Μας προτείνουν να πούμε όχι στην COCA COLA

Ένα mail από γνωστό και σοβαρό πρόσωπο ήρθε στον υπολογιστή μας και μας ενημερώνει ότι κλείνουν τα εργοστάσια της πολυεθνικής COCA COLA  στην Ελλάδα προτείνοντάς μας να σταματήσουμε την κατανάλωση των προϊόντων της που τώρα πια θα είναι εισαγόμενα.

Αν πράγματι κλείνουν τα εργοστάσια νομίζω ότι το εμπάργκο στα προϊόντα αυτά είναι το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε. Και χωρίς να κλείσουν όμως νομίζω ότι η κατανάλωση αναψυκτικών που παρασκευάζονται στην περιοχή μας είναι μια λογική και -τελικά- ωφέλιμη στον τόπο μας ενέργεια.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρει τα εξής:

ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ ΤΕΛΟΣ


ΕΦΟΣΟΝ Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ

ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ -ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΣΤΙΓΜΗ– ΕΜΕΙΣ ΠΑΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ , ΑΚΟΜΗ

ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

ΜΕ ΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ” ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ή ΑΛΛΙΩΣ 3Ε.

ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,

ΩΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΠΟΥ Η ΑΠΡΟΣΩΠΗ

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΑ ΑΜΙΓΩΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞ’ ΙΣΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

COCA COLA
AMITA
FANTA
SPRITE
NERO AYRA
NESTEA
FRULITE
ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗS
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΦΕΣ ILLY
SODA TUBORG
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΟΤΑ POWERADE
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ

ΛΥΣΕΙΣ…
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΩΡΑ …..ΑΥΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ !!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

31 απαντήσεις στο Μας προτείνουν να πούμε όχι στην COCA COLA

  1. Ο/Η KΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ λέει:

    καιρός νά προτιμοίσουμε τά δικά μάς προιόντα. καλύτερη είναι η φάντα από τή δική μάς κρυστάλ?

  2. Ο/Η στρ λέει:

    H Coca cola δεν θα επρεπε να βρησκεται καν στην καθημερινοτητα μας.Αλλα μιας και ο ευρωπαικος τροπος ζωης το επεβαλε ηρθε θελαμε η οχι.Τωρα οσο για το οτι ο λογος ειναι οτι εκλεισε τα εργοστασια της στην ελλαδα ειναι χαζομαρες.Στην ελλαδα εκαναν τυποποιηση μονο η οποια ειναι πληρως αυτοποιημενη διαδικασια και εξ αυτου ειναι λιγοι εργαζομενοι και με μισβους κινας. Εχουν ηδη κλεισει πανπολλες βιομηχανιες και πηγαν σκοπια βουλγαρια προς ανζητηση μεγαλυτερου κερδους. Τωρα πια για την ελλαδιτσα μας ειναι αργα. Αυτα θα επρεπε να τα συζηταγαμε 10χρονια πριν.ΑΡΓΗΣΑΜΕ.

  3. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Όπως έχω ξαναπεί η ηλιθιότητα είναι ανίκητη ειδικότερα όταν αυτή εμπεριέχει δόλο ή εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές..
    Και εξηγούμαι
    ανακοίνωση της εταιρίας τον Φεβρουάριο 2012.
    Το κλείσιμο των γραμμών παραγωγής των εργοστασίων της στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας θα μεταφέρει τον όγκο παραγωγής των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας στις αντίστοιχες παραγωγικές μονάδες που διαθέτει στο Σχηματάρι, τον Βόλο και το Ηράκλειο της Κρήτης.
    Στόχος είναι να βελτιώσει την αποδοτικότητά της και παράλληλα να μειώσει το κόστος με δεδομένη και την πτώση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά, καθώς στο τέταρτο τρίμηνο του 2011 ο όγκος των πωλήσεων στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 28% και κατά 12% σε ετήσια βάση.
    H Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως θα συνεχίσει να λειτουργεί τα κέντρα διανομής και τα γραφεία για τις πωλήσεις και άλλες υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, όπου θα απασχολεί 240 και 160 εργαζομένους αντίστοιχα.
    Από τη μεταφορά των γραμμών παραγωγής αναμένεται η αποχώρηση συνολικά 30 εργαζομένων, για τους οποίους εξετάζεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.
    Στελέχη της εταιρείας σημείωναν, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της εταιρείας από την Ελλάδα ή λουκέτου των εργοστασίων της. Η εταιρεία, η οποία είναι από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της The Coca-Cola Company παγκοσμίως, απασχολεί στην Ελλάδα περίπου 2.300 εργαζομένους.

