Συνεδρίασε την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015, υπό τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού – Πολιτισμού, Κώστα Αστυρακάκη και παρόντος του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Λέσβου.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν και τις ομόφωνες αποφάσεις που λήφθηκαν, στην πρώτη ουσιαστικά επίσημη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, ήταν και τα εξής:
- Με στόχο σύντομα η Λέσβος να γίνει σημαντικός τελικός τουριστικός προορισμός, η διαχείριση της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού σε πρώτη φάση θα ακολουθήσει τα εξής βήματα: Χωρισμός του νησιού σε 5 ενότητες, με κριτήρια: α) γεωγραφικά χαρακτηριστικά, και β) βαθμό τουριστικής ανάπτυξης:
- Ανατολική Λέσβος: Πρωτεύουσα Μυτιλήνη και πέριξ περιοχές (χερσόνησος Αμαλής, Θερμή, Μανταμάδος, κ.α.), με εξαιρετικά χαμηλή τουριστική ανάπτυξη.
- Νότια Λέσβος: Υπό ανάπτυξη τουριστικές περιοχές κόλπου Γέρας, Πλωμαρίου, Αγιάσου, Πολιχνίτου, Βατερών, κ.α.
- Δυτική Λέσβος: Αρκετά, αλλά όχι ικανοποιητικά, ανεπτυγμένες τουριστικές περιοχές Ερεσού, Αντίσης, Σιγρίου, κ.α.
- Κεντρική Λέσβος: Εν δυνάμει αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές κόλπου Καλλονής.
- Βόρεια Λέσβος: Σχετικά, αλλά όχι επαρκώς, αναπτυγμένη τουριστική περιοχή Μολύβου, Πέτρας, Ανάξου, κ.α.
Για την κάθε γεωγραφική ενότητα και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς – επιτροπές, θα δρομολογηθούν τα εξής: α) καταγραφή τουριστικού πλούτου σε ειδική βάση δεδομένων, β) ταξινόμηση προβλημάτων – ελλείψεις τουριστικών υποδομών, γ) βελτιώσεις – έργα υποδομών, δ) δημιουργία τουριστικού profile κάθε περιοχής, ε) διενέργεια έρευνας marketing σε όλη τη Λέσβο, και στ) εκπόνηση 5 marketing plans (ένα για την κάθε ενότητα).
Σημείωση: Απ’ την παραπάνω παράγραφο φαίνεται πόσο καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου, που λίγο πολύ σνόμπαραν οι επιχειρηματίες των Βατερών χωρίς να υπάρχει εναλλακτικά κάποιος άλλος φορέας.
9. Αποδοχή πρότασης του Φυσιολατρικού Συλλόγου “ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ”, για ανάπτυξη ορειβατικού τουρισμού στη Λέσβο. Διάνοιξη, καθαρισμός και σηματοδότηση 3 συγκεκριμένων πεζοπορικών μονοπατιών στο κέντρο της Λέσβου τον Αύγουστο 2015, με τη συνδρομή του Δήμου Λέσβου και άλλων φορέων.
Σημείωση: Μήπως θα είναι χρήσιμο να αναδειχτούν περιπατητικές διαδρομές στην περιοχή μας; Μήπως το έργο αυτό θα πρέπει να προωθηθεί από φορείς της περιοχής μας; Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τα τοπικά συμβούλια που χωρίς μέσα και χρήματα παλεύουν για την αντιμετώπιση πλειάδας άλλων προβλημάτων.
Η Βιβλιοθήκη Βρίσας “Κ. Τσέλεκα – Α. Νικέλλη” μπορεί να βοηθήσει -για όποια ή όποιες διαδρομές επιλεγούν- και να συγκεντρώσει ιστορικά, γεωλογικά και φυσιολατρικά στοιχεία για να εμπλουτίσουν το χάρτη της διαδρομής.






ΜΗΠΩΣ, ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ;;;
ΛΙΓΟ ΔΥΣΝΟΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ.[ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΙΑΝΟΥ? ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ? ΓΙΑΤΙ . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ?]
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ “ΤΙΜΗ” ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ…….. ΤΑ “ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ” ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…. ΑΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ!!!!
Κάτι μας θυμίζει αυτός ο λόγος . Εκτός από το ξύλινο περιεχόμενο του, μας αφοπλίζει η έλλειψη ευαισθησίας.
Όλοι θέλουμε την ανάπτυξη, ακόμη και ο Μιχαλολιά- κος…, αλλά όχι και να γίνει μοναδικός στόχος.
Ως φαίνεται φίλε μου δεν έχεις επισκευθεί κάποιο Νοσοκομείο για να δεις πως λειτουργούν και τι σημαίνει ανθρώπινος πόνος. Και κάτι ακόμη, η ανάπτυξη χρειάζεται, το διατυμπάνιζε και ο πρώην πρωθυπουργός και η ΕΟΚ ακόμη. Αλλά τα χρήματα που δόθηκαν, αντί για ανάπτυξη, έγιναν ” NAVARO”, ή κάνω λάθος? Δυστυχώς πτωχεύσαμε σε όλα. Κυρίως σε αρχές και ιδανικά. “Φτου και απ’ την αρχή”, από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό “, αλλιώς χαθήκαμε.Γειά σου.
ΣΩΣΤΟΣ ΕΝ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ NAVARO ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ….. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;;;
αναπτυξη με λαθροεισβολεις ?????
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
κριμα για το νησι μας