Για τους ναυαγοσώστες. Τελευταίο(;)

Σας κούρασα με το θέμα αυτό. Αλλά πιστεύω ότι η σωστή ενημέρωση θέλει όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες.

Οι παραλίες της Ευρειακής και της Σκάλας Καλλονής στις οποίες ο Δήμος τοποθέτησε ναυαγοσώστες δεν είχαν υποβάλλει αίτηση για Σαλάζια Σημαία. Τους τοποθέτησε εκεί και άφησε τα Βατερά (και άλλες παραλίες) χωρίς ναυαγοσώστη!!! Η πληροφορία είναι από την  Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (η οποία είναι αρμόδια στη χώρα μας για τη χορήγηση των σημαιών) μέσω του Συλλόγου της Αθήνας.

Τώρα ο καθένας μας έχοντας υπόψει του όλα τα δεδομένα μπορεί να επιμερίσει τις ευθύνες σε όλες τις βαθμίδες της αυτοδιοίκησης από το τοπικό μας συμβούλιο, τον τοπικό αντιδήμαρχο, την αντιδήμαρχο Τουρισμού ή όποιον άλλο αρμόδιο θεματικό αντιδήμαρχο μέχρι το Δήμαρχο. Ίσως και στην τοπική μας κοινωνία.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

9 απαντήσεις στο Για τους ναυαγοσώστες. Τελευταίο(;)

  1. Ο/Η ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ λέει:

    Δάσκαλε…….. νομίζω οτι τελικά τα σχόλια ειναι σε λάθος κατεύθυνση γιατί δεν φταίει κανείς πιο πολύ απο εμάς … γιατί το λεω.
    1) Μήπως δεν ειναι τυχαίο οτι η βρισα στα προηγούμενα δυο Δημοτικά συμβούλια ενω έλεγχε την πλειοψηφία , .. ήταν έρμαιο του πολιχνιτου αφου οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι βρισαγωτες που ειχαν εκλεγεί, ο καθένας τραβούσε το δρόμο και την γραμμή που έπαιρνε ..και ετσι ψήφιζε και τις αποφάσεις ….χωρις κοινή γραμμή για το χωριό.
    2) Μήπως δεν ειναι τυχαίο οτι η βρισα τωρα εχει δυο δημοτικούς συμβούλους και εκτος της προέδρου που τρέχει οσο μπορεί και οπως μπορεί(γνώμη μου) οι άλλοι αναλώνονται σε ευχές και σε σχόλια σε σελίδες η στείρα αντιπολίτευση
    Σε αλλα χωρια που γνωρίζω οι άρχοντες…του τόπου( δημοτικοί σύμβουλοι) ματώνουν για τα χωριά τους ,και προβλήματα οπως( ασβέστη, κανάλια, χόρτα,κ.α)δεν υπάρχουν, για να εχουν τα μούτρα να ξαναζητησουν ψήφο.

    Τα προβλήματα λοιπόν που υπάρχουν θα πρέπει να ξέρουμε και γιατι υπάρχουν και γιατι δεν λύνονται ,και οι κυριοι που πρέπει να απολογηθούν ειναι αυτοι που φέρνουν τα μουρτα τους και ζητανε να μας εκπροσωπήσουν ,σαν κοινότητα ,και σαν ενότητα ….και πρέπει να βρέξουν κωλο ..οπως λένε και στο χωριό μας

    Αρα λοιπον σε αυτους θα πρεπει να αναφερόμαστε , και να απαιτούμε να τα μεταβιβάσουν , και νατα λύσουν.Μας ζητάνε να τους δώσουμε φωνή και δύναμη και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να την χρησιμοποιήσουν ΣΩΣΤΑ.

    Σε διαφορετική περίπτωση νομίζω οτι γινόμαστε γραφικοί , αφου τα λεμε και τα ξαναλέμε και δεν γίνεται τίποτα.

    ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΑΙ…………….

  2. Ο/Η ΣΤΑΥΡΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ λέει:

    Αν ο πολίτης μάθει να διεκδικεί τα δικαιώματά του συλλογικά και όρθολογικά ,απέναντι στούς εκάστοτε άρχοντες ,τότε μπορεί να πετύχει το σκοπό του . Εαν οι θιγόμενοι φορείς της περιοχής μας ,δεν ζητήσουν δικονομικά ( υλικό για τεκμηρίωση υπάχει άφθονο ) να μάθουν απο τους Δημοτικούς Αρχοντες γιατί τα Βατερά χάσανε τη Γαλάζια Σημαία ,τότε σας διαβεβαιώ οτι ουτε του χρόνου θα την έχουμε….. ”Καλύτερα να σε φοβούντε, παρά να σε λυπούντε” λεει μία παροιμία ….

  3. Ο/Η Θοδωρής Γ. Κούσκος λέει:

    Κύριε ???
    Αρχικά να σε ευχαριστήσω για την ενημέρωση. Αλλά μην με αποκαλείς φίλο γιατί δεν σε γνωρίζω. Κύριε ??? λοιπόν το τελευταίο καιρό ζω ένα μεγαλείο. Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή νιώθω ότι παράλληλα με την τεράστια δυσκολία της καθημερινότητας μου είμαι σε μόνιμες διακοπές και φυσικά στα Βατερά που λατρεύω. Και έχω την ανησυχία τι θα κάνω το Καλοκαίρι που θα επικοινωνώ με τον γείτονά μου μέσο του site . Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση και ειλικρινά με σκυμμένο το κεφάλι ζητάω συγνώμη για το ατόπημα του μάστρο Γιώργη. Θα τον επαναφέρω στην τάξη μείνε ήσυχος.
    Πάμε λοιπόν εμείς οι δύο που θέλω να μάθει ο κόσμος ότι θα γίνουμε φίλοι να γνωριστούμε. Είσαι λοιπόν κάποιος ή κάποια ( δεν ξέρω και πολλές κυρίες στο χωριό) που σαν και εμένα είναι συνεχώς πάνω στο site. Γράφεις στις 13.00 , 15.00 , 18.00 , 21.00 σχεδόν καθημερινά. Κάτι αντίστοιχο κάνω και εγώ και θα μάθεις τώρα το γιατί. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν έχω βάλει πείσμα να βάλω μυαλό σε κάποιους που νομίζουν ότι επιτελούν ένα έργο που τους ανατέθηκε. Με όλα αυτά που καταφέρνουμε όλοι μας να αντιπαραθέτουμε μέσο της ιστοσελίδας εγώ συνεχώς ενημερώνω κάποιους λειτουργούς που βρίσκονται κάπου στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και θέλουν να μάθουν τι αέρας πνέει στη περιοχή μας και ποιοι τον δημιουργούν αυτόν τον αέρα.
    Όμως επειδή μου είναι δύσκολο να σε αποκαλώ ??? θα σου δώσω ένα όνομα και αυτό θα είναι Κώστας.
    Πάμε Κώστα να παραθέσουμε τι μάθαμε όλοι μας από την αντιπαράθεση σχολίων ας πούμε τις τελευταίες 10 μέρες. Μάθαμε για το ιατρείο ?????????? Μάθαμε για την καθαριότητα ?????????? Μάθαμε για το σχολείο ότι υπάρχει ελπίδα από εξατάξιο να γίνει σε λίγα χρόνια το γνωστό Κρυφό σχολείο και τέλος ( δεν είναι το νόημα η απλή επανάληψη) ότι αναφορικά με την γενικότερη ανάπτυξη του τόπου μας ελπίδα είναι ίσως και η άλωση ( σαν αυτή της Κωνσταντινούπολης).
    Ξέρεις ρε Κώστα κανένα τόπο στον κόσμο που να αναπτύχθηκε με άλλο τρόπο παρά μόνο με την διευκόλυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας – επένδυσης ?ΜΗΝ ΨΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!!
    Μπορείς να ρωτήσεις αυτούς που πέρυσι ξεπάτωσαν στις καταγγελίες την Αρένα γιατί στο τέλος της σαιζόν την εξυμνούσαν επειδή βοήθησε να κρατηθεί στην πρώτη θέση η κίνηση στα Βατερά και με την δραστηριότητά της ( που μπορεί να είναι παράνομη αλλά δεν με αφορά) έφερε κόσμο στο χωριό . Τώρα αν οι μάγκες από την Πέτρα Μόλυβο ( ή όπου αλλού) που πέρσι έκλειναν τα μαγαζιά τους φέτος πήραν τις σημαίες τους και πάνε μπροστά και εμείς θα πάμε. Μπόρα είναι θα περάσει !!!. Να παρακαλέσουμε τον ιδιοκτήτη αυτής της σελίδας να μας φτιάξει ένα πρόγραμμα ώστε όλοι μας να ξέρουμε τι ενέργειες θα πρέπει να παρακολουθούμε φυσικά ο καθένας από το πόστο του.
    Να επανέλθουμε όμως και εμείς οι δύο να βοηθηθούμε σε κάποια πράγματα. Θέλω λοιπόν να μάθεις και να μου πεις τι χρειάζεται για να ξαναλειτουργήσουν οι κοινοτικές τουαλέτες. Να σταθμίσουμε και όχι μέσο της σελίδας πόσα χρήματα θέλει αυτή η δουλειά και να την κάνουμε. Στο χωριό μας που σφύζει από υπερήλικες θα προσφέρουμε μεγάλο έργο. Θα πετύχουμε δύο πράγματα. Θα βοηθήσουμε τους πατεράδες μας να λύσουν το θέμα ( της χρονοκαθυστέρησης) και τον ματάκια να κάνει κάτι ποιο αποδοτικό. Θα βάλουμε και μία πινακίδα που θα λέει « η παρούσα ανακαίνιση έγινε από δύο φίλους τον Θοδωρή και τον ??? ».
