Τί να περιμένουμε

Με βάση τις σημερινές εξαγγελίες του αντιπριφερειάρχη έργων Θοδωρή Βαλσαμίδη στο αμέσως προσεχές διάστημα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή μας περιμένουμε να υλοποιηθούν τα εξής έργα:

  • Ηλεκτροφωτισμός του κόμβου μπροστά στο συνεργείο Παπαγιάννη
  • Επανατοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων κοντά στο seven heaven στα Βατερά που είχαν πέσει απ’ την θεομηνία του 2012
  • Βελτίωση της επαρχιακής οδού Πολιχνίτου -Βατερών -Σταυρού. Ελπίζουμε στο έργο αυτό να γίνει κάτι για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο αρχικό τμήμα του πάνω δρόμου των Βατερών (που αποτελεί κομμάτι της επαρχιακής οδού) γιατί εκεί υπάρχουν οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι και εκεί γίνονται τα ατυχήματα.

Αλήθεια τι γίνεται με το δρόμο Σταυρού-Αμπελικού; Τελείωσε η μελέτη ή περιμένουν να “τελειώσει” η …παρούσα γενιά!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

13 απαντήσεις στο Τί να περιμένουμε

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μεχρι εδω καλα ….αλλα :
    α) Στον κόμβο μπροστα στο συνεργειο Παπαγιάννη , θα αλλάξει η ροή προτεραιότητας και το STOP η απλως ο φωτισμός θα μπει για να φαινεται καλύτερα στα τρακαρισματα που γινονται κατα καιρούς …το ποιος φταιει ??

    β) Με την παραλιακή οδό στα Βατερα που ειναι δρόμος της περιφερειας και που θρηνούμαι κατα καιρους θύματα ( και δυστηχως αν δεν γινει κατι θα θρυνήσουμε ακομα περισσότερα στο μελλον ) ….υπαρχει καποια μελέτη διαγράμμησης – σημανσης και άλλων ενεργειων που θα βοηθήσουν στην μειωση της ταχύτητας των αυτοκινήτων ( ειδικα και κατα τους μηνες του καλοκαιριου ….και οχι μονο ) ???

    γ) Για την παράκαμψη Πολιχνιτου απο Μυτιλήνη προς Βατερα …γιατι δεν γινεται καθόλου λόγος ?? Ειναι δυνατον Τουριστικά πουλμαν – ενοικιαζομενα και ολα τα αυτοκίνητα να περνανε μεσα απο τον Πολιχνιτο για να κατευθυνθουν προς Βατερα ??

    δ) Σε πιο ακριβώς σημειο βρίσκεται ο δρόμος Σταυρος – Αμπελικο ?? γιατι δεν υπαρχει καμια εξελιξη και ενημερωση ??

  2. Ο/Η ΒΑΤΕΡΙΑΝΟΣ λέει:

    Καλές παρεμβάσεις στην σωστή κατεύθυνση σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια .
    Όμως με όλη την καλή διάθεση θέλω να ρωτήσω το εξής :
    Επι Περιφερειάρχη κ. Γιακαλή ,ο κ. Βαλσαμίδης έκανε ερώτηση (πρώτα σταλμένη στον τοπικό τύπο και μετά στο Περιφερειακό Συμβούλιο ) με το οποίο και ρωτούσε τι γίνεται με τον βιολογικό της περιοχής μας και γιατί σε αυτόν δεν εντάσσονται και τα Βατερά .
    Σήμερα που είναι σε θέση αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Έργων γιατί δεν προχωράει το έργο για το οποίο τότε ρωτούσε και εγκαλούσε τον κ. Γιακαλή ;

  3. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ λέει:

    Με τα 400μ δρόμου ντροπής προς Άγιο Φωκά…με το σάπιο γεφύρι που περνάς και τρίζουν τα ξύλα….μηπως θέλει ηλεκτροφωτισμό και εδώ…στρατιωτικα περνανε τρεις φορές την ημερα…δεν ανησυχεί κανεις…ανησυχειτε μόνο για τη παραλια…και τους δρόμους από Πλωμαρι …..εξ ανατολων ανάπτυξη!!!

