Τρία τα άμεσα και πιεστικά προβλήματα

Τρία είναι αυτές τις μέρες τα άμεσα και πιεστικά προβλήματα στο χωριό.

  1.  Το πρώτο είναι αυτό που αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας σχετικά με το που θα στεγαστούν οι άνθρωποι που φεύγουν απ’ τα ξενοδοχεία χωρίς να έχουν εξασφαλίσει άλλη στέγη. Απ’ τη μια η στενότητα των διαθέσιμων σπιτιών, απ’ την άλλη η απαίτηση των ιδιοκτητών να πληρωθούν άσχετα με το πότε θα δοθεί το επίδομα ενοικίου (που σύμφωνα με τις υποσχέσεις των πρώτων ημερών θα έβγαινε σε 2-3 μέρες) αφήνουν στο δρόμο κάποιους ανθρώπους. Και πολύ φοβάμαι ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί όταν έρθουν και αυτοί που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο στην Καλλονή.
  2. Το δεύτερο πρόβλημα επηρεάζει και το πρώτο. Αφορά την άρση της επικινδυνότητας των κτιρίων. Γράφτηκε ότι από τη Δευτέρα που πέρασε θα έρχονταν συνεργείο για να κατεδαφίζει τα ετοιμόρροπα κτίρια. Φυσικά και δεν ήρθε. Μένοντας όμως τα ετοιμόρροπα σπίτια αιωρούμενα αποτελούν κίνδυνο θάνατο για τους περαστικούς και οπωσδήποτε αποτρεπτικό παράγοντα στο να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσοι έχουν πράσινα. Αυό επιδεινώνει το πρόβλημα εξέρευσης στέγης.
  3. Τέλος το τρίτο είναι η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων. Είναι αφέλεια ή εμπεριέχει σκοπιμότητα ο ισχυρισμός ότι αυτό δεν είναι επείγον πρόβλημα διότι τάχατες τα σπίτια δεν αδειάζουν ακόμα. Ο κόσμος δεν μπορεί να κοιμηθεί μη έχοντας που να ασφαλίσει τα πράγματα του. Στην απελπισία του κάποιος σκέφτηκε να γεμίσει ένα μικρό αγροτικό αυτοκίνητο με είδη προικός απ’ το πατρικό σπίτι που κατέρρευσε και να τα μεταφέρει στην Καβάλα. Κόστος 180+180(επιστροφή) € το ναύλο στο πλοίο!

Οι άστεγοι άνθρωποι είναι λίγοι αλλά το πρόβλημα τους οξύτατο. Τα άστεγα “νοικοκυριά” είναι πολλά και για να μην καταστραφούν πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα.

Ο Πρόεδρος του χωριού συνεργάζεται με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να βρουν λύσεις αλλά τα προβλήματα υπερβαίνουν κατά πολύ τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητές τους. Είναι ώρα να μπει στη θέση μάχης ο κρατικός μηχανισμός. Ιδιαίτερα στο θέμα των επικίνδυνων σπιτιών. Λέγεται ότι το γκρέμισμα των σπιτιών θα το κάνουν οι ιδιώτες! Αν αληθεύει, τότε το χωριό θα παραμείνει γεμάτο χαλάσματα για δεκαετίες. Σιγά μην ασχοληθεί ο κάτοικος της Αθήνας που είχε ένα σπίτι στο χωριό και κρίθηκε ακατοίκητο να το γκρεμίσει και μάλιστα γρήγορα!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.