Δυο μέτρα και δυο σταθμά

Πριν λίγες βδομάδες η 2η ΔΥΠΕ έστειλε ραπόρτο με το οποίο δεν επιτρέπει να λειτουργεί ιατρείο μέσα στο κοντέινερ στα Βατερά, στο οποίο να σημειώσουμε ότι λειτουργούσε κανονικά το αγροτικό ιατρείο από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι τέλους του 2019.

Σήμερα διαβάζουμε (παρατίθεται παρακάτω) ότι στήθηκε κοντέινερ στο ΚΥΤ Μόριας για να λειτουργήσει ιατρείο.

Πως επιτρέπεται αυτό;

Μήπως με αυτό το προηγούμενο μπορεί να διαμαρτυρηθεί στη ΔΥΠΕ κάποιος αρμόδιος (π.χ. ο Πρόεδρος του Κ.Υ. Πολιχνίτου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου σεισμοπαθών) Αν τους νοιάζει φυσικά!

Η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου προσέλαβε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και τοποθέτησε οικίσκο «ιατρείο» στη Μόρια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/3/2020

Για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα ΚΥΤ

Εντός των επόμενων ημερών θα λειτουργήσουν από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, στελεχωμένα με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό τρία «Εξωτερικά ιατρεία πρώτης αξιολόγησης» για έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού σε μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου, οι οικίσκοι ήδη εγκαταστάθηκαν εμπρός από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας αλλά και της ΒΙΑΛ Χίου και στο Βαθύ της Σάμου. Ενώ για το «ιατρείο» της Μυτιλήνης που πρόθεση της Περιφέρειας είναι να λειτουργήσει το ερχόμενο Σαββάτο,  έχουν βρεθεί και προσλαμβάνονται δυο γιατροί και δυο νοσηλευτές. Ενώ αναζητείται άλλος ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής ώστε στο «ιατρείο» να λειτουργούν δυο βάρδιες ιατρικού ελέγχου..

Σύμφωνα πάντα με τον Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου «η πρωτοβουλία και χρηματοδότηση είναι της Περιφέρειας Βορειου Αιγαίου για την προστασία τόσο του γηγενούς πληθυσμού όσο και των μεταναστών»

«Ο θεός βοηθός μας!» καταλήγει ο κ. Μουτζούρης.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Δυο μέτρα και δυο σταθμά

  1. Ο/Η Γεωργακας παναγιωτης λέει:

    Να παρουν και οι δυο εκπροσωποι μας το εγγραφο που μας εστειλε η δυπε και να πανε να το τριψουν στη μουρη των υπευθυνων.

  2. Ο/Η Τσάτσος Παναγιώτης λέει:

