Όταν γεννά το μυαλό!

Την παρακάτω πρόταση δημοσίευσε σε πελοποννησιακή ιστοσελίδα ο δικός μας Στέφανος Καραβίδας, γιος του Νίκου και της Βαρβάρας Αγγ. Κανέλλου. Αισθανόμαστε χαρά να βλέπουμε δικούς μας νέους ανθρώπους να καταθέτουν θετικές προτάσεις για οτιδήποτε. Μπράβο Στέφανε και με το καλό να δεις την πρότασή σου να γίνεται πράξη!

Το μεγαλύτερο αεροπορικό γεγονός στη Νότια Ευρώπη (μπορούμε)

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΡΑΒΙΔΑ *

Με αφορμή το φετινό PIC LOUX COLA (θεσμός πλέον), δόκιμες είναι οι σκέψεις για την διοργάνωση μιας αεροπορικής εκδήλωσης που θα φέρει την περιοχή κυριολεκτικά στην τρίτη διάσταση. Πολυτέλεια; Υπερφίαλο εγχείρημα; Xωρίς όφελος για την τοπική κοινωνία; Αδιάφορο; Τουναντίον! Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό! Οι απαντήσεις είναι έτοιμες. Διοργανώσεις όπως το ATHENS FLYING WEEK και το KAVALA AIR SHOW, έχουν δείξει τον δρόμο.

Πιο απλά: Αεροπορικός «Θεματικός Τουρισμός». Ναι, υπάρχει και αυτού του είδους, με εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε ολόκληρη την Ευρώπη και κόσμο που δεν διστάζουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το πάθος τους για την Αεροπορική Ιδέα. Εχουμε τις υποδομές για κάτι τέτοιο; Ναι, και μάλιστα ως πόλη και περιοχή διαθέτουμε ανεκμετάλλευτα ποιοτικά πλεονεκτήματα.
Το αεροδρόμιο του Αράξου με τις υποδομές της 116ΠΜ μπορούν να εξυπηρετήσουν τα πλέον σύγχρονα και εντυπωσιακά στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Το αεροδρόμιο του Μεσολογγίου με τη μεγάλη παράδοση της Αερολέσχης Μεσολογγίου δύναται να φιλοξενήσει τα μικρά αεροσκάφη της Γενικής Αεροπορίας.
Οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής μπορούν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.
Το νέο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας (Φάρος, προβλήτα Αγίου Νικολάου, Νέο Λιμάνι) και το αεροδρόμιο Αράξου θα είναι τα πεδία επίδειξης.
Επίσης, ο νέος δρόμος που συνδέει άμεσα την Πάτρα με την Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα διεκολύνει την πρόσβαση τόσο των ξένων όσο και Ελλήνων επισκεπτών. Τέλος, η Γέφυρα και η ιδιαίτερη περιοχή της Καλόγριας Στροφυλιάς, ακόμη και αυτή της Ολυμπίας και η φωτογράφιση των συμμετεχόντων με φόντο αυτές (landmarks), θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς τους.
Τελευταίο ερώτημα: Θα πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα και ποια τα οφέλη για την τοπική κοινωνία; Η απάντηση εύκολη. Τα αεροπορικά SHOW δεν αποτελούν γραφικές διοργανώσεις ενός κλειστού κοινού, αλλά μία καλά οργανωμένη βιομηχανία με δομή και θεσμούς που επίσης ψάχνει νέες διεξόδους προβολής του αεροπορικού προιόντος (εκπαίδευση, κατασκευές, σχεδιάσεις, αερομεταφορές, τεχνολογία αιχμής, ασφάλεια).
Ζώντας στην Πατρίδα της Αεροπορικής Ιδέας και του Ικάρου, δεν έχουμε το δικαίωμα να παραμένουμε αδρανείς. Εκμεταλλευόμενοι στην Δυτική Ελλάδα τα ποιοτικά μας πλεονεκτήματα, μπορούμε να υπερκεράσουμε με ευκολία τους περιορισμούς που μία κορεσμένη περιοχή όπως η Αττική επιβάλλει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις (βλέπε ATHENS FLYING WEEK) και με την υποστήριξη των τοπικών φορέων να διοργανώσουμε το μεγαλύτερο αεροπορικό γεγονός στην Νότια Ευρώπη. Τα πλεονεκτήματα αυταπόδεικτα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο προβολής της Περιφέρειάς μας. Για την πραγμάτωση αυτού του Οράματος, οι FLYING LIBRARIANS απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση στους Θεσμούς της Δυτικής Ελλάδας, (Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, Εκπαιδευτικά-Επιστημονικά Ιδρύματα, Εθελοντικές Οργανώσεις) και θέτουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας στην διάθεσή τους.


* Ο Στέφανος Καραβίδας είναι εκπαιδευτής πτήσεων και ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Αεροπορικών Υπηρεσιών και Δράσεων «THE FLYING LIBRARIANS».

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Όταν γεννά το μυαλό!

  1. Ο/Η Γιωργος & Μαρια Κολιοπουλου λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΕΦΑΝΕ !!!!!ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΥΟΔΩΘΕΙ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ !!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!

  2. Ο/Η Κώστας Σταυρινός λέει:

    Συγχαρητήρια Στέφανε για την θαυμάσια ανάλυσή σου όσον αφορά την διοργάνωση τέτοιας εμβέλειας αεροπορικών εκδηλώσεων. Τέτοιους ανθρώπους, σαν εσένα, χρειάζεται ο τόπος μας με “φρέσκιες” καινοτόμες ιδέες, που μακάρι να φτάνουν στα αυτιά των αρμοδίων και να τους κινητοποιούν με σκοπό την υλοποίησή στους. Και βέβαια μεγάλη η χαρά και η περηφάνια μας όταν τέτοιες ιδέες τις “γεννούν” τα μυαλά δικών μας παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.