Από άρθρο του Μανώλη Μανώλα

Ακόμα ένα άρθρο του Μανώλη για το χωριό μας. Παρουσιάζουμε ένα μικρό απόσπασμα, ενώ μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ.

“…Όσο περνά ο καιρός, οι αρχικές καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις που ακούστηκαν από τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Χρ. Σπίρτζη -«η Βρίσα θα γίνει πρότυπος οικισμός», το κράτος θα αναλάβει τις αναγκαίες άδειες ώστε να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και να έχουμε οικονομίας κλίμακος- αρχίζουν να διαφοροποιούνται, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του γκρεμίσματος των κτισμάτων, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, αφήνεται να τη διαχειριστεί ο ιδιοκτήτης, που καλείται ενώ έχει χάσει το σπίτι του, να πληρώσει και την αποκαθήλωση του. Αν είναι δυνατόν! Αν όμως υιοθετηθεί μια τέτοια εκδοχή, τότε το βέβαιο είναι ότι η Βρίσα -για να περιοριστούμε στο χωριό που έπαθε και την μεγαλύτερη ζημιά- θα παραμένει για πολλά χρόνια ένας ερειπιώνας και οι εξαγγελίες για ανοικοδόμηση του, θα μείνουν εξαγγελίες. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η σύγχυση που υπάρχει είναι προσωρινή και ότι η κυβέρνηση διά των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους, θα αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ώστε οι προθέσεις της -που όλοι διαπιστώνουν μέχρι σήμερα- θα υλοποιηθούν…’.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.