    Τι προτείνετε λοιπόν , να κλείσει η εταιρία την εργασιακή σχέση της με την Ελλάδα όποια και αν είναι αυτή ,να βγουν στο δρόμο 2300 εργαζόμενοι μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε τα γούστα μερικών που ακόμα πιστεύουν ότι οι ξένοι φταίνε η κανουν ότι το πιστεύουν διότι σίγουρα οι περισσότεροι από αυτούς γλύψανε και βολεύτηκαν σε μια θέση του δημόσιου….

    • Ο/Η admin λέει:

      Η εικόνα που δίνει για το θέμα ο “αλιεύς” (και τον ευχαριστούμε για την παρέμβασή του) είναι ριζικά διαφορετική απ’ αυτή που έδινε το mail που είχαμε λάβει. Και φαίνεται ότι είναι καλά (καλύτερα από μας) ενημερωμένος. Άλλο πράγμα η αναδιάρθρωση μιας επιχείρησης και άλλο πράγμα η διακοπή λειτουργίας της.
      Στην περίπτωση αυτή το μόνο που ισχύει είναι ότι η κατανάλωση ντόπιων προϊόντων βοηθάει τον τόπο μας.

      • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

        ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΠΑΝΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520….
        ΑΣ ΨΑΞΕΙ Ο ΑΛΙΕΥΣ ΚΟΥΤΙ Ή ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΩΔ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ,ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ…..
        ΓΙΑ ΤΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ 3Ε ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  4. Ο/Η georgios m λέει:

    Kali I ipostirixi ton Dikon mas proionton.O Alieas prepi na prosexi pos mila gia tous dimosious ipalilous!ime sto dimosio kai ego, de ime oute GLIFTIS oute LADOSA!gia na paro thesi. o PSARAS eki pou ine na mas pi pos ta apoktise

  5. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Εκτός θέματος ο georgios αλλά με τα greekenglish του δεν δυσκολεύει μόνο εμένα να τον καταλάβω αλλά και τον ίδιο να καταλάβει την ελληνική γλώσσα .
    Ας διαβάσει προσεχτικότερα το κείμενο μου, δεν αναφέρομαι σε όλους τους δημ. Υπαλλήλους (αν και αυτό χρήζει μιας άλλης ανάλυσης μιας άλλης στιγμής) αλλά σε κάποιους περίεργους που με την σιγουριά του σίγουρου μισθού το παίζουν επαναστάτες και ιδεαλιστές αδιαφορώντας για τις θέσεις εργασίας κάποιον χιλιάδων συνανθρώπων τους.
    Όσον Αφορά εμένα πολύ θα ήθελες να έχεις βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και μια ευκαιρία στον ιδιωτικό τομέα.
    Όσο για την παρατήρηση του Ανώνυμου περί του σημ αναγνώρισης barcode (520) θα του πω ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη τις Αμαθειας.

