Ευχαριστίες

Στις αρχές Ιουνίου είχαμε δημοσιοποιήσει το πρόβλημα με την έγκριση από την Αρχαιολογία της μελέτης επισκευής του σπιτιού των αδελφών Νικέλλη από την Αμερική, το οποίο οι σημερινές ιδιοκτήτριες (Ευαγγελία και Μάργκαρετ) αποφάσισαν να δωρίσουν στην τοπική κοινωνία μέσω της Βιβλιοθήκης.

Μπροστά στον κίνδυνο η μεγάλη καθυστέρηση να γίνει αιτία στο να μετατραπεί σε ερείπιο το πανέμορφο κτίριο και επειδή η διάσωση και αποκατάστασή του θα γίνονταν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας απευθύναμε δημόσια έκκληση σε οποιονδήποτε (άσχετα αν είχε θεσμικό ρόλο ή όχι) μπορούσε να βοηθήσει στην απεμπλοκή της υπόθεσης από την αρχαιολογία.

Ενδιαφέρθηκαν τα εξής άτομα:

  1. Ο Σύλλογος της Αθήνας και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του Κωστής Σταυρινός επικοινώνησαν προφορικά και γραπτά με την αρχαιολογία (και πριν την δημόσια έκκληση και μετά) εξηγώντας τη σημασία της επίσπευσης της έγκρισης της μελέτης.
  2. Η Κατερίνα Γεωργή, η οποία μας έφερε σε επικοινωνία με τον βουλευτή κ. Καιρίδη. Τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η γραμματέας του επικοινώνησαν αρκετές φορές μαζί μας και με το Υπουργείο Πολιτισμού.
  3. Ο Κώστας Γεωργάκας, ο οποίος μας έφερε σε επικοινωνία με έναν Λέσβιο συνδικαλιστή του υπουργείου Πολιτισμού, στον οποίο εξηγήσαμε το πρόβλημα.
  4. Η Ευαγγελία Πελέκου, στην οποία εξηγήσαμε αναλυτικά το πρόβλημα και η οποία υποσχέθηκε να το εκθέσει σε γνωστές της πανεπιστημιακές καθηγήτριες που έχουν λόγο στα σχετικά τεκταινόμενα.

Πριν 2-3 μέρες ενημερωθήκαμε ότι η μελέτη εγκρίθηκε και αυτό μας λύνει τα χέρια για τα επόμενα βήματα της γραφειοκρατικής διαδικασίας που θα οδηγήσει -ελπίζουμε έγκαιρα- στην έγκριση της μελέτης από τη ΔΑΕΦΚ για να αρχίσει η επισκευή.

Όλους τους παραπάνω, που εκδήλωσαν την καλή τους διάθεση να βοηθήσουν στην επίλυση ενός προβλήματος για το καλό του χωριού μας, έχοντας προσωπικά επιφορτισθεί στην διεκπεραίωση της υπόθεσης, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά δημόσια.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.