Το πανηγύρι τ΄ Αη Λια

Γιορτινή η μέρα σήμερα με το πανηγύρι των Βατερών να προσπαθεί να αποδιώξει  τις σκόνες του αέρα(απ’ την απομάκρυνση των μπάζων απ’ τους δρόμους του χωριού) αλλά και απ’ τις καρδιές μας που συσωρρεύει η απραξία.

Έγινε το πανηγύρι χτες βράδυ με τρεις ζωντανές μουσικές και τους πραματευτάδες στις θέσεις τους. Οι επισκέπτες αρκετοί γέμισαν αρκετά τραπέζια. Οι ορχήστρες καλές. Ήταν εκεί η “Γιούλα”, το “Χαρικλάκι”, η  “Αγιοθωδορήτισσα” παρέα με τον “Αλή Μπαμπά”  και τον “Τζάκιτζη” μαζί με ταπαλληκάρια του. Ως και τα “Μάρμαρα της Πόλης”  ξεπετάγονταν εδώ κι εκεί αλλά έλειπε το μυαλό και η ψυχή των χωριανών μας. Μπορεί να κάθονταν στη μουσική αλλά την πιο πολύ ώρα η σκέψη ταξίδευε στα χαλάσματα και στο τί θα γίνει αφού δεν φαίνεται από πουθενά φως.

Παρά την χαμηλή ένταση του πανηγυριού πάντως νομίζουμε ότι τέτοιες γιορτινές εκδηλώσεις είναι απαραίτητες για να το καταλάβουμε όλοι ότι, δύσκολα ή εύκολα, η ζωή συνεχίζεται και ότι δεν θα μας καταβάλει η απογοήτευση. Εξάλλου το ξέρουμε ότι θα περάσουμε αρκετούς δύσκολους χειμώνες που κάποιοι …φροντίζουν να γίνουν περισσότεροι!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.