Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσκεψη των εθελοντών γιατρών και η δωρεάν εξέταση μικρών και μεγάλων χωριανών μας σε αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας. Η ομάδα αποτελούνταν από τους :
• Καβρουδάκη Ευστράτιο, χειρούργο ορθοπεδικό, τραυματιολόγο
• Πρωτόπαπα Ελευθέριο, καρδιοχειρουργό-παιδοκαρδιοχειρουργό
• Κράλλη Ιωάννη, χειρούργο οδοντίατρο
• Γεωργή Πέλυ, χειρούργο οδοντίατρο
• Κούτουκα Παντελή, ειδικό παθολόγο
• Μηλιώτη Στυλιανό, αγγειοχειρούργο
• Ζωγράφου Χρυσούλα, παιδίατρο
Οι οδοντίατροι εξέτασαν 42 παιδιά και προέβησαν σε φθορίαση των δοντιών τους. Τον ίδιο αριθμό παιδιών εξέτασε για μυοσκελετικά προβλήματα ο ορθοπεδικός καθώς επίσης η παιδίατρος και ο καρδιοχειρούργος. Στα παιδιά έγινε επίδειξη του σωστού τρόπου βουρτσίσματος των δοντιών, δόθηκε βιβλιάριο οδοντικής φροντίδας, ενημερωτικό φυλλάδιο για την υγεία των δοντιών καθώς και δωράκια (οδοντόβρουτσες, κ.λ.π.)
Εξάλλου εξετάσθηκαν 10 ενήλικες απ’ τον ειδικό παθολόγο, 5 απ’ τον αγγειοχειρούργο και 10 απ’ τον ορθοπεδικό.
Την ομάδα των γιατρών συνόδευε και διευκόλυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Αθήνας Κώστας Σταυρινός, που ήρθε ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό. Η όλη προσπάθεια είχε και τη στήριξη της διευθύντριας του σχολείου Μυρσίνης Νικέλλη, η οποία εξασφάλισε την άδεια για τη χρήση του κτιρίου, καθοδήγησε τα παιδιά και παραβρέθηκε στην εξέτασή τους μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Πέρσα Μπατζάκη. Τη συμπαράστασή τους στο εγχείρημα αυτό έδειξαν και τα αδέλφια Χαχαδάκη που πρόσφεραν δωρεάν αυτοκίνητο για τη μετακίνηση του προέδρου του Συλλόγου της Αθήνας.
Στο τέλος ο Σύλλογος της Αθήνας παρέθεσε γεύμα στους γιατρούς σε κέντρο των Βατερών, παρουσία του Προέδρου και του μέλους του τοπικού συμβουλίου.
Η σελίδα μας εκφράζει τα ολόθερμά συγχαρητήρια της πρώτα στους γιατρούς αλλά και σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της προσπάθειας αυτής. Καλή συνέχεια!
ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΚΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΣΠΙΤΙΑ
Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στις ενέργειες όλων, γιατρών και οργανωτών!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, γιατί τέτοιες εθελοντικές πρωτοβουλίες μας “πρέπουν” για να γινόμαστε καλύτεροι και παράδειγμα προς μίμηση (ως τόπος και άνθρωποι)…!!!
ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΕΛΕΚΑΣ μπραβο μπραβο σε ολους για αυτην την πρωτοβουλεια ευχωμε να ξαναγινη και παλη μπραβοοοοοοοο
οι ινδιανοι εξαφανιστικαν με οπλα. Οι ελληνες με την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Ενα μεγαλο μπραβο στους προσκυνητες , ΠΡΟΔΟΤΕΣ
http://www.terrapapers.com/?p=1641
ΕΡΩΤΗΣΗ!!! ΠΟΣΑ αλλοδαπα παιδια συμμετειχαν και ποσα ντοπια????
οι βρισαγοτες???? με τι θα εξαφανηστουν αποτα βατερα???
