Αποτύπωση

Στον χάρτη της GOOGLE (από το google earth) αποτυπώσαμε τις θέσεις όλων εκκλησιών, παρεκκλησίων και ξωκλησιών του χωριού μας.

Ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει μια εικόνα στην οποία (εξαιτίας αλληλεπικάλυψης στη σμίκρυνση) δεν φαίνονται όλα όσα είναι μέσα στο χωριό. Αν γίνει μεγέθυνση από το πρόγραμμα θα εμφανιστούν όλα και απολύτως ακριβείς θέσεις τους.

Μια μικρή βοήθεια για τους περιπατητές και τους φυσιολάτρες.

χάρτης-Βρίσα-Βατερά1

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Αποτύπωση

  1. Ο/Η Βάσσος Μιχάλης λέει:

    Στρατή .
    Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά
    Στην αποτύπωση των παρεκκλησίων και ξωκλησιών του χωριού μας δεν έπρεπε να αποτυπωθούν ο Άγιος Ιωάννης (νεκροταφείο) , ο Άγιος Ιωάννης ο θεολόγος (παραλία Βατερών και ο ταξιάρχης (ασράτηγος) ;

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Σχετικά με την αποτύπωση των κάθε κατηγορίας εκκλησιών του χωριού μας στον χάρτη της google earth επειδή παρατήρησαν και άλλοι “ελλείψεις” θέλω να διευκρινίσω ότι στον χάρτη που δημοσιεύτηκε στη σελίδα σε πολύ μεγάλη σμίκρυνση δεν φαίνονται όλες οι αποτυπώσεις. Όταν όμως μπείτε απ’ ευθείας στο google earth και σε καλή μεγέθυνση θα εμφανιστούν όλες και μάλιστα με απόλυτη ακρίβεια θέσης. Ο Ταξιάρχης (Αστράτγος, όπως τον λέμε) δεν έχει περιληφθεί διότι ανήκει στην ενορία Πολιχνίτου.

  2. Ο/Η Βάσσος Μιχάλης λέει:

    Στρατή και πάλι καλησπέρα
    Ελάχιστοι στο χωριό μας ξέρουν ότι κάποτε υπήρξε για λίγο και ένα ξωκλήσι του Αγίου Στυλιανού.
    Ακούστε την ιστορία
    Ανεβαίνοντας την απότομη ανηφόρα της (Σ)αραβαντινούς υπάρχει δεξιά ένας μεγάλος σκίνος.
    ‘Όταν γινόταν η διάνοιξη του δρόμου προς το γεφύρι του Αγουρόσκου και προς τις Βρύσες ο Δημητρός ο ‘Ινκος (το κουτούτς) είχε ένα λιόκτημα . Κατά την διάνοιξη έπρεπε να βγει και μία ελιά που υπήρχε στη μέση του δρόμου.
    Θυμάστε τι γινόταν τις περασμένες δεκαετίες με τις διανοίξεις των αγροτικών δρόμων και τους καβγάδες που γινόταν.
    Για να μη βγει λοιπόν η ελιά , ο μπαρμπα Δημητρός πιάνει και φτιάχνει με σανίδια , με γκαζοντενεκέδες και με το καπό ενός παλιού φορτηγού ένα παράπηγμα και βάζει μέσα και την εικόνα του Αγίου Στυλιανού.
    “αν τολμάτε τώρα γκρεμίστε τον Άγιο”
    Τα χρόνια πέρασαν , ο μπαρμπα Δημητρός απεβίωσε , η απότομη ανηφόρα με την ελιά στη μέση έμεινε , και οι γκαζοντενεκέδες με το καπό του φορτηγού υπάρχουν ακόμη μέσα στο σκίνο.
    Κάθε καλοκαίρι , εν μέσω του ούζου, πειράζοντας τους απογόνους του μπαρμπα Δημητρού και κυρίως τον καλό μου φίλο το Δημήτρη το Νικέλλη του Στέλιου- που έχει και γιο Στέλιο – τους λέω ότι έχουν χρέος προς τον παππού τους αλλά και προς την ελιά που είναι στη μέση του δρόμου να ξαναχτίσουν τον Άγιο Στυλιανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.