    «δυστυχώς ή ευτυχώς τα τρία πρώτα νούμερα ενός γραμμωτού κωδικού (barcode) προσδιορίζουν τη χώρα στην οποία εκδόθηκε ο συγκεκριμένος κωδικός για λογαριασμό της ενδιαφερόμενης επιχείρησης που επιθυμεί να κωδικοποιήσει τα προϊόντα της, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται ή κυκλοφορούν στην ίδια χώρα.
    «Και για του λόγου το αληθές υπάρχουν προϊόντα που κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Βουλγαρίας, από ελληνική επιχείρηση με έδρα την Ελλάδα που φέρουν barcodes με πρόθεμα 520 και προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα από ελληνική επιχείρηση, που φέρουν barcodes με πρόθεμα 509, που είναι το αντίστοιχο barcode της Μ. Βρετανίας.

    Η GS1 Ελλάς – 520 Barcode Hellas, η εταιρεία που εκδίδει τα επίμαχα barcodes, αναφέρει σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα για να διευκρινίσει το ζήτημα: «Το πρόθεμα 520 στους κωδικούς barcode δεν αποκλείει άλλη χώρα κατασκευής, ωστόσο, στο 97% των περιπτώσεων διακρίνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και έχει αποδοθεί σε εγχώρια παραγόμενα προϊόντα, τα οποία διακινούνται στην ελληνική και διεθνή αγορά. Επιπλέον, ο κωδικός barcode με το πρόθεμα 520 που εκδίδει η GS1 Ελλάς – 520 Barcode Hellas, διαθέτει διεθνή αναγνώριση ως στοιχείο ελληνικότητας. Το σημαντικότερο διαπιστευτήριο αυτής της παραδοχής, αποτελεί το γεγονός ότι ξένοι προμηθευτές σε μεγάλες αγορές όπως η Κίνα, που εισάγουν ελληνικά προϊόντα, ζητούν κωδικοποίηση αποκλειστικά με πρόθεμα 520».
    Με απλά λόγια, ένα προϊόν του οποίου το barcode ξεκινά από 520, έχει πολλές πιθανότητες να είναι ελληνικό. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ελληνικά προϊόντα με διαφορετικά barcodes, ούτε ότι όλα όσα ξεκινούν από 520 είναι απαραίτητα ελληνικά.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ και ελπίζω τα Ελληνικά μου να μην δυσκόλεψαν κανέναν αυτή την φορά και χρειαστεί να επανέλθω.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΙΕΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ:ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΘΕΜΑ 520 ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΕΙΝΑΙ.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Ο ΑΛΙΕΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ”ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ” ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ.
    ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΤΟ 520 ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…..

  7. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Τι να ψάξω μου λες και μου ξαναλές.
    Έχεις καινούρια πληροφόρηση για το barcode?
    Τι αμφισβητείς από ότι έγραψα.
    Τα εργοστάσια παραγωγής της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας έκλεισαν όχι όμως του ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, ΒΟΛΟΥ και ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κρήτης. (Έχεις άλλη πληροφόρηση; αν ναι πες μας την πηγή σου)
    Ακόμα και στη Θεσσαλονίκη και Πάτρα λειτουργούν (όταν δεν απεργούν ) τα γραφεία και η διακίνηση προϊόντων περίπου 150 εργαζόμενοι.
    ΞΑΝΑΛΕΩ 2500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην ΕΛΛΑΔΑ προτείνεις να πεταχτούν στο δρόμο για να μην χάσουν οι εργατοπατέρες το ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ;

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ …..ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ 3Ε ΑΛΛΑ ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ.

  9. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Λόγια λόγια λόγια
    ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ;;;
    ΤΟ τι ΞΕΡΩ ΕΓΩ το κατέθεσα ΑΡΑ Η ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΤΕΡΕΝ .
    ΕΣΥ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ δεν μας λες παρόλο που σε προκάλεσα να μας πεις την ΠΗΓΗ σου.
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ καλύτερα να ΣΙΩΠΑΣ.