σαν ειδικος ο διαχ τις σελιδας ας εκφρασει την γνωμη τουγια τις επιδρασεις αυτων των στοιχειων στον ανθρωπινο οργανισμο???!!!!
ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΕΛΕΚΑΣ δυστηχως οτι και να σας κανου ευχαρηστημενοι δεν θα εισαστε 180 ευρω πληρωσαν απο την στεπη τους για να ελθουν να σας εξετασουν και ειναι το ευχαρηστω σας ΑΛΛΑ ουδεις ασφαλεστερος εχθρος απο τον ευεργετηθεντα αχαριστο
Φθοριούχες Οδοντόκρεμες: Όπως είναι αυτονόητο, όλες οι φθοριούχες οδοντόκρεμες περιέχουν φθόριο. Όπως και τα φθοριούχα οδοντικά διαλύματα. Σε τι ποσότητα; Ανάλογα με την μάρκα τους από 500 έως 1500 ppm. Και επειδή με κάθε πλύσιμο των δοντιών καταπίνουμε πάντα μια ποσότητα οδοντόκρεμας, καταπίνουμε και μια ποσότητα φθορίου. Με όσες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία μας. Γι’ αυτό και αρκετοί ειδικοί προτείνουν τη χρήση διαφόρων τύπων οδοντόκρεμας που έχουν σαν κοινό τους χαρακτηριστικό ότι δεν περιέχουν φθόριο.
Πριν όμως συνεχίσετε το διάβασμα, θα σας πρότεινα να πάτε μέχρι το μπάνιο σας και να κοιτάξετε προσεκτικά το σωληνάριο της οποιασδήποτε μάρκας οδοντόκρεμας χρησιμοποιείτε. Κοιτάξτε το όσο περισσότερο προσεκτικά μπορείτε για αν δείτε αν γράφει κάτι σε σχέση με το περιεχόμενο της και με τους κινδύνους που κρύβει η χρήση της για τα παιδιά.
Αν κοιτάξετε το σωληνάριο της οδοντόκρεμας σας, θα διαπιστώσετε πως είτε δεν γράφει πάνω του τίποτα περισσότερο από τη μάρκα και τον τύπο της, είτε έχει μια περιοχή με τόσο μικρά γράμματα, που δεν μπορείτε να τα διαβάσετε χωρίς μεγεθυντικό φακό. Αν όμως έχετε κατά τύχη και ένα κουτί της οδοντόπαστας που χρησιμοποιείτε, εκεί θα μπορέσετε ίσως να διαβάσετε πως:
«Γα παιδιά ηλικίας μικρότερης των 6 (η των 7) ετών πρέπει να χρησιμοποιούν ποσότητα μεγέθους μπιζελιού και να πλένουν τα δόντια τους πάντοτε παρουσία ενήλικα».
Τι περίεργο που καμία διαφήμιση οδοντόκρεμας δεν αναφέρει αυτή την προειδοποίηση! Και όμως. Αυτή η προειδοποίηση είναι ελλιπής. Γιατί αν ζούσατε στις ΗΠΑ, τότε σε κάθε οδοντόκρεμα που θα αγοράζατε, αν αυτή περιείχε φθόριο ή Sodium Laurel Sulfate, θα βλέπατε γραμμένο με ευκρίνεια ότι:
«Κρατήστε την μακριά από παιδιά ηλικίας μικρότερης των 6 ετών. Αν καταπωθεί ποσότητα μεγαλύτερη του μεγέθους μπιζελιού, επικοινωνήστε επειγόντως με το τοπικό Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων».
Και αυτό μετά από εντολή του FDA που είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο του 1997.
Οι πιο πλήρεις οδηγίες για τη χρήση των φθοριούχων οδοντόκρεμων από τα παιδιά υπάρχουν σε μια ανακοίνωση του Calgary Regional Health Authority. Σύμφωνα με αυτήν:
«Τα παιδιά ηλικίας 1 έως 2 ετών θα πρέπει να χρησιμοποιούν για το πλύσιμο των δοντιών τους όση ποσότητα οδοντόκρεμας παίρνεται αν τρίψουμε την οδοντόβουρτσα πάνω από το ανοιχτό στόμιο του σωληναρίου. Τα παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών θα πρέπει να χρησιμοποιούν για το πλύσιμο των δοντιών ποσότητα οδοντόκρεμας που αντιστοιχεί σε μισό μπιζέλι.
Τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω θα πρέπει να χρησιμοποιούν για το πλύσιμο των δοντιών ποσότητα οδοντόκρεμας που αντιστοιχεί σε ένα μπιζέλι. Και θα πρέπει πάντοτε ένας από τους γονείς
α) να ελέγχει την ποσότητα της οδοντόκρεμας που χρησιμοποιεί το παιδί του,
β) να μάθει στο παιδί τον να φτύνει μετά το βούρτσισμα των δοντιών, και γ) να βοηθάει πάντα το παιδί στο πλύσιμο των δοντιών του μέχρι την ηλικία των 8 ετών».
Υπάρχει όμως ακόμα κάτι. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 131 του Journal of the American Dental Association που κυκλοφόρησε το 2000, οι γονείς θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν να αγοράζουν οδοντόκρεμες με γεύσεις ή μυρωδιές που θα κάνουν το παιδί τους να θέλει να τη φάει. Και, βέβαια, να κρατούν τόσο την οδοντόκρεμα και όλα τα άλλα προϊόντα που περιέχουν φθόριο, μακριά από τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Πόσα από τα παραπάνω σας τα έχει πει ο οδοντογιατρός ή ο παιδίατρος σας;
Όμως υπάρχουν πολλά ακόμα που συνδέουν τη χρήση του φθορίου με τον επηρεασμό του μυαλού και της συμπεριφοράς των ανθρώπων. Το θέμα περιγράφεται πολύ καλά στο βιβλίο του Dr Hans Moolenburgh of Haarlem, που έχει τίτλο Fluoride-The Freedom Fight. Ο Dr Moolenburgh αναφέρει ότι τα όσα περιστατικά που περιγράφονται στο κεφάλαιο αυτό έχουν διασταυρωθεί από αξιόπιστες και ανεξάρτητες μεταξύ τους πηγές.
Στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, οι συμμαχικές δυνάμεις συστηματικά βομβάρδιζαν και κατέστρεφαν όλα τα ζωτικής σημασίας εργοστάσια της Γερμανίας. Με μία μόνο εξαίρεση: Την έδρα της εταιρίας I. G. Farben στη Φρανκφούρτη! Τώρα, στην περίπτωση που αναρωτιέστε για ποιο λόγο μπορεί να έγινε αυτή η εξαίρεση, τα στοιχεία της διασύνδεσης της I.G. Farben με αμερικανικές εταιρίες και οικογένειες έχουν ήδη παρουσιαστεί σε προηγούμενο άρθρο (Μήνυση εναντίον των φαρμακευτικών εταιριών).
Μετά το τέλος του πολέμου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε τον Charles Eliot Perkins, έναν επιστήμονα-ερευνητή, για να αναλάβει την ευθύνη και τη διοίκηση των τεράστιων χημικών εργοστασίων της I.G. Farben. Κατά τη διάρκεια του διαστήματος που ο Perkins ασκούσε τη διοίκηση (και εξέταζε τα ερευνητικά αρχεία της εταιρείας), οι Γερμανοί επιστήμονες που εργάζονταν υπό τη διεύθυνση του τον ενημέρωσαν και για ένα σχέδιο που είχαν επεξεργαστεί μετά από διαταγή, του… Γενικού Επιτελείου του Γερμανικού Στρα του.Το σχέδιο αυτό προέβλεπε τον νοητικό έλεγχο των ανθρώπων στις περιοχές που είχαν κατακτηθεί από τον Γερμανικό Στρατό, με τη χρήση φαρμάκων που θα διοχετεύονταν στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής.
