Δίνεται η δυνατότητα να παραμείνει ανοιχτό το Μουσείο

Όπως πληροφορηθήκαμε (από το Σύλλογο της Αθήνας ) έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου η αγορά εισιτηρίων για το Μουσείο του χωριού μας αξίας -αρχικά- 2000€, τα οποία θα διατεθούν στα σχολεία που θα προγραμματίσουν να το επισκεφθούν.

μουσειο Φ.Ι.Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον κ. Θεοδώρου (ή μάλλον του αφαιρεί το όποιο επιχείρημα) να διατηρηθεί ανοιχτό το Μουσείο για κάποιους μήνες ακόμα.

Επίσης επιχειρηματίες των Βατερών εκδήλωσαν την πρόθεση να αγοράσουν εισιτήρια και να τα διαθέσουν σε σχολεία κάτω από κάποιες προϋποθέσεις.

Θεωρούμε όμως ότι είναι σημαντικό για τη λειτουργία του Μουσείου ο υπεύθυνος που θα αναλάβει τη λειτουργία του να διαμένει στο χωριό μας. Είτε είναι χωριανός είτε ξένος θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να μένει στο χωριό ώστε να μπορεί να ανοίξει το Μουσείο και σε μια έκτακτη περίπτωση κάποιας επίσκεψης έξω απ’ το περιορισμένο ωράριό του (αφού είναι ανοιχτό λίγες ώρες τρεις-τέσσερεις μέρες τη βδομάδα).

Σε συνέχεια των παραπάνω γεννιέται το ερώτημα: Τη λειτουργία του Μουσείου το καλοκαίρι αλλά και τώρα τη στήριξε και τη στηρίζει η τοπική κοινωνία της Λέσβου. Μήπως θα έπρεπε επομένως να γίνεται σε συνεννόηση με αυτήν (Περιφέρεια, Δήμος, Τοπικό Συμβούλιο) και η επιλογή του προσώπου που θα απασχοληθεί;

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Δίνεται η δυνατότητα να παραμείνει ανοιχτό το Μουσείο

  1. Ο/Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ 1-12-2014 λέει:

    Κύριε Δήμαρχε,

    Το θέμα της λειτουργίας της Συλλογής Φυσικής Ιστορίας Βρίσας επανέρχεται στο προσκήνιο συνεχώς μετά την καταχρηστική απόφαση της κυβέρνησης να θέσει –μαζί με άλλους –σε διαθεσιμότητα το μοναδικό υπάλληλο που υπηρετούσε τόσα χρόνια και λειτουργούσε τη συλλογή. Με πρόσφατη επιστολή του μάλιστα ο υπεύθυνος για τη λειτουργία της, καθηγητής, σε μια σειρά από αποδέκτες μεταξύ των οποίων και σε σας, προσπαθεί να μετακυλήσει το πρόβλημα και τον κίνδυνο να κλείσει η Συλλογή οριστικά από 31-12-2014 βάζοντας σαν προμετωπίδα και διάφορα οικονομίστικα θέματα λες και δεν πρόκειται για μουσείο σε μια ακριτική περιοχή αλλά επιχείρηση που λειτουργεί με όρους κόστους –ωφέλειας. Καταχρηστικά λοιπόν ο υπεύθυνος καθηγητής του ΕΚΠΑ ζητά λύση και από το Δήμο Λέσβου. Κύριε Δήμαρχε Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιές είναι οι αρμοδιότητες του Δήμου Λέσβου και το πεδίο των δραστηριοτήτων του . Γνωρίζουμε και τίνος πολιτική οδήγησε στην κατάσταση αυτή την Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας. Γνωρίζουμε όμως επίσης ότι όσο σκληρή και να είναι η οικονομική πραγματικότητα που ζούμε, μουσεία και χώροι πολιτισμού απαιτείται να μένουν ανοιχτοί. Παίρνοντας λοιπόν επάνω μας ως Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα υποβοήθησης της λειτουργίας της συλλογής αιτούμαστε να φέρετε το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με τη δική μας δέσμευση ότι θα καταθέσουμε σ’αυτό τεκμηριωμένη πρόταση προς την κατεύθυνση η συλλογή να παραμείνει ανοιχτή με υποβοήθηση από τον Δήμο Λέσβου. Πιστεύουμε ότι και εσείς θα κινηθείτε προς την κατεύθυνση αυτή. Εν αναμονή ενεργειών Για την Δημοτική Παράταξη «Ο Άλλος Δρόμος» Ο επικεφαλής

    Στράτος Γεωργούλας

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Μήπως ο αναγνώστης μας-σχολιογράφος μπορεί να μας πληροφορήσει αν υπήρξε συνέχεια στην παραπάνω θετική ενέργεια-επιστολή;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.