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΞΕΡΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ”ΛΟΓΙΑ -ΛΟΓΙΑ” ΔΕΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ

  12. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Η ΑΜΙΤΑ που ΠΙΝΩ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ barcode 520 1005 001688
    Κατάλαβες τώρα τι σου λέω Η νομίζεις ότι όταν δεν λες τίποτα είσαι ΛΑΚΩΝΑΣ ;
    Η Σπάρτη όχι μόνο πέφτει μακριά γεωγραφικά αλλά έχασε και τον πόλεμο …όσο αφορά τα κείμενα μου ,
    Τώρα πια σιγουρεύτηκα ότι και τα Ελληνικά είναι δύσκολη γλώσσα.

  13. Ο/Η Αλιευς λέει:

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ …….ΔΥΣΤΥΧΩΣ

  14. Ο/Η noname λέει:

    Τις γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας κλείνει η Coca – Cola 3E επαληθεύοντας έτσι τους φόβους των εργαζομένων αφού στο εργοστάσιο της θεσσαλονίκης απεργούσαν από τις 2 Φεβρουαρίου ενάντια στο επικείμενο λουκέτο της μονάδος.

    Η διοίκηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα μεταφέρει τον όγκο παραγωγής των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και Πάτρας, στις αντίστοιχες μονάδες του Σχηματαρίου, Βόλου και Ηρακλείου, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί κέντρα διανομής και γραφεία για τις πωλήσεις και άλλες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, η μετάβαση στη νέα λειτουργική δομή θα επηρεάσει 30 εργαζόμενους αλλά από τα σωματεία των εργαζομένων εκφράζουν επιφυλάξεις. Μόνο στη Θεσσαλονίκη απασχολούνται σε 3 βάρδιες 51 άτομα στη γραμμή παραγωγής, ενώ με την παραγωγική διαδικασία είναι συνδεδεμένα και άλλα τμήματα όπως το Χημείο, ο ποιοτικός έλεγχος, η αποθήκη των πρώτων υλών, η διαλογή κ.α.

    Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται πωςη λειτουργική αναδιάρθρωση της Coca-Cola 3Ε στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και κατά συνέπεια της σημαντικής πτώσης των πωλήσεων της εταιρείας κατά τα τελευταία τρία έτη.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο του 2011 η μείωση του όγκου πωλήσεων της εταιρείας εκτινάχθηκε στο 28% ως απόρροια της αύξησης του ΦΠΑ αλλά και από την επιβολή μαζικών φόρων όπως το τέλος ακινήτων και η εισφορά αλληλεγγύης. Σε ετήσια βάση η πτώση περιορίστηκε στο 12%.

    Στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας εδώ και αρκετό καιρό η διοίκηση έδινε «κίνητρα» αποχώρησης με διπλές αποζημιώσεις και δεν αντικαθιστούσε στελέχη που αποχωρούσαν απο νευραλγικές θέσεις προετοιμάζοντας το έδαφος για το κλείσιμο των μονάδων.

    Η αγορά της Βορείου Ελλάδος εκτιμάται ότι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης θα καλυφθεί από την παραγωγή του εργοστασίου του ομίλου στη Σόφια αν και από την εταιρεία διαψεύδουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Το 2006 η Coca – Cola 3Ε είχε προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στην Αθήνα.

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΠΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ COCA

  16. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Ακριβώς αυτά και λίγα παραπάνω είναι τα στοιχεία που δίνω στο πρώτο ποστάρισα.