    Συμπερασματικά λοιπόν αν το σχόλιο κακό χωριό κλπ……….. αφορούσε το ατόπημα του μάστρο Γιώργη εγώ και συγνώμη ζήτησα και προτίθεμαι να καλύψω την επισκευή των κοινοτικών τουαλετών που θα ωφελήσει όλους μας. Έτσι και αλλιώς από το εν λόγω σχόλιο κάποιοι ( πχ ο αναγνώστης «φαντάρος») κατάλαβαν την πραγματική έννοια της παροιμίας και όλοι μας ενημερωθήκαμε και αποκτήσαμε άποψη για το τι στην πραγματικότητα μας συμβαίνει.
    Τώρα λοιπόν θα κάνεις και εσύ μια δουλίτσα εύκολη και καθόλου κοστοβόρα. Θα βρεις αυτούς τους χωριανούς που νομίζουν ότι έχουν στα χέρια τους τον κόσμο ( αυτόν τον μικρό και κακό) και δημιουργούν εντυπώσεις και διαπλοκές και θα τους πεις. «Μου είπε ο φίλος μου ο Θοδωρής να σας μεταφέρω την συγνώμη του και πως θα προσφέρει αυτά που πρέπει για την επισκευή αυτού του πράγματος τέλος πάντων . Και πως θεωρεί ότι ο πατέρας του αν και έκανε ένα λάθος και ζητάει μία συγνώμη δεν του αξίζει στα 76 του χρόνια επειδή μία κ………… θεωρεί κάποια πράγματα και δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες να πρέπει κάθε μέρα να έρχεται το περιπολικό στο σπίτι του και την μια το ένα την άλλη το άλλο ( καταλαβαίνεις το σχόλιο για να κατευνάσουμε την παρανομία μας).
    Είναι μεγάλος άνθρωπος και δεν πείραξε κανέναν. Μην τον κακοποιούμε επειδή αυτός αν έφυγε από τον τόπο του με δυο ξύλα στα πόδια και ενώ κάποιοι δήθεν μάγκες με διεκδικητικές αγωγές καταπατούσαν δάση και βρέθηκαν με περιουσίες αυτός γύρισε και έκανε την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα οικιστική ιδιωτική επένδυση στην περιοχή μας. Και την ώρα που θέλει να απολαύσει το έργο του αρχίζει κάθε μέρα να πηγαινοέρχεται στο τμήμα και διάφορα άλλα».
    Αυτά θα τους πεις φίλε Κώστα και θα συνεχίσεις. Κύριε τάδε εσύ που έβγαλες την άδεια 465/2009 για αγροτική αποθήκη και έφτιαξες βίλα πρόσεξε λίγο τις κινήσεις σου. Εσύ κύριε που εξέδωσες στο όνομά σου την άδεια επισκευής 1182/1996 για να φτιάξεις δύο σπίτια με άδεια επισκευής αποθήκης για οίκημα που απέκτησες δύο χρόνια μετά πρόσεξε λίγο, μας βλέπει και ο θεούλης. Και θα συνεχίσεις λέγοντας ότι ο φίλος μου ο Θοδωρής είναι προβληματισμένος. Τον ρωτάει η κόρη του. Γιατί ρε πατέρα ήρθε αυτός ο κύριος και τράβαγε φωτογραφίες το σπίτι μας ? Γιατί ρε πατέρα ήρθε αυτός ο κύριος και φώναζε ότι θα σε σκοτώσει ? Γιατί ρε πατέρα έφραξες τα οικόπεδο μας και ήρθαν οι αστυνομικοί να σε συλλάβουν ( δεν με συνέλαβαν φίλε) ? Γιατί ρε πατέρα ενώ εμείς έχουμε πληρώσει πάνω από 200.000 € στην πολεοδομία για να βγάλουμε τις διάφορες άδειες και ενώ εσύ χαίρεσαι που επισκευάζονται δέκα σπίτια στο χωριό χωρίς κανένα να έχει άδεια , παρόλα αυτά κάθε μέρα μόνο σε εμάς έρχεται η αστυνομία ? Γιατί αυτός ο κύριος είπε το σπίτι μας κολόσπιτο ? Γιατί αυτός ο κύριος πήγε και πήρε από την πολεοδομία τα σχέδια του σπιτιού μας και τα γύριζε από εδώ και από εκεί ?
    Τώρα λοιπόν καταλαβαίνεις Κώστα το πρόβλημά μου και με τι αναγκάστηκα να ασχολούμαι. Δεν έχω όμως άλλη λύση. Τι θα πω στη Δήμητρα. Υπάρχει θέμα σοβαρό και θα δώσω λύση. Καλό βράδυ φίλε. Βοήθα και εσύ όσο μπορείς.
    Χαιρετίζω τα σχόλια των κ.κ Ζαφειρίου και Σταυρινού.
    ΥΓ. Δάσκαλε σχίζει το εργαλείο.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Οι ναυαγοσώστες κατά την περσινή περίοδο ήταν λιγότεροι από τις ανάγκες του Δήμου.Ρωτήστε να μάθετε με τίνος απόφαση τοποθετήθηκαν εκεί που τοποθετήθηκαν και με ποια κριτήρια έμειναν κάποιες παραλίες ακάλυπτες.
    Ο καθένας διάλεξε παραλία και ο Δήμος πρόταξε την πελατειακή σχέση από οτιδήποτε
    άλλο.Ο κ. Δήμαρχος πιθανόν είναι ειλικρινά αμέτοχος για τους κ.κ. όμως “της Ποιότητας Ζωής ” το χέρι μου στο ευαγγέλιο δεν το βάζω.
    Καληνύχτα μας…….Καλές εκλογές τον Ιούνιο του 2014

