Η ημερίδα στο Πολυτεχνείο

Πραγματοποιήθηκε χτες η ημερίδα στο Πολυτεχνείο ” Ένα όραμα για τη Βρίσα” . Δεν βρήκαμε μέχρι τώρα καμιά πληροφορία σχετικά με τα αποτελέσματά της ανεβασμένη στο διαδίκτυο. Τηλεφωνικά πληροφορηθήκαμε ότι συμμετείχε πολύς κόσμος και ότι οι καθηγητές του Πολυτεχνείου τόνισαν ότι δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε για να γίνει σωστά η δουλειά.

Αν βρούμε περισσότερες πληροφορίες θα σας ενημερώσουμε.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

8 απαντήσεις στο Η ημερίδα στο Πολυτεχνείο

  1. Ο/Η Κώστας Τουλαδέλλης λέει:

    Εποικοδομιτική η συζήτηση.
    Κατάλαβα τα ακόλουθα:
    1)Οι σοφοί πρόγονοι μας δεν ήταν και τόσο σοφοί εφόσον έδιναν σημασία στο “φαίνεσθαι” και καθόλου στην Στατική του κτιρίου.
    Κατάλαβα εν γένει οτι τα κτίρια μας δεν ήταν δεμένα με συνέπεια ο κάθε τοίχος να δρα χωριστά και όχι σαν ενιαίο συνολο
    2)Οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι πολλοί ( γεωλόγοι, στατικοί, αρχιτέκτονες, κτλ). Ο καθένας νοιάζεται και ορθά προβάλλει το αντικείμενο του.
    Εαν δεν υπάρξει κάποιος συντονιστής για να επιφέρει κάποιους συμβιβασμούς η κατάσταση θα τραβήξει σε μάκρος, και μετά από 5 χρόνια θα εξακολουθεί ο καθένας να υποστηρίζει την άποψη του.
    3)Οι χωριανοί επίσης θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Επίσης εαν οι μελέτες και οι επισκευές/ανοικοδομήσεις γίνουν από Εταιρείες μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό καί όχι ο καθένας για το σπίτι του θα έχουμε γρηγορώτερα και φθηνότερα αποτελεσματα.
    4) και αυτό είναι το ασχημο και αν ακόμα γίνουν τα παραπάνω ο χρόνος αποκατάστασης θα υπερβαινει τα 4-5 χρόνια.
    Θα δείτε το βίντεο και θάθελα πολύ Στρατη να ακούσω την άποψη σου

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Τί στατική κτιρίων περιμένετε κύριέ μου πριν από 100 χρόνια. Ήμαρτον. Πάντα μας φταίνει οι άλλοι, το παρελθόν

  2. Ο/Η Κώστας Τουλαδέλλης λέει:

    Το ήμαρτον δεν καταλαβαίνω κύριε ανωνυμε. και δεν είπα οτι μας φταίει το παρελθόν. Μια διαπίστωση κάνω ότι σε άλλα μερη ( Ερεσσό ας πούμε ή Ηπειρο) ειχαν καταλάβει το θέμα και γωνιάζανε τα σπίτια για να μην δρά ο κάθε τοιχος ανεξάρτητα. Δεν κατηγορώ κανένα καί όπως καταλαβαίνεις και εγώ αν εχτιζα σπίτι αυτήν την εποχή θα το εχτιζα όπως χτιζόταν όλα.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ας κοιτάξουμε τί θα κάνουμε τώρα και ας αφήσουμε τί έπρεπε να είχαμε κάνει.
    Ας δώσουμε συγχαρητήρια στις ομάδες εθελοντών που ασχολούνται τόσο με το χωριό μας για να μπορούμε εμείς να ενημερωνόμαστε.

  4. Ο/Η Ζωή Δημητρακέλλη λέει:

    Εννοείται ότι ευχαριστούμε όλους όσοι οργάνωσαν την συγκέντρωση αυτή και μας αφιέρωσαν τον χρόνο τους.
    Δόθηκε μια ιδιαίτερη έμφαση στην επιδιόρθωση της Βρίσας και όχι στην ανοικοδόμιση με το φόβο της μη τήρησης του Παραδοσιακού Οικισμού ή της δυσκολίας τέλος πάντων που προκύπτει.
    Όντως οι εμπλεκόμενοι φορείς ήταν αρκετοί και ο καθένας έδινε βάση στο αντικείμενό του με αποτέλεσμα να μην μείνει χρόνος για διάλογο, προβληματισμό και ενδεχομένως λύσεις που θα προέκυπταν από την συζήτηση.
    Ήμουν εκεί από την αρχή έως το τέλος και παρηκολούθησα με μεγάλη προσοχή ό,τι λέχθηκε.
    Στην προσωπική μας περίπτωση, που πολλοί άλλοι θα εντάσσονται, προ(σ)καλώ όποιον θέλει να επισκεφτεί μία από τις ιδιοκτησίες μας,(αυτήν που έμεινε όρθια) το εσωτερικό της και να μας πει αν στην θέση μας θα την επιδιόρθωνε…
    Το παραπάνω είναι μόνο μια από τις ερωτήσεις που θα ήθελα να κάνω στον αντίποδα της επιδιόρθωσης…
    Στο κλείσιμο της ομιλίας η κ. Γεωργή νομίζω ότι προέτρεψε τον κ. Σταυρινό σε συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου για εκτενέστερη συζήτηση.
    Θέλουμε ενημέρωση, θέλουμε και λύσεις και πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί.
    Το επιθυμητό να γίνει και σε σύντομο χρόνο γιατί όντως το χωριό δεν θα αντέξει να μένει όρθιο για πολύ καιρό, όσο για τους ανθρώπους του κάποιοι δεν προλάβουν να δουν την αναστήλωσή του. Ας μην φύγουν με αυτόν τον πόνο.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ναι, κανονίστε να ξαναχτίστε το χωριό στο ίδιο μέρος χωρίς γεωλογική και σεισμολογική μελέτη.
    Μόνον ηλίθιοι επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη ελπίζοντας σε άλλο αποτέλεσμα.

    • Ο/Η αντωνης γιαννακος λέει:

      Εσενα αγνωστε οι μελετες θα σε φανε στο ιδιο τοπο ηταν σπιτια που κτιστηκαν με τον νεο κανονισμο και δεν εχουν ουτε ρογμη.Αφηστε τις θεωριες και δητε την πραγματικοτιτα για να γινει ξανα το χωριο ,τα πολλα λογια ειναι ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

      • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

        Από την ανακοίνωση του Συλλόγου Βρισαγωτών:

        “Στα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης επισημάνθηκε η ανάγκη να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του χωριού και υποστηρίχθηκε από όλους ότι δεν πρέπει να μιλάμε για ανοικοδόμηση των κτηρίων αλλά για υποστύλωση και αποκατάσταση. Τονίστηκε ακόμα ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα απαιτήσει αρκετό χρόνο, καθώς θα χρειαστεί μελέτη και αποκατάσταση του κάθε κτίσματος ξεχωριστά.”

        Και ο νοών νοείτω…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.