    Εγώ τώρα τι να πω ? (ο κακός , ο ανάποδος , ο τζαναμπέτης) με έρχεται να πάρω φόρα και να κτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο (τι φταίει και αυτός) και ερωτώ
    1.Σε ποια εποχή ζούμε ? Πρέπει να παρακαλέσουμε τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή για να ασχοληθεί με το θέμα του ιατρείου ?
    2. Τρία χρόνια τώρα ο κος Αθανασίου δεν ήξερε την κατάσταση που επικρατεί στη σεισμόπληκτη Βρίσα ?
    3. Που είναι η φωνή μας ? Αρπαχτήκαμε τώρα από το ΚΥΤ Μόριας ? Είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού . Μόνο υποχρεώσεις ? Δικαιώματα δεν έχουμε και μάλιστα στο αναφαίρετο αυτό της υγείας ?
    4. Γιατί μόνο τον κυβερνητικό βουλευτή και όχι και τους άλλους ,τους σνομπάρουμε ?
    5. Αυτός ο κύριος της 2ης ΔΥΠΕ που υπέγραψε το κλείσιμο του υποτυπώδες ιατρείου στα Βατερά έλαβε υπόψη του την κατάσταση στη Βρίσα , το γερασμένο πληθυσμό , της ιδιαιτερότητες της περιοχής και των κατοίκων μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 2017 ? Υπέγραψε , χωρίς προηγουμένως να δώσει λύση ? (πονάει δόντι κόψει κεφάλι) . Αυτός ο άνθρωπος πληρώνεται με ένα παχουλό μισθό για τις ιδέες του .
    6. Ο ή η ιατρός που δημιούργησε το πρόβλημα σχετικά με το ιατρείο θα μπορούσε κάλλιστα να πάει στο σπίτι του – της και όχι να αδιαφορήσει για τους γέρους
    7. Ο παραπάνω ιατρός μαζί με τον κ. της 2ης ΔΥΠΕ όταν κληθούν να επανδρώσουν ένα στρατιωτικό ιατρείο σε μια σκηνή στο βουνό θα αρνηθούν γιατί δεν θα συντρέχουν οι συνθήκες ιατρείου ?
    Θα μου πείτε ότι τότε θα είναι εμπόλεμη κατάσταση . Βεβαίως , αλλά και τώρα δια στόματος του πρωθυπουργού , υπουργών , υπουργίσκων και λοιπών παρατρεχάμενων , δεν ακούμε καθημερινά ότι είμαστε σε πόλεμο λόγω κορονοκοπέλι ?
    Δεν ακούμε καθημερινά από όλους τους παραπάνω για τον πόλεμο που έχουμε κηρύξει με τους μετανάστες ? Τι άλλο θέλουμε ?
    8.Κατανοώ τον η την ιατρό που ανάλωσε τα νιάτα του – της στα βιβλία , δεν χάρηκε τα νεανικά χρόνια δεδομένου ότι η ιατρική είναι η ποιο δύσκολη και απύθμενη επιστήμη , πέτυχε τους στόχους του – της , βεβαίως – βεβαίως , αλλά την ιατρική δεν την πλησίασε .
    9. Και μετά τη σημερινή βεβαιωμένη πληροφορία για το κρούσμα κορονοιού στον Πολιχνίτο, τι?
    10, Υπομονή μέσα στην εβδομάδα ο κος Αθανασίου θα ασχοληθεί με το πρόβλημά του ιατρείου , τώρα που το ζήτησε η τοπική κοινωνία ,λες και αυτή είναι η δουλειά του . Δεν πρέπει να ξεχάσω ότι αμέσως μετά το σεισμό τρέξανε όλοι να μας εκφράσουνε τη λύπη τους . Αλλά μέχρι εκεί ….
    Δεν περιμένω από κανέναν πολιτικάντη τίποτα , δεν ελπίζω σε τίποτα παρά μόνο στην ευσπλαχνία και βοήθεια του ΘΕΟΥ

  3. Ο/Η Γεωργακας παναγιωτης. λέει:

    Προς βιβλιοθηκη.Μπορει να ανοιγει η βιβλιοθηκη καποια μερα και ωρα να περνουμε καποιο βιβλιο για διαβασμα τωρα που καθομαστε μεσα ; Γιατι στο χωριο η τηλεοραση πιανει μονο ερτ1 και ερτ2.Ιντερνετ παρα πολλοι δεν εχουν.

  4. Ο/Η Τσάτσος Παναγιώτης λέει:

    Οι δραστηριότητες του Πολ.Συλλόγου και ως εκ τούτου και αυτές της βιβλιοθήκης σταμάτησαν σύμφωνα με την από 13/3 ανακοίνωση της Κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας καταστημάτων … βιβλιοθηκών κλπ. . Η νέα ΥΑ της 29/3 παράτεινε τα παραπάνω μέτρα μέχρι της 11/4 . Για το καλό όλων μας ας εφαρμόσουμε πιστά τις παραπάνω οδηγίες ,ειδικά τώρα που τα κρούσματα στο νησί ανέρχονται στα 9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.