  4. Ο/Η σαμ1 λέει:

    Αναπτυξη= να πληρώνει το κράτος (δημόσιες επενδύσεις) για να φουσκωνουν οι τσέπες των ιδιωτών. Μετά από τόσα χρόνια μνημονίων και μυαλό δε βάζουμε……

  5. Ο/Η Stratis λέει:

    Σε όλες τις χώρες το κράτος είναι υποχρεωμένο να εκτελεί και να συντηρεί έργα υποδομών: δρόμους, γέφυρες, λιμάνια, αεροδρόμια κ.ά.
    Ο δρόμος (και η γέφυρα) από Βατερά προς Άγιο Φωκά που συνδέει τους δυο οικισμούς (δεν χαρακτηρίζεται επαρχιακός) είναι ένα τέτοιο έργο υποδομής για την περιοχή μας και οφείλει η “πολιτεία” να τον συντηρεί. Ας ξεκαθαρίσουν οι αρμόδιοι μεταξύ τους ποιανού αρμοδιότητα είναι.
    Δεν θεωρούμε ότι είναι κακό ένα έργο υποδομής να βοηθά τους ιδιώτες να κερδίσουν. Αρκεί να είναι νόμιμο και να μην είναι χαριστικό. Κάτι που νομίζουμε ότι δεν ισχύει για το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου. Ας βοηθήσουν επομένως όλοι όσοι μπορούν να τακτοποιηθεί επιτέλους και αυτή η …ανορθογραφία.

    • Ο/Η ΒΑΤΕΡΙΑΝΟΣ λέει:

      Όλος ο δρόμος απο τον οικισμό των Βατερών και μέχρι τον Άγιο Φωκά είναι αγροτικός δρόμος χαρακτηρισμένος .Αν είτε και την πινακίδα του έργου της τσιμεντόστρωσης του που είναι τοποθετημένη στην Αγία Αικατερίνη μιλά για ”Βελτίωση αγροτικού δρόμου ” .Το έργο αυτό που ξεκινούσε απο τον Άγιο Φωκά τελείωνε σαν τσιμεντόστρωση στην Αγία Αικατερίνη .Η παρέμβαση που έγινε απο την Αγία Αικατερίνη μέχρι το γεφύρι (περιοχή Natura) έγινε με τρόπο που δεν είναι του παρόντος να το αναφέρουμε !.
      Οι αγροτικοί δρόμοι είναι στην ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ του Δήμου και μόνο !
      Μακάρι να βρεθεί φόρμουλα και ο δρόμος -αν και Natura-καθώς και το γεφύρι να φτιαχτούν …..είτε απο τον Δήμο ,είτε απο κάποιον άλλο …

    • Ο/Η ΒΑΤΕΡΙΑΝΟΣ λέει:

      Όλος ο δρόμος απο τον οικισμό των Βατερών και μέχρι τον Άγιο Φωκά είναι αγροτικός δρόμος χαρακτηρισμένος .Αν δείτε και την πινακίδα του έργου της τσιμεντόστρωσης του που είναι τοποθετημένη στην Αγία Αικατερίνη μιλά για ”Βελτίωση αγροτικού δρόμου ” .Το έργο αυτό που ξεκινούσε απο τον Άγιο Φωκά τελείωνε σαν τσιμεντόστρωση στην Αγία Αικατερίνη .Η παρέμβαση που έγινε απο την Αγία Αικατερίνη μέχρι το γεφύρι (περιοχή Natura) έγινε με τρόπο που δεν είναι του παρόντος να το αναφέρουμε !.
      Οι αγροτικοί δρόμοι είναι στην ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ του Δήμου και μόνο !
      Μακάρι να βρεθεί φόρμουλα και ο δρόμος -αν και Natura-καθώς και το γεφύρι να φτιαχτούν …..είτε απο τον Δήμο ,είτε απο κάποιον άλλο …

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Επί τη ευκαιρία μια μικρή επισήμανση. Η ταμπέλα από Βατερά πριν τον κόμβο Παπαγιάννη γράφει στα αγγλικά ότι δεξιά πάμε στο ανύπαρκτο χωριό …Μπρίζα.
    Η σωστή γραφή είναι Vrissa. Οι εκπτώσεις γελοιοποιούν. Μήπως να το διορθώναμε ή έστω να το καλύπταμε?
    Βάλε μια φωτό βρε Στρατή να το δουν όλοι.

