Γνώριζαν ότι απαιτούνται επισκευές στο σχολείο της Βρίσας !

Σε δημοσίευμα του ΕΜΠΡΟΣ (της Ανθής Παζιάνου) αναφέρεται:

Για το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βρίσας, ο τότε Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) είχε στείλει στον τότε Δήμο Πολιχνίτου, έγγραφο με τα αποτελέσματα του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου το 2006, ενημερώνοντας για τις επισκευές που απαιτούνται! Αυτό επισημαίνει η εταιρεία του Δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που προήλθε από τη συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), τη ΔΕΠΑΝΟΜ (Νοσοκομεία) και της «Θέμης Κατασκευαστική» (φυλακές, δικαστικά μέγαρα).

 

Η παραπάνω επισήμανση έγινε με αφορμή απάντηση της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές» σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για τον καταστρεπτικό σεισμό που ισοπέδωσε τη Βρίσα και το σχολείο της. Αν έγιναν τα τελευταία… 11 χρόνια, από το 2006, οι απαιτούμενες επισκευές με βάσει τις παρατηρήσεις του ΟΣΚ στο σχολείο της Βρίσας, δεν το γνωρίζουμε, από τότε όμως έχουν περάσει τρεις δημοτικές αρχές, η πρώτη του καποδιστριακού Δήμου Πολιχνίτου και οι άλλες δυο του καλλικρατικού Δήμου Λέσβου, οι οποίοι και γνωρίζουν τι έχει.

Το ότι δεν έγινε καμιά παρέμβαση στο σχολείο το γνωρίζουμε πολύ καλά οι κάτοικοι της Βρίσας. Και ευτυχώς που γλίτωσαν η δασκάλα και τα δυο παιδάκια και κατάφεραν να βγουν απ’ τα χαλάσματα. Φυσικά η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει την τότε δημοτική αρχή του Πολιχνίτου που είχε φρέσκο το πόρισμα και δεν το έδωσε σημασία. Τότε η δημοτική αρχή έκανε …αγορές ερειπιώνων!!!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.