Από όλες τις ουσίες που είχαν χρησιμοποιηθεί δοκιμαστικά, το φθοριούχο νάτριο ήταν εκείνο που είχε την κυρίαρχη θέση και αποτελεσματικότητα. Η συνεχής λήψη απειροελάχιστων ποσοτήτων φθοριούχου νατρίου, μετά από ένα χρονικό διάστημα, είχε ως συνέπεια τη μείωση της θέλησης και της διάθεσης ενός ανθρώπου να αντισταθεί στην επιβολή κάθε εξουσίας. Και αυτό γιατί το φθόριο δηλητηρίαζε σιγά σιγά μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να γίνονται ενδοτικοί και υποταγμένοι στη θέληση εκείνων που τους κυβερνούσαν.
Τα σχετικά πειράματα είχαν γίνει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και μετά την επιβεβαίωση τους, οι γερμανικές Αρχές συστηματικά προσέθεταν φθοριούχο νάτριο στο νερό των κρατουμένων στα στρατόπεδα αυτά, προκειμένου αυτοί να είναι περισσότερο υπάκουοι και ήσυχοι.
Το ίδιο μέτρο της φθορίωσης του νερού που έπιναν οι κρατούμενοι γινόταν και στα ρωσικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθώς τα σχετικά πρωτόκολλα είχαν δοθεί στους Ρώσους, στο διάστημα που σχεδιαζόταν η κοινή εισβολή Γερμανών και Ρώσων στην Πολωνία.
Ο ίδιος ο Charles Eliot Perkins είναι, το 1954, ο συγγραφέας ενός γράμματος που απευθυνόταν προς το Lee Foundation for Nutritional Research στο Milwaukee του Wisconsin και το οποίο περιλαμβάνεται στην έκδοση Fluoridation and Lawlessness, που δημοσιεύτηκε από την Committee for Mental Health and National Security. Στο γράμμα αυτό ο Perkins, ανάμεσα στα άλλα, γράφει:
«…Οι φανατικοί ιδεολόγοι, που συμβουλεύουν τη φθορίωση του νερού (σ.σ και γενικά τη διάδοση των φθοριούχων) μας λένε ότι στη χώρα μας αυτό γίνεται προκειμένου να μειωθεί η συχνότητα της τερηδόνας στα παιδιά… Όμως, και αυτό θέλω να το καταθέσω ξεκάθαρα και θετικά, ο πραγματικός λόγος που κρύβεται πίσω από τη φθορίωση δεν είναι το καλό των δοντιών των παιδιών. Εάν αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν νια τον ίδιο σκοπό που είναι και φθηνότεροι και πολύ περισσότερο δραστικοί.
Ο πραγματικός λόγος πίσω από τη διάδοση της φθορίωσης τον νερού (σ.σ. και των φθοριούχων) είναι για να ελαττωθεί η αντίσταση, των μαζών στην κυριαρχία και τον έλεγχο και, τελικά, η απώλεια της ελευθερίας. Και με την ειλικρίνεια και το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου που για είκοσι χρόνια μελέτησε τη χημεία, τη βιοχημεία, τη φυσιολογία και την παθολογία της τοξικής δράσης του φθορίου δηλώνω:
Κάθε άνθρωπος που θα πιει φθοριωμένο νερό (σ.σ. η θα πάρει μια αντίστοιχη, δόση, φθοριούχων με άλλο τρόπο) για διάστημα ενός χρόνου ή, περισσότερο, δεν πρόκειται να είναι ποτέ ξανά ο ίδιος άνθρωπος διανοητικά, ψυχολογικά σωματικά»!
Πόσα από αυτά σας έχει πει ο γιατρός η ο οδοντίατρος σας;
Υγιεινές οδοντόκρεμες χωρίς φθόριο υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα βιολογικών τροφίμων.