  17. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Τελευταίο ποστάρισμα για το θέμα barcode , ελληνικά προϊόντα , κόκα κόλα κλπ.
    1. μπροστά μου έχω 2 φιάλες 1.5λιτρα με barcode 544….ο οποίος αντιστοιχεί στη χώρα του Βελγίου ΑΛΛΑ στο προϊόν αναγράφετε καθαρά ότι το προϊόν παράγετε και συσκευάζετε στην ΕΛΛΑΔΑ.
    2. ΕΠΙΣΗΣ μπροστά μου έχω μια σοκολάτα ΙΟΝ με barcode 501.. χώρα που αντιστοιχεί Ην. Βασίλειο ΑΛΛΑ και αυτή παραγετε και συσκευαζετε στην ΕΛΛΑΔΑ.
    Εταιρεια 100% ΕΛΛΗΝΙΚΗ
    3. το barcode Όπως δήλωσε η κα. Mαρία Κόντου, Πρόεδρος του GS1 Association Greece και DataBase Manager της Carrefour “τα barcodes GS1 στις ετικέτες των προϊόντων δεν απευθύνονται στους καταναλωτές και δεν πιστοποιούν κατ’ ανάγκη την προέλευση ή τη χώρα παραγωγής των προϊόντων παρά μόνο τη χώρα στην οποία εκδόθηκαν. Γι’ αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν μόνο τις αναγραφόμενες πληροφορίες στην ετικέτα
    ΑΥΤΑ για όσους ενδιαφέρονται για ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΟΧΙ για τους Εξυπνακιδες.

  18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ….
    ΠΑΝΤΩΣ Η ΦΙΑΛΕΣ ΜΕ ”barcode 544” ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ

  19. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Και ένα τελευταίο ποστάρισμα για τον Ανώνυμο
    Μπορεί φίλε μου να μην πείστηκες Όμως χαίρομαι που σε βοήθησα να καταλάβεις
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.
    Και μια παρότρυνση …
    Πριν εγκαταλείψεις τον μάταιο και δύσκολο τούτο κόσμο.
    ΜΗΝ ξεχάσεις να αφήσεις δείγμα του DNA σου …Θα σε χρειαστεί η ανθρωπότητα.

    • Ο/Η Φραγκούλης Γεώργιος λέει:

      Φαίνεσαι γνώστης της εταιρίας και θέλω πιστικές απαντήσεις.
      Γιατί προϊών της 3Ε Αμιτα χυμοί κωδικός 520
      Ποια η δυσκολία να μην έχει και η coca cola εφόσον παράγεται στην Ελλάδα και αυτή κωδικό 520
      Γιατί να μην κρύβεται πίσω από το 544 παραγωγή π.χ. στη Βουλγαρία μέλος της Ε.Ε. (καμία δυσκολία στην διακίνηση του προϊόντος)
      Μήπως και για αυτό έκλεισε το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη.
      Ποιο κοντά η Βουλγαρία από την Αθήνα και αναφέρομαι σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
      Κρατήσατε την Κρήτη για αποφυγή του κόστους (ναύλων).
      Κρατήσατε το Σχηματάρι για την Αθήνα (τεράστια αγορά) αλλά και για Πελοπόννησο και αυτό γιατί η μεταφορά προϊόντος σε μεγάλες ποσότητες χρειάζονται μεγάλες αποθήκες για αποφυγή έλλειψης σε περιπτώσεις απεργίας, κλείσιμο δρόμων κ.α.
      Προσωπικά πιστεύω ότι τα δυο εργοστάσια του βόλου και του Σχηματαρίου λειτουργούν συμπληρωματικά και ως ασφαλιστικές δικλίδες.
      Κάτι ακόμα φορολογία εταιριών Α.Ε. Ελλάδα 26%, Βουλγαρία 10%, Τουρκία 10%, Σερβία 10%, Ρουμανία 16%. Και αν η αδελφή εταιρία της γειτονικής χώρας πουλά και ακριβά τότε έχουμε κέρδη εκεί που υπάρχει χαμηλός συντελεστής και εδω ζημίες.
      Μήπως πίσω από το 544 κρύβεται φόβος για μποϊκοτάζ όπως το 1990-91 όταν η «μαμά» εταιρία στήριξε για την ολυμπιάδα του1996 την Ατλάντα σε βάρος της Αθήνας.
      Δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι παράγεται coca cola στο Βέλγιο και ταξιδεύει μέχρι την Ελλάδα.
      Ζω σε μια χώρα με πάνω από 28% ανεργία και θα κάνω ότι μπορώ μέσο της κατανάλωσης ελληνικών προϊόντων να την μειώσω. Μην αυτοαποκλείεσται επιμένοντας στο 544.
      Επαναλαμβάνω «Ποια η δυσκολία να μην έχει και η coca cola εφόσον παράγεται στην Ελλάδα και αυτή κωδικό 520»

