Για το θέμα της Ζωοδόχου Πηγής

Όπως ήταν φυσικό η παρουσίαση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στον ενοριακό ναό του χωριού μας ευαισθητοποίησε πολλούς μερικοί εκ των οποίων κατέθεσαν και τα σχετικά σχόλια τους.

Πολύ φοβάμαι ότι δυστυχώς δεν έχουμε  καταλάβει το πρόβλημα ή σκόπιμα πετάμε το μπαλάκι αλλού. Ο ναός του χωριού μας καταστρέφεται τώρα! Και δεν καταστρέφεται επειδή δεν διαχειρίστηκε η Μητρόπολη σωστά τα χρήματα από την Αυστραλία (αυτό το έχουμε τονίσει κατά κόρο), ούτε επειδή δεν έχει (αν δεν έχει) υποβληθεί η μελέτη επισκευής στην αρχαιολογία ή στη ΔΑΕΦΚ. Ο Ναός καταστρέφεται επειδή μπαίνουν μέσα τα νερά της βροχής. Για την προστασία του κτιρίου από τα νερά της βροχής κάποια υπηρεσία έκανε κάποια μελέτη που εγκρίθηκε. Κάποιος εργολάβος ανέλαβε να την υλοποιήσει και την υλοποίησε.  Αλλά τα νερά της βροχής μπαίνουν στο κτίριο. Επομένως ή η μελέτη δεν ήταν σωστή ή ο εργολάβος δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Αν θέλουμε να βοηθήσουμε να σταματήσει η καταστροφή του ναού εκεί πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας. Να γίνουν άμεσα εργασίες προστασίας του ναού απ’ το νερό της βροχής. Τα υπόλοιπα έπονται. Ας μην πετάμε λοιπόν το μπαλάκι στην εξέδρα. Και επιτέλους ας σταματήσουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες συνεχώς στους σεισμοπαθείς ότι καθυστερούν να “κάνουν τα χαρτιά τους”. Καταντά κουραστικό (και προκλητικό) να αδιαφορούμε για τις τεράστιες καθυστερήσεις των κρατικών υπηρεσιών και να ρίχνουμε τα βάρη στους ιδιώτες.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Για το θέμα της Ζωοδόχου Πηγής

  1. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Είναι σωστό ότι επείγει το θέμα της προστασίας του ναού για όσο καιρό δεν θα έχει γίνει η πλήρης επισκευή του.
    Από τη πλευρά μου τουλάχιστον δεν έριξα καμία μπάλα στην εξέδρα.
    Γι’αυτό και το πρώτο που είπα να υπάρξει απεύθυνση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ώστε να ελεγχθεί η πληρότητα των διασωστικών εργασιών.
    Και είναι λογικό οι κρατικές υπηρεσίες να μη μυρίζουν το δάκτυλό τους για να αντιληφθούν το όποιο πρόβλημα υπάρχει.
    Κάποιοι πρέπει να τους το πουν.

  2. Ο/Η Βιτζηλαιου Μαρινα λέει:

    Οταν εθεσα ερωτηματα σχετικα με τις ενεργειες που εχουν γινει για την επισκευη του ναου δεν εριξα ευθυνες σε κανενα ιδιωτη, γιατι ο ναος δεν ανηκει σε ιδιωτη αλλα στην Μητροπολη και τον διοικει εκκλησιαστικο συμβουλιο, και, πιστευω, οτι μια τετοια επικοινωνιακη διαχειριση (καταντα κουραστικο και προκλητικο) δε βοηθα κανεναν και καμμια υποθεση.Ηταν απλα πρακτικα ερωτηματα που περισσοτερο ηθελαν να τονισουν αυτο που ολοι μας επιθυμουμε, την προβλεψη και προληψη του προβληματος.Κακες, κακιστες οι κρατικες υπηρεσιες, ουτε προκειται να βελτιωθουν τα επομενα χρονια, εμεις, ομως, μπορουμε να προβλεπουμε και να προλαμβανουμε οπως επισης και να ελεγχουμε ο,τι αναθετουμε. Δε νομιζω οτι σ αυτην την συγκυρια ωφελουν συναισθηματικες κορωνες.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Σωστά, πρέπει να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες όπως αναφέρει ο κ. Τεντομας , δεν μπορούν να ξέρουν το τι πρόβλημα υπάρχει ανα πάσα στιγμή! Δεν μπορούν όπως αναφέρεται να μυρίσουν το δάχτυλο τους, καθώς στην Βρίσα δεν ξέρουν ακόμα, ότι έγινε σεισμός, ότι τα μισά σπίτια κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των λογιστών κα τοίκων και επισκεπτών και ότι άλλο γίνεται…. Με το πάσο σας παιδιά προλαβαίνετε για κάνα εξάμηνο ακόμα…..

  4. Στη Βρίσα δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε “λιγοστοί” κάτοικοι. ΟΛΟΙ παίρνουν ή μπορούν να πάρουν επίδομα ενοικίου ή “φιλοξενίας” …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.