  7. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ λέει:

    Καταρχάς σαμ1 επώνυμα καταθέτουμε τις απόψεις μας και όχι με σαμ και σουσαμ
    Κατά δεύτερον καμια επένδυση δεν έγινε ποτέ προς Άγιο Φωκά…αν κατάλαβες πως χρειάζομαι τις παρεμβάσεις για να γεμίσει η τσέπη μου…μακρια νυχτωμένος…ειμαι σε μόνιμες διακοπές τα καλοκαίρια…οσο για τα μνημονια ανέκδοτο θαταν ναχουν γίνει για τις κρατικές επενδύσεις στα Βατερα!!!

  8. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Καθενας. με. τον. πονο. του

  9. Ο/Η stratis λέει:

    Γιώργο νομίζω ότι κάνετε μεγάλο λάθος αρχίζοντας διάλογο με ανώνυμους. Ο σαμ αρχικά έγραψε την άποψή του (με την οποία διαφωνώ και το έγραψα) δεν αναφέρθηκε όμως σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. Αν αναφερόταν σε κάποιο πρόσωπο (ή υπονούσε) το σχόλιό του θα σβηνόταν. Από τη στιγμή όμως που εσύ τον αποδέχεσαι ως συνομιλητή και του απευθύνεις το λόγο εγώ …περιττεύω.
    Σταματήστε την πολεμική μέσα απ’ τη σελίδα.
    Κάθε σχόλιο για το θέμα, επώνυμου ή ανώνυμου, θα διαγραφεί.
    Σημείωση: ύστερα απ’ την επισήμανση του σαμ ότι τα ανώνυμα σχόλια δεν ήταν δικά του και επομένως δεν τα προκάλεσε καμιά απάντηση διαγράφτηκαν.

    • Ο/Η σαμ1 λέει:

      Κύριε stratis όπως πολύ σωστά αντιληφθήκατε και επισημάνατε, η τοποθέτηση μου ήταν μια γενική αναφορά στην “Ανάπτυξη”, για την οποία ο καθένας έχει την δική του οπτική του τι σημαίνει και του πως πρέπει να γίνεται!!!
      Δεν υπήρξε καμία πρόθεση από μέρους μου ούτε να θίξω, ούτε να κατηγορήσω, ούτε να έρθω σε καμία αντιπαράθεση με κανέναν.
      Γι΄ αυτό και δεν προχώρησα σε καμία ανταπάντηση, παρότι έγινε σαφής αναφορά στην ανάρτησή μου.
      Οι λοιπές αναρτήσεις των Ανωνύμων δεν έγιναν από εμένα και δεν έχουν καμία σχέση με μένα.
      Όσον αφορά την τοποθέτησή σας έχετε δίκιο και μακάρι να γίνουν όλα τα έργα που αναφέρθηκαν, και ο ηλεκτροφωτισμός και ο δρόμος προς Αμπελικό και ο δρόμος-γεφύρι προς Άγιο Φωκά και όποιο άλλο έργο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας. Αλλά είναι επίσης γεγονός (και αυτό ήθελα να θίξω) οτι όλα τα έργα πάντα κάποιους θα ωφελήσουν περισσότερο κάποιους λιγότερο. Αυτό που εγώ ήθελα να τονίσω είναι οτι πρέπει να γίνονται έργα τα οποία θα ωφελούν το μέγιστο δυνατό πλήθος πολιτών και όχι τους λίγους.
      Στην περίπτωσή μας αν το γεφύρι είναι επικίνδυνο για τους διερχόμενους θα πρέπει να φτιαχθεί άμεσα. Ας αφήσουμε τα ευχολόγια και άμεσα να κληθεί μηχανικός του Δήμου και να εκτιμήσει την κατάσταση. Ο χωματόδρομος μπορεί να περιμένει αν υπάρχουν άλλες πιο σημαντικές προτεραιότητες. Σας ευχαριστώ.

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

    ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΤΣΟΝΤΑ

    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΞΥΠΝΑΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.