  5. Ο/Η PeaceInYourMind,LightInYourSouls λέει:

    Μιας και μου αρέσει να μιλάω με παροιμίες, για μερικούς ισχύουν τα εξής: «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα», κ.ο.κ. Εξοργίζομαι όταν βλέπω ανθρώπους να μιλάνε για τα κατορθώματά τους χωρίς να έχουν αναλογιστεί τις ίδιες τους τις πράξεις και τις συνέπειες αυτών. Μέχρι εκεί φτάνουν λοιπόν οι καλές μας πράξεις; Μέχρι το ύψος της ψωροπερηφάνιας μας; Η καλοσύνη μας και οι αγαθοεργίες μας σταματάνε όταν μας θίγουν τα προσωπικά μας συμφέροντα; Και τότε τι γίνεται; Ξυπνάει από μέσα μας ο άλλος μας εαυτός; Το alter ego μας; Πόσο καλά τον κρύβει ο καθένας μέσα του; Και ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες αυτού του άλλου μας εαυτού; Μιλάω για αυτού του πραγματικού ευατού, που τον φανερώνουμε μόνο όταν θέλουμε, μόνο εκεί που θέλουμε, και το χειρότερο μόνο για να βλάψουμε! Για τους υπόλοιπους φοράμε ακόμα το φωτοστέφανό μας! Αχ, τι ομορφιά κρύβεται πίσω από τη διπροσωπία!
    Είναι το πιο εύκολο να κρύβεσαι πίσω από τη μάσκα σου. Η μάσκα της υπεροψίας, της αλαζονείας και της μοχθηρίας μας ομολογώ ότι απαιτεί μεγάλη επιδεξιότητα και τέχνη όταν τη φοράς. Και πιστέψτε με, τα αποτελέσματά της μπορεί να είναι πολύ πιο καταστροφικά από τη μάσκα της ανωνυμίας (π.χ. τη δικιά μου) ειδικά όταν ελλοχεύουν αγκάθια που σκοπό έχουν να προξενήσουν κακό σε άλλους ανθρώπους. Μου φαίνεται αδιανόητο να συνεχίζουμε να κρίνουμε τους άλλους λες και εμείς είμαστε οι δίκαιοι και οι νομιμόφρονες! Είναι σκέτη κοροϊδία!
    Εδώ ο κόσμος καίγεται (στην προκειμένη περίπτωση, δυστυχώς χάσαμε τη γαλάζια σημαία από την ομορφότερη παραλία της χώρας) και ορισμένοι τον χαβά τους! Το μόνο που απασχολεί τη μίζερη ζωή τους και τρέφει την ακόρεστη επιθυμία τους για κάθε είδους κανακίες είναι να εξυμνούν με ακαταλόγιστη περηφάνια τα κατορθώματά τους και να μεμψιμοιρούν για τα δεινά τους κατηγορώντας τους «κακούς» ανθρώπους που στέκονται εμπόδιο στην παρολίγο ανέγερση του ανδριάντα τους στην πλατεία του χωριού.
    Αλλά πάντα οι άνθρωποι προς ιδίον όφελος (οικονομική και κοινωνική άνοδο, προβολή, αυταρέσκεια, κ.λπ.) αποκρύπτουμε (ίσως και να εθελοτυφλούμε;), τα δικά μας λάθη παρατυπίες και σε ορισμένες περιπτώσεις παρανομίες. Βέβαια δεν ξεχνάμε την πάγια τακτική μας…να κατηγορούμε τους άλλους για παρόμοια ίσως και ελαφρύτερα λάθη από τα δικά μας. Άραγε αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ποτέ μέσα τους την πληρότητα της ευτυχίας; Γιατί προσωπικά μία τέτοια στάση ζωής μόνο δυστυχισμένη θα με έκανε!
    Και προς θεού! Σκεφτείτε ότι παιδιά σε αυτόν τον κόσμο έχουν και άλλοι γονείς!!! Και μπορεί να τους κάνουν ίδιες και βαρύτερες ερωτήσεις. Παραλίγο να δακρύσω από συγκίνηση και συμπόνια…!
    Με πιάνει κλαυσίγελος όταν βλέπω τριγύρω μου τέτοιες απόψεις και κυρίως συμπεριφορές. Κλάμα, γιατί πραγματικά λυπάμαι όταν βλέπω ανθρώπους πνιγμένους στη μιζέρια του μικρόκοσμού τους και τυφλωμένους από τον ίδιο τους τον εαυτό! Γέλιο, γιατί στη μικρή κοινωνία που ζούμε είναι αστείο να μιλάς για τον εαυτό σου και για τους άλλους λες και οι συγχωριανοί σου δε γνωρίζουν την αλήθεια υποτιμώντας ταυτόχρονα τη νοημοσύνη τους!

  6. Ο/Η Θοδωρής Γ. Κούσκος λέει:

    Καλημέρα
    Τελικά παρόλη την ανωνυμία σου ( έχω μάθει το mail σου ήδη) είσαι μία κούκλα. Αφού προσωπικά μου αναφέρεσαι και χωρίς να δηλώνεις τα στοιχεία σου με αναγκάζεις να σου θυμίσω.
    Μην ζορίζεις πολύ το επίπεδο γιατί σε λίγο θα θέλουμε και διερμηνέα. Βγάλε όποιο προσωπικό συμπέρασμα θέλεις και δικαίωμά σου αλλά μέσα από τους αναγνώστες βγάλε και ένα συμπέρασμα που να μην αφορά εμένα. Προσωπικά προκαλώ με τα γραφόμενά μου για να ανάψει το σθένος των χωριανών μας και προς θεού αλλοίμονο μην προσπαθείς να το γυρίσεις επί προσωπικού. Με προσβάλεις αν θεωρήσεις ότι με τις αναφορές μου ζητάω από κάπου την βοήθεια. Το θέμα έχει πάρει το δρόμο του και καμία ανησυχία. Εξάλλου από τα γραφόμενά σου φαίνεται ότι ξέρεις πολλά.
    Και εκεί που χάθηκε η ουσία λύσης των προβλημάτων του τόπου μας επειδή οι εκπροσωπούντες γυρίζουν από κλαδική σε κλαδική να ζητάνε ελεημοσύνη για να πληρώσουν κανένα δικηγόρο εσύ έξυπνα το γυρίζεις επί προσωπικού για να αλλοιώσεις αυτό που όλοι μας σας λέμε ότι για άλλο πράγμα έχετε εκλεγεί και μην κάνετε ζημιά στον τόπο μας.
    Εγώ λοιπόν κούκλα μου που πραγματικά αν κάποιος διαβάζει το δοκίμιο σου του σηκώνεται η τρίχα αλλά επειδή είναι κάτω από το δικό μου αλλοιώνεται και η κουλτούρα σου θα θυμίσω τα εξής. Στα Βατερά που ήρθα και έφερα και το παιδί έχω φάω 25 καταγγελίες και δεν μου έχει πειραχτεί ούτε το δακτυλάκι. Για παράδειγμα καταγγελία από κάποιον που του έκοψα την θέα στον άγιο Φωκά μέχρι και καταγγελία από κάποια που απαιτούσε να σκάψει μέσα στο σπίτι μου για να βρει το αποχετευτικό δίκτυο του χωριού.
    Εσύ λοιπόν θα αφήσεις εμένα να αποδείξω αυτά που θέλω στον μικρό η ολοένα και μεγαλύτερο κόσμο μας και εσύ κρύψου πίσω από την ανωνυμία σου με την προοπτική να σου βρει κάποιος καμία θεσούλα στο δημόσιο μέσο καμίας κλαδικής ή να πάρεις προίκα κανένα οικοπεδάκι στην Φωκιο…… )
    Πες όμως στον κο τάδε που μπαίνοντας στο χωριό έχει ανακαινίσει το σπίτι του ( αυτόν με το κόκκινο ΙΧ) χωρίς να εκδώσει καμία άδεια να τρέξει.
    Αυτό λέμε όλοι μας οι χωριανοί μέσο αυτής της σελίδας και όχι απολογούμενοι προς τα λαμόγια τους προεστούς μας αλλά προς τα παιδιά μας που έχουν απορίες του στυλ ξέρεις γιατί μόνο σε μας………….
    Μην την στέλνεις την συζήτηση ανώνυμα εκεί που θέλεις που και ψηλά είσαι και άλλα θες να πεις και άλλα λες . Και πες αφού είσαι κοντά σε αυτό τον χρυσαυγίτη με το γερμανικό το κράτος ότι τον περιμένω να μου ζητήσει συγνώμη για δεύτερη φορά ( γιατί η πρώτη ήταν ψεύτικη και το είχα προβλέψει ) για λίγο καιρό ακόμη. Σε λίγο η Δήμητρα θα δώσει άλλη εντολή και αν μπω στην διαδικασία να δημοσιεύσω και εκείνη την φωτογραφία ( ξέρει αυτός) που είναι μέσα στο σπίτι μου και με μουντζώνει μπροστά στο παιδί μου τότε θα είναι πολύ αργά. Και εγώ ο παράνομος , ο υπερόπτης , ο απατεώνας και όλα τα υπόλοιπα που λες ότι εκπροσωπώ και μου προσάπτεις , ναι είμαι αυτός που πατάει όμως μόνο τα κουνούπια που του πίνουν το αίμα και αυτή είναι η μεγάλη κούκλα μου διαφορά με τα κολλητήρια σου, δηλώνω ακόμη μια φορά ότι και τώρα είμαι χαλαρός. Στείλε λοιπόν εκεί που ξέρεις το μήνυμα που σου λέμε όλοι μας. Αφού έχετε μία θέση εκεί που θέλετε κάντε σωστά και κυρίως αντικειμενικά αυτά που πρέπει να κάνετε και όχι μόνο ότι η κλούβια γκλάβα σας ορίζει. Γιατί ξέρεις υπάρχει και το θέμα ότι κοντά είναι και η Θάλασσα !!!!!!!!!!!!!!!
    Άντε κούκλα μου κάνε κάτι και εσύ για το μέλλον σου.

