Επιτέλους!

Επιτέλους ένα πρόβλημα που δημιούργησε στη μικρή τοπική κοινωνία του χωριού μας μια αψυχολόγητη απόφαση του Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Θεοδώρου, το κλείσιμο της Αγροτολέσχης και η απαγόρευση να πραγματοποιούνται εκεί οι εκδηλώσεις των φορέων του χωριού, πήρε τέλος.

Σήμερα επεισκέφθηκε το χωριό μας ο αντιπρύτανης του Πανεπιστήμιου της Αθήνας κ. Αντώνης Καλοκαιρινός, Πολιχνιάτης εξ αγχιστείας, και είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, Στρατή Παράκοιλα, για το μέλλον του Μουσείου, στην οποία κατά τύχηπαραβρέθηκα.

Ο κ. Καλοκαιρινός είχε πλήρη γνώση των δεδομένων για το Μουσείο, εξέφρασε την απόφαση του Πανεπιστήμιου να στηρίξει τη λειτουργία του και υποστήριξε την άποψη ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία (και όχι σε αντιπαράθεση μ’ αυτήν) να προβάλλει και να αναβαθμίσει τη Συλλογή.

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που δημιούργησαν οι αποφάσεις του κ. Θεοδώρου να απαγορεύσει τη χρήση της Αγροτολέσχης απ’ την τοπική κοινωνία και να επιβάλλει εισιτήριο στους επισκέπτες μαθητές των σχολείων.

Παρέδωσε το κλειδί της Αγροτολέσχης στον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου για να χρησιμοποιείται αυτή -σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο- απ’ τους τοπικούς φορείς και πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί θα είναι η κοπή της Βασιλόπιτας του τοπικού συμβουλίου.

Υποσχέθηκε να πιέσει -με δεδομένο τα χρήματα που εξασφάλισε η Περιφέρεια για την αγορά εισιτηρίων- να καταργηθεί το εισιτήριο για τους μαθητές και για την τακτοποίηση των όποιων εμποδίων για τη διενέργεια νέων ανασκαφών.

Σε σχέση με το Κτίριο του Κέντρου Έρευνας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού είπε ότι άρχισε μια νέα προσπάθεια για την ανέγερσή του σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και έθεσε ως ένα βασικό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του. Τόνισε βέβαια τις μεγάλες δυσκολίες του εγχειρήματος το οποίο βρίσκεται μόλις στην αρχή. Η νέα προσπάθεια θα πρέπει να ξεκινήσει με την απάλειψη των προβλημάτων που εμπόδισαν την υλοποίηση των προηγούμενων προσπαθειών, τα οποία γνώριζε πολύ καλά.

Πιστεύω ότι στο πρόσωπο του κ. Καλοκαιρινού το Μουσείο αλλά και η περιοχή μας βρήκε έναν ισχυρό συμπαραστάτη που πρέπει να τον αξιοποιήσει στο έπακρο.

Παράλληλα πρέπει να επισημανθεί και το ενδιαφέρον που δείχνει και οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου για το θέμα συνεργαζόμενος με πολλούς αρμόδιους, ένας απ’ τους οποίους είναι και ο κ. Καλοκαιρινός.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Επιτέλους!

  1. Με μεγάλη χαρά σήμερα επισκέφθηκα τη Βρίσα και συζήτησα με τον κο Παράκοιλα για το μέλλον του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βρίσας. Στη συζήτηση ήταν παρών και ο κος Νικέλλης. Η συνάντηση αυτή έγινε και με τη σύμφωνη γνώμη του κου Θεοδώρου αλλά και του Προέδρου του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητού κου Ν. Βούλγαρη. ‘Εκανα σαφές στους συνομιλητές μου ότι το Μουσείο Βρίσας είναι παράρτημα του Μουσείου Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και βούληση του Ιδρύματος είναι να συνεχίσει η λειτουργία του. Είναι σαφές σε όλους ότι οι ανασκαφές άρχισαν από τον κο Δερμιτζάκη ο οποίος εργάσθηκε αδιάκοπα για πολλά χρόνια μαζί με τον ακούραστο Κ. Ταξείδη για να φτιαχθεί το Μουσείο και να λειτουργήσει με επιτυχία. Πρέπει όμως τώρα να συνεχίσουμε αυτό το έργο που είναι κόσμημα για το τόπο. Ως Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών είμαι πρόθυμος να βοηθήσω αλλά θα πρέπει να αποτελεί συλλογική πρόσπάθεια ΟΛΩΝ!

  2. Ο/Η Κώστας Κωστάκης λέει:

    στη συζήτηση αναφέρθηκε και η δυνατότητα κάποιος που είναι σε διαθεσιμότητα να συνεχίσει την εργασία του.. Προσωπικά αν έχω αυτή τη δυνατότητα μπορεί το Μουσείο να συνεχίσει τη λειτουργία μέχρι να υπάρξει κάτι μόνιμο.

  3. Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    Ως Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών είμαι πρόθυμος να βοηθήσω αλλά θα πρέπει να αποτελεί συλλογική πρόσπάθεια ΟΛΩΝ!

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ ΧΙΟΝΙΖΕΙ

    ..ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΠΡΕΣ ΜΕΡΕΣ Κ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ……

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ Κ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ Η ΜΟΥΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.