Τέλειωσαν οι “Λαμπράδες”

Κυριακή του Θωμά σήμερα, του άπιστου Θωμά, και έτσι ολοκληρώνεται το 15ήμερο των γιορτινών ημερών.

Τα προηγούμενα χρόνια λέγαμε “ο καθένας στον πάγκο του”. Τώρα λέμε “άιντε να περάσει ακόμα μια βδομάδα μπας και ανασάνουμε λίγο” (για σας στην Αθήνα το λέω!)

Τώρα που τέλειωσαν οι γιορτές μήπως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια θέματα και να προωθηθούν κάποια άλλα;

  1. Το πρώτο θέμα είναι η κοροϊδία με τον συντονιστή. Έχουμε ή δεν έχουμε συντονιστή, παρά το όσα γράφονται κανείς δεν ξέρει! Τον όρισε λέει το ΤΕΕ! Και τι αρμοδιότητες μπορεί να του έδωσε; Έχει καμιά αρμοδιότητα σε σχέση με μας τους σεισμοπαθείς; Θα μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί του για όποιο πρόβλημα προκύψει; Ο Σύλλογος της Αθήνας για τον προηγούμενο συντονιστή “διαρρήγνυε τα ιμάτια του” να μάθει τι αρμοδιότητες έχει! Που τον προηγούμενο συντονιστή τον ξέραμε, τον βλέπαμε και (ναι, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους ) μας εξυπηρετούσε. Για τούτον τον “άφαντο” ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
  2. Τι θα γίνει με την καταβολή της επιδότησης ενοικίου; Εντάξει οι προηγούμενοι με την αλλοπρόσαλλη διάταξη που έβαλαν σχετικά με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ τα έκαναν μαντάρα. Οι τωρινοί κοντά δέκα μήνες τώρα δεν μπορούν να ξεμπλέξουν την κατάσταση. Αν η διάταξη είναι τέτοια που δημιουργεί προβλήματα και αδικίες αξεπέραστα ας βγάλουν μια καινούρια ΚΥΑ που να τροποποιεί την (επιεικώς) ασαφή διάταξη. Μου έλεγε τις προάλλες ένα υπερήλικας χωριανός μας: “έχω δώσει για τα ενοίκια 2100€, χωρίς να πάρω μία. Πόσο θα αντέξω;” Μόλις σε δουν κάποιοι χωριανοί ρωτούν ξανά και ξανά: “έμαθες τίποτα για τα ενοίκια;” Και ρωτούν επειδή υποφέρουν.
  3. Σε ενάμιση μήνα συμπληρώνονται τρία χρόνια απ’ την αποφράδα ημέρα του σεισμού. Το χωριό βρίσκεται ακόμα σε καραντίνα (όχι εξαιτίας του κορωνοϊού!), η ανοικοδόμηση βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα, οι πληρωμές καθυστερούν. Θα ζητήσουμε και θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε παράταση στην επιδότηση του ενοικίου; (Ευτυχώς τώρα που δεν υπάρχει συντονιστής και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστώ “αγωνιστής του καναπέ” όπως συνέβη την προηγούμενη χρονιά όταν πρότεινα το ίδιο πράγμα και με “κόλλησε στον τοίχο” ο τότε συντονιστής!)
  4. Και μια ερώτηση: Θέλουμε να ξαναχτιστεί το σχολείο μας ή όχι. Αν δεν το θέλουμε ας βγουν οι εκπρόσωποί μας και ας το πουν καθαρά. Αν θέλουμε, ας δραστηριοποιηθούν όσοι έχουν την αρμοδιότητα. Η ιδιωτική πρωτοβουλία του Θύμιου τους έδειξε το δρόμο. Ας τον ακολουθήσουν.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Τέλειωσαν οι “Λαμπράδες”

  1. Ο/Η Τσάτσος Παναγιώτης λέει:

    Κοροϊδία δεν είναι μόνο για το συντονιστή . Κοροϊδία είναι και για
    1. Το γεφύρι του χωριού που τρία χρόνια τώρα επισκευάζεται , δημοπρατείται και τελειωμό δεν έχει (ούτε της Άρτας να ήταν )
    2. Το γεφύρι των Βατερών (Γιαννακέλλη πηγάδι) μια από τα ίδια
    3. Το αγροτικό ιατρείο των Βατερών , που πριν ένα μήνα μας υποσχέθηκαν ….
    Κοροϊδία ήταν και η λύπηση του κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στη Βρίσα μετά το σεισμό
    Κοροϊδία που ξεκινάει από την τοπική κοινωνία ,πηγαίνει στο Δήμο , ακουμπάει την Περιφέρεια και καταλήγει στην κεντρική διοίκηση και βέβαια τώρα τα κουκουλώσαμε όλα τα προβλήματα με τον κορωνοϊό και την καραντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.