ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Από τον κ. Τεντόμα

Όσοι εκ των σεισμοπαθών λαμβάνουν ηλεκτρονικά μηνύματα ή οποιεσδήποτε άλλες ειδοποιήσεις από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να προσέλθουν στην ΔΟΥ τους να καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 12.6.2017 καλούνται να τις αγνοήσουν, χωρίς καμμία επιβάρυνση ή επίπτωση. .

Εφόσον έχουν καταθέσει ή πρόκειται να καταθέσουν στην ΔΟΥ τις σχετικές βεβαιώσεις της ΔΑΕΦΚ, τα χρέη που αφορούν τον αντίστοιχο ΕΝΦΙΑ και oi οιεσδήποτε προσαυξήσεις φαίνονται στό σύστημα taxis θα διαγραφούν, με βάση την ΠΟΛ1200/2017.

Όπως είναι φυσικό,  στο σύστημα taxis, μέχρι την κατάθεση των βεβαιώσεων της ΔΑΕΦΚ στις ΔΟΥ και τη σχετική επεξεργασία τους από αυτές, φαίνονται ανεξόφλητα τα χρέη που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ των πληγέντων κτιρίων και γιαυτό στέλνονται με αυτόματο τρόπο και οι σχετικές ειδοποιήσεις στους φορολογούμενους.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

  1. Ο/Η ανωνυμη? λέει:

    Τι γινεται μ αυτους που ηδη εχουν πληρωσει ολες τις δοσεις του ΕΝΦΙΑ??

  2. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Θα επιστραφούν τα χρήματα.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    κ. Τεντόμα τώρα που ξεκίνησε το θέμα με τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και πριν την ολοκλήρωσή των μήπως πρέπει να ενημερώσετε αρχικά τον πιστοποιημένο εκτιμητή που έχει ορισθεί για την Βρίσα (Βαμβουρέλλη Γρηγόριο) και στη συνέχεια το Υπουργείο Οικονομικών για την κατάσταση του βρίσκεται ο οικισμός Βρίσα, για την ΄΄καραντίνα΄΄ που ισχύει, για πόσα χρόνια θα είναι όλος ο οικισμός ένα εργοτάξιο, χωρίς υποδομές δρόμους, τηλεφωνία κλπ. Οι τιμές ζώνης επηρεάζουν τον ΕΝΦΙΑ και ενώ για τα κόκκινα και κίτρινα σπίτια έχει ρυθμιστεί για τα πράσινα (επαναλαμβάνω του οικισμού Βρίσας που βρίσκεται σε ‘’καραντίνα’’) δεν έχει γίνει τίποτα ούτε καν μείωση. Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να ξαναενημερώσετε τους αρμόδιους ?
    ΥΓ : Δεν νομίζω ότι η μείωση ή απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ από τα πράσινα σπίτια της παραμεθόριας Βρίσας θα ανατρέψουν τον εισπρακτικό στόχο των 2,65 δις. ευρώ του ΕΝΦΙΑ. Ευχαριστώ.

  4. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Θα τα πούμε Κυριακή πρωί στου “Προκόπα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.