Για τον Δημοτικό φωτισμό

Η κατάσταση με τον δημοτικό φωτισμό σ’ ολόκληρο το νησί μας και φυσικά στην περιοχή μας είναι από τραγελαφική μέχρι επικίνδυνη. Το συνηθισμένο είναι να μην υπάρχουν ηλεκτρικοί λαμπτήρες στις αποθήκες του Δήμου και έτσι για πολλές βδομάδες ολόκληρες γειτονιές να σκοτεινιάζουν ή να αγοράζουν λάμπες οι ιδιώτες για να βλέπουν να πηγαίνουν στα σπίτια τους. Όταν ο Δήμος προμηθευτεί λάμπες αυτές μοιράζονται στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες με τη μορφή …εξυπηρέτησης των προέδρων και σε αριθμό που έχει να κάνει με τις …προσβάσεις του καθενός. Δίνονται όμως και μεμονωμένα σε ιδιώτες!!!

Για την αντικατάσταση των λαμπτήρων τα πράγματα είναι τρισχειρότερα. Τουλάχιστον στην περιοχή μας δεν υπάρχει εργολάβος που να έχει αναλάβει το έργο αυτό ούτε υπάρχει ηλετρολόγος του Δήμου. Ευτυχώς υπάρχει ανυψωτικό όχημα το οποίο διευκολύνει τη δουλειά. Το όχημα αυτό χειρίζονται …όποιοι νάναι. Υπάλληλοι του Δήμου (άσχετοι με το αντικείμενο) εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί αλλά και ιδιώτες. Αν φυσικά συμβεί κάποιο ατύχημα τότε πολλοί θα τρέχουν και δεν θα προλαβαίνουν. Όλοι αυτοί που δουλεύουν στην αντικατάσταση των λαμπτήρων εργάζονται εθελοντικά και φυσικά χωρίς αμοιβή.

Ακούγονται όμως και σχόλια στα καφενεία ότι “σιγά μη τρέχουν τζάμπα. Σίγουρα θα πληρώνονται!!!” Η σελίδα μας είναι ανοιχτή να δημοσιεύσει οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να επιβεβαιώσει τα παραπάνω σχόλια. Αλλιώς ας μην είμαστε τόσο πικρόχολοι.

Υ.Γ. Τι γίνεται με τον ηλεκτροφωτισμό των Βατερών. Τους ψηλούς πυλώνες δεν τους φτάνει το ανυψωτικό του Δήμου και έτσι οι καμένες λάμπες κοντεύουν να γίνουν περισσότερες απ’ τις καλές. Να περιμένουμε κάτι για τη λύση του προβλήματος ή μήπως η κατάσταση αυτή συμβάλλει στον περιορισμό της κατανάλωσης(!!!) και επομένως βολεύει.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Για τον Δημοτικό φωτισμό

  1. Ο/Η Το τρίτο μάτι λέει:

    Μήπως ; Λέω μήπως οι λάμπες στους υψηλούς πυλώνες των Βατερών δεν είναι καμμένες αλλά αποσυνδεδεμένες ώστε να μην ανάβουν και ενοχλούν τους απέναντι όταν βγαίνουν στο μπαλκόνι ή το παράθυρο;

    Μήπως; Λέω μήπως όταν ξεβιδώσει ενας ηλεκτρολόγος το μεταλλικό πλακίδιο που βρίκεται επάνω στην κολώνα, ένα μέτρο περιπου απο το χώμα διαπιστώσει ότι η παροχή του ρεύματος είναι αποσυνδεδεμένη;

    Μήπως; Λέω μήπως αν κάποιος ερευνήσει το φαινόμενο βγάλει τελικά, πολύ γέλιο ή πολύ κλάμα για την περίπτωσή μας;

    Μήπως; Λέω μήπως;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.