Το χωριό “στολισμένο” για το αυριανό πανηγύρι

Αύριο της Ζωοδόχου Πηγής γιορτάζει το χωριό μας. Βέβαια το πανηγύρι αυτό έχει ατονίσει πολύ για διάφορους λόγους. Ο πιο σημαντικός είναι ότι αναβαθμίστηκε πολύ το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου που συνήθως γιορτάζεται τη Λαμπροδευτέρα και έτσι πάνε μαζεμένες οι “σχόλες”. Όσο ζούσε ο αείμνηστος Χαράλαμπος Προκοπίου και λειτουργούσε το καφενείο του “έκανε” το πανηγύρι έχοντας κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα.

Από το σημείο όμως αυτό μέχρι το να υποδεχτούμε τη γιορτινή μέρα με το χωριό γεμάτο σκουπίδια έχει πολύ δρόμο. Αύριο το πρωί το χωριό θα είναι γεμάτο σκουπίδια γιατί ενώ σήμερα Πέμπτη έπρεπε κανονικά να περάσει το σκουπιδιάρικο και οι νοικοκυρές έβγαλαν στο δρόμο τις σακκούλες το σκουπιδιάρικο δεν πέρασε, το χωριό είναι γεμάτο σακκούλες σκισμένες από τις γάτες και το κακό θα ολοκληρωθεί τη νύχτα.

Η αλλαγή του προγράμματος περισυλλογής των σκουπιδιών είναι ανθρώπινο και φυσικό να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Είναι όμως τόσο δύσκολο στους αρμόδιους να ενημερώνουν εγκαίρως το κόσμο; Αν τον σέβονται βέβαια. Φταίμε όμως και “εμείς” γενικότερα γιατί όταν σε μια ανάλογη περίπτωση ο κ. Ζαφειρίου πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει -έστω και καθυστερημένα- κάποιος ανώνυμος σχολιαστής μέσα απ’ τη σελίδα αυτή “έπεσε” να τον φάει. Οπότε γιατί να το ξαναέκανε σήμερα; Είναι όμως εξίσου λάθος και οι άστοχες κατηγορίες σε κάποιους που στοχεύουν στο κοινό καλό αλλά και η “οπισθοχώτηση” όσων τις δέχονται. Δεν το μάθαμε πια ότι ο κόσμος ψάχνει ευκαιρίες για να κατηγορεί και όχι για να επαινεί!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.