή.

Μια γυναίκα, όπως οι περισσότερες της προηγούμενης γενιάς στο χωριό, του μόχθου και της εργασίας.
Στην οικογενειακή βιοπάλη αλλά όχι μόνο…
Έτοιμη με το τουμπελέκι στο χέρι να δώσει μια όμορφη πινελιά μαζί με άλλες χωριανές της (την Κατερίνα, τη Μυρσίνη, τη Μαρία, την Ελένη Καφαλούκου και τη Μαρία Γεωργάκα) στο πανηγύρι της φύσης στο χωριό μας.
Η δημιουργική όρεξη του Γιώργου Μανώλα ήταν που παρότρυνε, στόλισε και φωτογραφικά αποθανάτισε μικρές και μεγάλες κυρίες με τις παραδοσιακές τους φορεσιές για να στολίσουν το πανηγύρι.
Τις γνώσεις που μπορεί να μεταδώσει η εμπειρία είναι δύσκολο να αντικαταστήσει οποιοδήποτε βιβλίο
Και η βιωματική μετάδοση των γνώσεων θέλει αφηγηματική ικανότητα αλλά από μόνη της δεν αρκεί.Γι αυτό το τύμπανο και το ντέφι συνοδεύουν το τραγούδι της Μυρσίνης και της Μέλπως έλκοντας τα παιδάκια να κρεμαστούν στα χείλη τους.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.