  7. Ο/Η PeaceInYourMind,LightInYourSouls λέει:

    Το ποιος χρησιμοποιεί αυτό το blog για να προβάλει τα προσωπικά του προβλήματα και αψιμαχίες αλλά και να κατηγορεί του συγχωριανούς του είναι προφανές. Δε νομίζω ο κ. Στρατής να το δημιούργησε γι’ αυτόν τον λόγο. Εδώ μπαίνουμε για να μαθαίνουμε τα νέα του χωριού και να ενημερωνόμαστε για τα προβλήματά του και όχι για να σφαζόμαστε μεταξύ μας εξαπολύοντας συνεχή κατηγορώ προς πάσα κατεύθυνση. Γι’ αυτό και τα σχόλια μου γίνονται προς συγκεκριμένα σχόλια τα οποία και θεωρώ άτοπα καθότι υπερβαίνουν τα όσα λέγονται και γράφονται από τους υπόλοιπους εδώ μέσα.
    Όσο για το μέλλον μου, δώστε μου το δικαίωμα να το οικοδομήσω όπως εγώ θέλω στηριζόμενη και αφουγκράζοντας το ήθος, τις αξίες και τις αρχές που κουβαλάνε συγκεκριμένοι άνθρωποι.

    Ευχαριστώ πολύ.

    Υ.Γ. Σεβόμενη τον κ. Στρατή δεν θέλω να αμαυρώσω και άλλο το blog του και δεν έχω σκοπό να ξαναασχοληθώ με ότι παρόμοιο και αν ξαναειπωθεί καθώς το βρίσκω παντελώς μάταιο έως και ακατόρθωτο να επικοινωνήσω. (“στου κουφού την πόρτα” που λέγαμε….;)

  8. Ο/Η Θοδωρής Γ. Κούσκος λέει:

    Μπράβο σου λοιπόν άγνωστη. Για άλλη μια φορά εσύ είσαι άψογη αλλά και οι δυο μας ξέρουμε την αλήθεια και είναι μόνο μία.
    Για τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας με τον οποίο έχουμε και επικοινωνία μέσο mail ( μην ανησυχείς ο άνθρωπος δεν παίρνει καμία θέση επί των σχολίων μου και προπαντός όχι υπέρ μου) και επειδή ξανά με προκαλείς δηλώνω όποτε θέλει ας μου απαγορεύσει να γράφω σχόλια ή και δημόσια μέσο της σελίδας του. Εξάλλου εγώ χρησιμοποιώ το όνομά μου και όχι όπως εσύ το προσωνύμιο αυτού που θα ήθελες να είσαι.
    Εγώ κούκλα μου δεν έχω πρόβλημα με κανένα άτομο. Είναι πολύ λίγα τα άτομα που συναναστρέφομαι και αυτό είναι επιλογή μου ( σου δίνω ακόμη ένα πεδίο να γράψεις άλλη μια έκθεση) .Είναι ξέρεις συνταγματικό μου δικαίωμα όμως όπως και όλοι οι υπόλοιποι αναγνώστες να ζητάμε από την τοπική αυτοδιοίκηση να ασκεί το έργο της αντικειμενικά και ισόνομα.
    Μην χρησιμοποιείς σε λάθος δρόμο το όμορφο μυαλό σου. Εγώ απευθύνομαι όπως και πολλοί άλλοι προς ένα θεσμό που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες μας. ΕΣΥ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

  9. Ο/Η Θοδωρής Γ. Κούσκος λέει:

    Δεν είμαι εγώ είμαστε εμείς……………………..
    Καλημέρα καλή εβδομάδα
    Σαν αρχή στην σημερινή μου αναφορά να σας ανακαλύψω τον τρόπο που ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις μου περί των πεπραγμένων που μαθαίνω μέσο της σελίδας και αφορούν το χωριό μας. Κάποια στιγμή έμαθα για την ύπαρξη της σελίδας και μαζί με κάποιους φίλους θελήσαμε και εμείς να πούμε την άποψή μας για θέματα που και εμάς από την Αθήνα ή όπου αλλού μας αφορούν.
    Την προηγούμενη εβδομάδα τέθηκαν κάποιες απόψεις μέσο εμού και δεν χρειάζεται άλλο να ισχυροποιήσω την άποψη πως ότι γράφω δεν αφορούν εμένα αλλά εμάς. Μέχρι που φτάσαμε μέσο της σελίδας να αντιπαρατεθεί η κούκλα με το ψευδώνυμο PeaceIn YourMind,LightInYourSouls να μου τα ψάλει και να προσπαθήσει να επαναφέρει την άποψή της ότι με τις τοποθετήσεις μου ασκώ επιτακτικά το εγώ μου ότι προσβάλω τον κ. Νικέλλη και το έργο του μέσο της σελίδας αυτής.