      Ευχαριστώ
      Φραγκούλης Γεώργιος

      • Ο/Η Aλιευς λέει:

        κ. Φραγκουλη Γιωργο

        Δεν είμαι γνώστης της συγκεκριμένης εταιρίας (πληροφορίες από μέσα εννοώ ) ,και δεν μπορώ να μιλήσω παρά μόνον όσα γνωρίζω από τον τύπο, αλλά και τις εταιρικές ανακοινώσεις.
        Σαν επενδυτής όμως σας λέγω, ότι καμία εταιρεία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και κανένας επιχειρηματίας δεν χαρίζει τον κόπο του.
        Αν συμφωνείτε μαζί μου μέχρι εδώ, θα συμφωνήσετε ότι και κάθε απόφαση του επιχειρηματία, με το όποιο ρίσκο εμπεριέχει, αφορά τον ίδιο περισσότερο από οιονδήποτε άλλον.
        Υποχρέωση του εργαζόμενου είναι να σκέφτεται θετικά για την εταιρία και να ενεργεί παραγωγικά για αυτήν , μιας και αυτή του παρέχει το μεροκάματο.
        Και ο Καταναλωτής αποφασίζει ΜΟΝΟΣ του εάν θα αγοράσει η όχι το προϊόν, με γνώμονα την Ανάγκη του , το Κόστος , και την Ποιότητα.
        Τώρα όπως είπα και πιο πάνω το Barcode ΔΕΝ είναι ενδεικτικό στοιχείο ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ των προϊόντων. (εάν διαβάσετε προσεκτικά όσα έγραψα παραπάνω, νομίζω ότι θα καλυφτείτε όσον αφορά τα barcodes GS1).
        Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι και εγώ είμαι μαζί σας στην μείωση τις ανεργίας , αυτή όμως δεν επιτυγχάνετε με μποϋκοτάζ προϊόντων και με αποκλεισμό εταιρειών από τον ελληνικό χώρο αλλά με τις κατάλληλες συνθήκες από μέρους της κυβέρνησης για πρόσκληση ξένων εταιρειών (χαμηλή φορολογία ,λιγότερη γραφειοκρατία κλπ) αλλά και κίνητρα στον Έλληνα επιχειρηματία (ΟΧΙ Χωρίς Έλεγχο) για εξωστρεφείς δραστηριότητες.
        ΑΣ Αγαπήσουν Πρώτα οι Έλληνες την χώρα τους και μετά να ζητήσουμε τον σεβασμό των Ξένων.

        • Ο/Η Φραγκούλης Γιώργος λέει:

          Δεν με απασχολεί η εθνικότητα του κάθε επιχειρηματία, αυτό που με ενδιαφέρει αν παράγει στην Ελλάδα ή εισάγει το προϊών που εμπορεύεται.
          Είμαι απέναντι στο προϊών του όταν μεταφέρεται την παραγωγή του σε γειτονική χώρα δημιουργώντας εδώ ανέργους.

          Και για να είμαι ξεκάθαρος 11 Νοεμβρίου 2011 3Ε coca cola & Αθηναϊκή ζυθοποιία εξαγορά εργοστασίου εμφιάλωσης αναψυκτικών και μπύρας στα Σκόπια επένδυση 79,1 εκ ευρώ.
          Δυο μήνες νωρίτερα εξαγορά εργοστασίου εμφιάλωσης αναψυκτικών στη Σερβία επένδυση 17 εκ ευρώ. Πηγή ( http://makpress.blogspot.com/2011/11/3.html )
          Δεκατρείς μήνες μετά απολύσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
          Όσο αφορά το κόστος η coca cola έχει την ίδια τιμή τον τελευταίο χρόνο (super market Α.Β) σαν καταναλωτής κανένα όφελος μόνο απολύσεις συμπολιτών όφελος για την εταιρία.