    Σας παρακαλώ λοιπόν να διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω άρθρο.
    «Με ποικίλους τρόπους σχολιάστηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών τόσο απ’ τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, όσο κι απ’ τους απλούς ψηφοφόρους. Όλοι οι πολιτικοί πήραν «το μήνυμά τους». Όλοι μεταφράζουν το «τι ζήτησε με την ψήφο του ο Λαός». Ο καθένας κατά το συμφέρον του. Με το μάτι στην επόμενη εκλογική μάχη.
    Ο Λαός μίλησε. Μια νέα Βαβέλ ξεπήδησε. Γλώσσες πολλές, μα ακαταλαβίστικες. Ναι στο ευρώ, όχι στο μνημόνιο. Όχι στο μνημόνιο, ναι στη δανειακή σύμβαση. Όχι στη δανειακή σύμβαση, ναι στο ευρώ. Όχι στο ευρώ, ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι σε όλα. Ναι σε όλα. Τροποποίηση, αναθεώρηση, απαγκίστρωση, καταγγελία. Ο κάθε ένας (πολιτικός) ακούει κατά πώς νομίζει και κατά πώς (ιδιοτελώς) τον συμφέρει.
    Ο Λαός αποφάσισε! Πώς να αποφασίσει; Για να αποφασίσεις, χρειάζεσαι καθαρό μυαλό. Κι όταν δυόμισι χρόνια τώρα είσαι μέσα στον «Τιτανικό» για να πας στη μεγάλη και πολυτελή κρουαζιέρα (λεφτά υπάρχουν), κατά πώς έχεις συνηθίσει, χρόνια τώρα, να σε πηγαίνουν κρουαζιέρες, και ξαφνικά βλέπεις να μπάζει νερά από παντού και να τρέχουν όλοι αλαφιασμένοι να σωθούν, πώς να σκεφτείς; Το ‘βλεπες, χρόνια τώρα, ότι οι καπεταναίοι διάλεγαν τη ρότα και τα λιμάνια κατά πώς όριζε ο μιζαδόρος, οι καμαρότοι μοίραζαν τις καμπίνες ανάλογα με το χρώμα των… μυαλών, οι μπάρμαν το καλό κρασί αν τους έχωνες χαρτζιλίκι, αλλά δε σ’ ένοιαζε. Τρώνε αυτοί, μένει και για μένα. Καλά περνάνε αυτοί, καλά κι εμείς. Τώρα οι τρύπες είναι πολλές, το καράβι βουλιάζει, τα ρυμουλκά θέλουν χρυσάφι. Μα δεν υπάρχει σάλιο. Δώστε ότι έχει ο καθένας. Και το βαφτιστικό σταυρό. Και τις βέρες. Βγάλτε τις μπλούζες να φράξουμε τις τρύπες. Και τα παντελόνια. Και τα σώβρακα. Μας τα πήραν όλα. Μα οι τρύπες δε λένε να φράξουν. Το σαπιοκάραβο μπάζει από παντού. Τα σκουλήκια χρόνια τώρα κατέτρωγαν το σκαρί του. Ακούγαμε το σκώρο να τραγανίζει στο ξύλο, μα θέλαμε να νομίζουμε πως ήταν τριζόνι. Τώρα, πού το καθαρό μυαλό;
    Ο Λαός αλαφιασμένος, μα και αηδιασμένος, μίλησε. Μα κανείς δεν κατάλαβε. «Να τους ρίξουμε στη θάλασσα». Δεν είναι ένας ο Ιωνάς, μα πολλοί. Να τους ρίξουμε στη θάλασσα. Να δοκιμάσουμε άλλους. Κι ας είναι χειρότεροι. Μα και τους φασίστες; Ε, και (απαντά μέσα στη σαστιμάρα του)! Τους (Έλληνες) πειρατές; Γιατί όχι; Εικοσιπέντε κόμματα εκτός Βουλής, δεκαεννιά στα εκατό. «Να τους ρίξουμε στη θάλασσα», φώναζαν όλοι αυτοί. Να τους αλλάξουμε όλους. Να ηρεμήσει ο γιαλός, να ισιώσει, να ισιώσουμε κι εμείς τη ρότα μας. Να δουν τα εγγόνια μας άσπρη μέρα.
    Κι αφού δεν κατάλαβαν την πρώτη φορά, ή μάλλον κατάλαβαν ό,τι ήθελαν, τώρα θέλουν να ξαναμιλήσουμε. Με τι δύναμη, τι κουράγιο; Μας απόκαμαν δυο χρόνια τώρα. Μας αποτέλειωσαν δεκαπέντε μέρες τώρα. Υποκριτές, υπερόπτες, υπερφίαλοι, ψεύτες, φοβητσιάρηδες, ανίδεοι, ευθυνόφοβοι, προκλητικοί, επικίνδυνοι, αποδείχτηκαν κατώτεροι κι απ’ όσο νομίζαμε.
    Δεν τους ρίξαμε στη θάλασσα. Δεν τους αλλάξαμε όλους. Το σάπιο πολιτικό σύστημα (κυβερνητικό κι αντιπολιτευτικό) ανασυντάσσεται. Η μυρουδιά της εξουσίας τούς ενώνει όλους. Οι συνιστώσες χάνονται, τα χάσματα γεφυρώνονται, λυκοφιλίες στήνονται. Κι εμείς πρέπει να ξαναμιλήσουμε. Ας καθαρίσουμε το μυαλό μας. Ας ρουφήξουμε καθαρό αέρα. Ας μετρήσουμε τα κύματα με καθαρό μάτι. Ας διαλέξουμε έναν «Ιωνά» για καπετάνιο. Να περάσουμε τον κάβο, και βλέπουμε. Αν δεν καταφέρουν να μας μαστουρώσουν πάλι, μπορεί μετά κάτι να γίνει. Ας περάσουμε τον κάβο, και βλέπουμε. Με το να πέσουμε στα βράχια εμείς θα τσακιστούμε, ενώ για τον κάθε ένα «Ιωνά» θα βρεθεί το κήτος που θα τον βγάλει σε υπήνεμη αμμουδιά.»

    Ξέρετε ποιος έχει γράψει το παραπάνω άρθρο ? Ο κος ΣΤΡΑΤΗΣ ΝΙΚΕΛΛΗΣ . Δεν είναι συνωνυμία, είδα και φωτογραφία. Αυτή την φιλοσοφία και τις τοποθετήσεις έχω/έχουμε διαβλέψει και για αυτό τον λόγο γράφουμε τις απόψεις μας στην σελίδα του .
    Δεν ξέρω αν εμάς λοιπόν η επαναφορά του ως άνω σχολίου μας κατατάσσει στην κατηγορία που θέλει να μας προσδώσει αυτή η μικρή κυρία. Αλλά και εγώ/εμείς μέσα από αυτή την σελίδα καταλάβαμε ότι μπορούμε να εκφράζουμε μέσο εμού ( σήμερα αύριο ίσως αλλιώς ) τις απόψεις μας για όσα μας αφορούν και προς θεού μην προσβάλλοντας τον δάσκαλο.
    Μέχρι εδώ πάμε καλά. Στην ουσία λοιπόν μέσα σε αυτή την σελίδα και εμείς που είμαστε λίγο μακριά από το χωρίο αλλά και οι χωριανοί αρθρογραφώντας προσπαθούμε να λύσουμε τα κοινά μας προβλήματα και σαφέστατα και εγώ/εμείς αλλά και οι κ.κ Μπαλκίζα, Ζαφειρίου, Σταυρινός, Θοδωρής Π. Κούσκος και πολλοί άλλοι ζητάμε να σας απλώσουμε χέρια βοήθειας να αναπτύξουμε όπως μπορούμε τον τόπο που αγαπάμε αλλά όχι και να μας τα κόψετε τα χέρια.
    Εσύ λοιπόν κούκλα λες ότι το Site αυτό είναι που είναι μόνο για να αναγράφονται ειδήσεις ( πήγαμε μια βόλτα φάγαμε μια πίτσα κλπ) και εγώ τώρα ( για να μην μπερδεύομαι και βάζω και την γραμματέα να γράφει) , προβάλω το εγώ μου τις υπεροψίες μου τον μικρόκοσμό τα περί κουφού …………… κουλού………….. και όλα τα άλλα.
    Ζητάς λοιπόν από εμάς και όχι από εμένα που αντιστέκομαι να δεχθούνε ένα status απλής αναφοράς ειδήσεων σε ένα πλαίσιο που φαντάζει τον τόπο μας σαν μία γυάλα απομονωμένη από τους γύρο κόσμο της οποίας τα προβλήματα δεν τα δημιουργεί η πολυπροσωπία που λέει ο κ. Ζαφειρίου ή η αδιαφορία που δειλά λέει η κ. Μπαλκίζα, ή ο κακός χειρισμός που κάνει μνεία ο κ. Σταυρινός ( όλα τα παραπάνω είναι προσωπικά μου συμπεράσματα). Και αναφέρεσαι σε εμένα τον κακό τύπο αλλοιώνοντας όμως την ουσία των τοποθετήσεών μας. Ζητάς λοιπόν την επικράτηση των εξής παραγόντων μέσο μιας σελίδας που εμένα σε καμία περίπτωση και δεν με αφορά αλλά μου προσάπτεις στοιχεία ιδιαίτερα αρνητικά.
    Είδηση λοιπόν για σένα είναι ότι πχ σήμερα θα πουληθούν πατάτες Νευροκοπίου και ελάτε να πάρετε αλλά ούτε καν να περάσει από το μυαλό σας να αναρωτηθείτε γιατί δεν προβλέφθηκε να πάρετε πατάτες Λισβορίου.
    Είδηση για σένα είναι ότι για όλους τους χωριανούς μας που αγαπάνε το χωριό και επισκευάζουν το σπίτι τους υπάρχει μία μικρή ανέχεια για καμιά παρανομία εκτός αν το όνομά τους είναι Κούσκος Θοδωρής , ή Γιώργος. Και εγώ αν μιλήσω, φωνάξω κράξω θα είμαι όλα τα όσα μου προσάπτεις.
    Και μία ακόμη είδηση. Για όλους τους επαγγελματίες των Βατερών επιτρέπεται να φτιάχνουν πέργολες να ρίχνουν μπετό, κεραμίδια ταμπέλες και να ηλεκτροδοτούνται παράνομα εκτός των κ.κ Κούσκου, Ασβεστά και Μπινή ( με τον τελευταίο είμαστε σε διαπραγματεύσεις γιατί φτιάχνει ωραία μεζεδάκια). Εμείς Ζώντας λοιπόν όλα αυτά για σένα δεν θα πρέπει να μιλήσουμε αλλά να απολαύσουμε τον διωγμό όπως οι εβραίοι από τον Καγκελωτό Σταυρό.
    Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως που πρέπει να καταλάβεις και εγώ σε αυτό το σημείο σου είπα να κάνεις κάτι για το μέλλον σου χωρίς να με αφορά μα σε καμία περίπτωση το τι θα κάνεις, αρκεί αυτό που θα αποφασίσεις εσύ για το μέλλον σου να μην δημιουργεί πρόβλημα σε μένα.