          Είναι απαίσιο για διαφημιστικούς λογούς να χρηματοδοτούνται εκπομπές όπως (ήρωες ανάμεσα μας, mega ) και ταυτόχρονα να κάνεις απολύσεις.
          Είναι κοροϊδία να βάζεις μάσκα πάνω στα μπουκάλια ώστε να φαίνονται οικεία. Δηλ, να γράφονται ονόματα όπως Γιάννης Άννα Γιώργος Ναταλία κ.α και αυτά να παράγονται στα Σκόπια. Έλεος στα Σκόπια!!!

          Ας λουστούν την κατάσταση χάρισμα τους τα αναψυκτικά τους coca cola, fanta, sprite.

          Τι να πω όμως για τους χυμούς Amita, Frulite της εταιρίας όταν είναι από 100% ελληνικά φρούτα.

          Υ.Γ .
          Είσαι ΛΑΘΟΣ ο ξένος οφείλει σεβασμό ειδικά σε μια τόσο φιλόξενη χώρα αλλιώς να πάει από εκεί που ήρθε.
          Πόσο θα με ανεχτείς φιλοξενούμενο στο σπίτι σου χωρίς να σε σέβομαι;

          Ευχαριστώ
          Φραγκούλης Γεώργιος

          • Ο/Η Aλιευς λέει:

            Αγαπητέ κύριε Φραγκουλη

            Φαίνετε ότι έχουμε μια διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο που διοικείτε μια πολυεθνική ,όπως και για το τι σημαίνει ελεύθερη αγορά , και γι αυτό δεν θα καταλήξει πουθενά η συζήτηση μας . παρ όλα αυτά θα ήθελα να σας πω δυο λόγια για να μην αυταπατάστε ότι επειδή κάποιοι Έλληνες βγάζουν μια διακήρυξη θα ιδρώσει το Αυτί τους.( Μην ξεχνάτε ότι 2500 εργαζόμενοι ΑΚΟΜΑ στη Ελλάδα , Έχουν ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ από εσάς και δεν θέλουν να χάσουν την δουλειά τους.)_
            Όπως προανέφερα, κανένας επιχειρηματίας δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα για να βοηθήσει τους αναξιοπαθούντες και τα ορφανά ΑΝ δεν το ΘΕΛΕΙ ο ίδιος , πολύ περισσότερο δε αν είναι μια πολυεθνική που διοικείται από μάνατζερς και δίνουν λόγο σε χιλιάδες μετόχους .
            Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να πεις στον κόσμο αυτόν (Άγγλους Γάλλους Γερμανούς Αμερικανούς Ρώσους Κινέζους αλλά ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ) ότι χάνεις λεφτά επειδή η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι όμορφοι και έχουν καλούς συνδικαλιστές που ξέρουν να απεργούν 1 έως και 2 μήνες , επίσης ένα κράτος που με φορολογεί 40% και πολιτικούς που με φορολογούν επίσης για την τσέπη τους .
            Όταν βρω καλύτερες συνθήκες θα φύγω και θα με παρακαλούν να γυρίσω ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ γίνεται και τώρα , ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΝ λέγοντας (ψευτοεκβιάζοντας θα έλεγα ) ότι ΑΝ φύγετε εσείς ,εμείς οι Έλληνες δεν θα πίνουμε τα προϊόντα σας .
            Θα τα πίναμε κε Φραγκουλη ΑΝ τα προϊόντα τους ήταν ακριβότερα η χειρότερα η και τα δυο , από τα Ντόπια ??????
            Πιστεύετε ότι Αν και Οταν φύγει η Κόκα Κόλα από την Ελλάδα, αλλά υπάρχει στο Ράφι των σουπερμαρκετ ,το παιδί σας η αδελφή σας και η γνωστοί σας θα σταματήσουν να την αγοράζουν επειδή το λέτε εσείς?????
            Αναλογιστείτε τις συνέπειες των όσων λέτε, γιατί αυτά που λέτε τώρα είπαν στις Απεργίες τους και οι εργαζόμενοι και έδιωξαν την μισή κόκα κόλα στα Σκόπια ,( Άραγε τα λιγούρια οι Σκοπιανοί ΤΙ τους ΕΤΑΞΑΝ ????) και αν διώξετε και την υπόλοιπη ΑΥΤΟΙ θα πωλούν τα προϊόντα τους απλά γιατί είναι καλύτερα από τα δικά μας , εμείς θα τα αγοράζουμε το ίδιο φτηνά η ακριβά γιατί το ΘΕΛΟΥΜΕ (δεν μας το επιβάλει κανένας ), αλλά 2500 οικογένειες θα χάσουν το ψωμάκι τους σε δύσκολους καιρούς επειδή το θέλουν κάποιοι συνδικαλιστές .
            ΔΕΝ λέω ότι ΟΛΑ αυτά μου Αρέσουν Αλλά πρέπει να Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε ΑΝ μπορούμε και ΟΣΟ μπορούμε.
            Όσο Αφορά το υστερόγραφο σας , έχω να σας πω ότι φαίνεται από τα γεγονότα ότι πιο φιλόξενη χώρα είναι τα ΣΚΟΠΙΑ ……..
            Αυτά και δεν θα επανέλθω, διότι τα μαθήματα μάνατζμεντ αλλά και χειρισμού κρίσεων πληρώνονται.
            Ευχαριστώ και εγώ για τον διάλογο.