    Θ σου παραθέσω μία ιστορία που έζησα το 1994 και αφορά την θέση που έχω εγώ αποκομίσει και είναι σχετική με το ρητό σου περί Γκαίτε. Ήμουν στην Σαντορίνη σε γαμήλιο ταξίδι ( ξέρεις τότε φτώχια τρις μέρες δώρο αν πάρεις καναπέ από ΕΝΑ & ΕΝΑ ). Έφτασα βράδυ. Ήταν βράδυ και μετά από ώρα βρέθηκα σε ένα ΜΠΑΡ χωρίς φώτα ( εποχή Παπαθεμελλή. Ρώτησα το ιδιοκτήτη με απορία τι διάολο κάνουν οι ντόπιοι και ζουν ( ξέρεις παντού σκοτάδι κλπ) . Φίλε μου λέει οι ντόπιοι εδώ τα έχουν πουλήσει όλα και δεν έχουν επιχειρήσεις. Το μόνο που κάνουν είναι να τραβάνε κάτι γαϊδούρια με τουρίστες και να νοικιάζουν τα σπίτια τους. Μια χαρά λοιπόν κανένα πρόβλημα, και κάναμε εκεί δουλειές και κονομήσαμε αλλά δεν πήγαμε να ζήσουμε εκεί και καταλαβαίνεις τον λόγο.
    Εμείς επιλέξαμε λοιπόν να έρθουμε να ζήσουμε στον τόπο μας και έχουμε και άποψη και ιστορία και σίγουρο δυναμικό μέλλον. Και τα δικά μας πρότυπα γιατί τίποτα δεν μας χαρίστηκε είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που προανέφερα με τους σαντορινιούς . Εμάς δεν μας αρέσει που έρχονται οι Πολυχνιάτες και μαζεύουν το χρήμα και τα δικά μας τα παιδιά να είναι γκαρσόνια τους ( βλέπε σαντορινιούς). Ξέρεις πέρασε η εποχή που με μια στείρα αντιπαράθεση γίνονταν πράγματα. Δες τον πρώην αντιδήμαρχο του Πολυχνίτου κ. Κατράνη που είναι τώρα και φαντάσου τι θα κέρδιζε ο τόπος που υποστηρίζεις αν δεν υπήρχε η φαγωμάρα που κατέθεσε προσφάτως ο κ. Ζαφειρίου. Δεν σε είδα ποτέ να τοποθετηθείς με όσα μου έχεις προσάψει όσο καιρό χτυπιόνται μέσα στην σελίδα ο φίλος Καραγεωργίου με τον φίλο Κατσιγίνη.
    Εσύ λοιπόν βρες τον τρόπο χωρίς να ξεπεράσεις τις αξίες σου να μας αφήσεις στην ησυχία μας. Εμείς σε καλούμε να φάμε και να πιούμε μαζί και εσύ σχολιάζεις ότι δεν θέλουμε να φάμε ψάρι που μας επιβάλλεις αλλά θέλουμε να φάμε κρέας. Τι όμως πιο φυσιολογικό να κάνουμε το κέφι μας ζητάμε.
    Και αναφορικά με όσους εκπροσωπείς που όπως ανέφεραν και γραπτώς άλλοι εκτός από εμένα το μόνο που καταφέρατε είναι να αιωρείται ένα νέφος καταγγελίας σε όλη την περιοχή μας, είμαι αυτός που ο Χρυσαυγίτης όταν μου επιτέθη με το παρατσούκλι « μαϊνκουρής» , γέλασα , τώρα θα σου πω την μία και μοναδική αλήθεια . Ναι είμαι τρελός για τα ιδανικά μου και θα το δεις αργότερα.
    Είναι πασίγνωστο πλέον το γεγονός ότι κρυπτόμενοι πίσω από την ψεύτικη ιδεολογία του ελεύθερου πολίτη οργανώνετε τις μικρές η μεγάλες κομπίνες σας και κυνηγάτε εμάς που απλά προσπαθούμε να μην βάλουμε τις κατά Γκαίτε πέτρες στον δρόμο των φίλων-γειτόνων μας που λες ότι υπάρχουν χωρίς να λες ποιοι. Και πώς να αναφερθείς σε ποιους εννοείς αφού γνωρίζεις ότι οι πιο κοντινοί μας γείτονες δεν θα μας βοηθήσουν αλλά θα μας κάνουν κατάληψη.
    Κύριε Νικέλλη
    Ευχαριστούμε για τα όσα μας διδάσκετε μέσο της σελίδας σας αλλά και μέσα από όσα γράψατε στο Εμπρός. Να είστε πάντα άξιος.
    Αγαπητοί χωριανοί. Ποτέ στην ζωή μου δεν έγραψα καλή έκθεση και ίσως εκφράζομαι λίγο στριφνά. Στην έκθεση έπαιρνα μέχρι 9 και με την βοήθεια της κας Σκιά στο Πανεπιστήμιο πήρα 13. Όσους κούρασα ζητώ συγνώμη και το εννοώ. Προς την κ. seasar ( όχι σαλάτα) λοιπόν θα δώσω μία παράκληση πριν να είναι αργά. Όσα μέσα ή δόντια και να έχετε που έχουν γνώση ήδη όλοι για την αλήθεια των πράξεών σας , πάψτε να προσπαθείτε να κάνετε τον τόπο μας θάλαμο αερίων γιατί εσείς θα σκάσετε πρώτοι.
    Με εκτίμηση και σεβασμό
    Θοδωρής Γ. Κούσκος

    ΥΓ. Μετά και την ενδελεχή έρευνα που έκανα όπως υποσχέθηκα στον φίλο ??? για την παράνομη περί κατου……………. ενέργεια του μάστρο Γιώργη μου δήλωσε ότι εκεί που πάει να κατου………………….. γιατί εμείς οι άχρηστοι δεν μπορούμε να επισκευάσουμε τις κοινοτικές τουαλέτες είναι η πίσω αυλή του σπιτιού που γεννήθηκε πριν 76 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.