  20. Ο/Η noname λέει:

    Aλιευς φιλε ασε το λεει και το ονομα σου πανε τα ψαρεψεις αλλου κοροιδα
    η Κ Κοκακολα κομπανι εχει γεμισει τηνν θεσσαλονικη με προιοντα απο βουλγαρια ειδικα σε αναψυκτικα
    ακομα οι χυμαι ναι ειναι απο βολο και σχηματαρι αλλα παιζουν και βουλγαρικα παλι ξερεις αυτα ειναι κολπακια για να μπερδευει τους καταναλωτες αλλα τωρα μη πουλας τρελιτσα εδω περα εχει γεμισει ο τοπος βουλγαρικη κοκακολα και συ σφυρας σε δικο σου σκοπο.
    και μη πας να μπερδεψεις τους καταναλωτες με τα μπαρ κοουντ!!!
    ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΗΝΙΚΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΕΙΝΑΙ :ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ , ΠΟΛΩΝΙΑ , ΙΤΑΛΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΤΛ ΚΤΛ
    ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!!!!

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Επειδή αναφέρεσαι σε μένα, και μιλάς για ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ .
      Το Άρθρο γράφτηκε τον ΙΟΥΛΙΟ του 2012 και ενάμιση χρόνο μετά 01/11/2013, η Κόκα κόλα είναι ακόμη ΕΔΩ, και 2000 εργαζόμενοι παίρνουν μεροκάματο.
      ΑΥΤΗ είναι η ΟΥΣΙΑ και τα άλλα ΕΙΝΑΙ πράγματι ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
      (Τώρα αν εσύ μετά από τόοοοοοσο διάστημα που ΦΕΥΓΕΙ η Κόκα κόλα, αλλά ακόμη είναι ΕΔΩ, θεωρείς τον εαυτό σου έξυπνο, έχω μια συμβουλή .
      Μην Τσιμπάς …..)

  21. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Ελπίζω να μην μπερδεύτηκες , Ξέχασα την υπογραφή μου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.