Μπορούμε να φροντίσουμε τη στοματική μας υγιεινή χωρίς τόσα χημικά και ερεθιστικά συστατικά; ( Από φίλη αναγνώστρια) Άραγε οι άνθρωποι που έχαναν τα δόντια τους σε νεαρή ηλικία στο παρελθόν τα έχαναν γιατί δεν υπήρχαν οι σύγχρονες οδοντόκρεμες, ή μήπως επειδή απλά παραμελούσαν τη στοματική τους υγιεινή; Μάλλον στη παραμέληση της στοματικής υγιεινής οφείλεται κι όχι στις σύγχρονες οδοντόκρεμες. Μπορούμε λοιπόν να φτιάχνουμε μόνοι μας μια οδοντόκρεμα, η οποία θα είναι και αποτελεσματική, και πιο ήπια με τα καλά μας βακτήρια που μας προστατεύουν. Επίσης δεν θα περιέχει βλαβερά χημικά όπως το φθόριο και τέλος, και πολύ πιο φτηνή από τις φίρμες που βρίσκουμε στην αγορά. Συστατικά, (απλά-απλούστατα!)
• Πέντε κουταλάκια διττανθρακική σόδα (καλύτερα να την αγοράσετε από φαρμακείο γιατί από το σούπερ-μάρκετ μπορεί να περιέχει αλουμίνιο)
• Ένα κοφτό κουταλάκι φυσικό μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα (θα βρείτε σίγουρα σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων)
• Πέντε κουταλάκια φυτική γλυκερίνη (τη βρίσκετε στο φαρμακείο, κι έχει πάρα πολλές εφαρμογές)
• Δέκα σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, ή ευκάλυπτου, ή δυόσμου, ανάλογα με το άρωμα που σας αρέσει (αιθέρια έλαια έχουν και τα φαρμακεία) Αν θέλετε να φτιάξετε παιδική οδοντόκρεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο αιθέριο έλαιο μέντας, και λίγο από φράουλα ή άλλο φρούτο.
Η διαδικασία είναι απλή: Αναμειγνύετε τα υλικά σας σ’ένα μπωλάκι χρησιμοποιώντας τη γλυκερίνη για να πετύχετε την υφή της οδοντόκρεμας, και αποθηκεύετε σε μπουκαλάκι με στόμιο σταγονόμετρου, το οποίο θα κόψετε στο πάχος του στομίου του κλασικού σωληναρίου οδοντόκρεμας. Αν τώρα το πρόβλημά σας είναι το υπόλευκο χρώμα του σμάλτου σας, καλό είναι να μην καταφύγετε σε αμφίβολες τεχνικές λεύκανσης αν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με λιγότερο τοξικούς τρόπους. Αποφύγετε δια ροπάλου να φέρετε σε επαφή χυμό λεμονιού με το σμάλτο των δοντιών σας.
Αν πάραυτα συμβεί αυτό, ξεπλύνετε το στόμα και τα δόντια σας με άφθονο νερό. Το λεμόνι λευκαίνει, αλλά αν ρίξετε μια σταγόνα μέσα σε φρέσκο γάλα, θα διαπιστώσετε αυτό που προκαλεί και στα δόντια: Καταστρέφει το ασβέστιο! Εναλλακτικά, μπορείτε δυο φορές την εβδομάδα να βουρτσίζετε τα δόντια σας με ένα μείγμα διττανθρακικής σόδας, με 2-3 σταγόνες υπεροξείδιο υδρογόνου. Το γνωστό μας οξυζενέ, δηλαδή, από το φαρμακείο.
Προσοχή! Δεν αναφέρομαι στο οξυζενέ που αραιώνει τις βαφές μαλλιών. Αυτό δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε γιατί ξεθυμαίνει, αλλά μπορείτε να έχετε ένα βαζάκι σόδα δίπλα σ΄ένα μπουκαλάκι οξυζενέ, στο ντουλάπι του μπάνιου σας. Απλά βάλτε σόδα στην οδοντόβουρτσά σας, και στάξτε πάνω της οξυζενέ. Αν το πρόβλημά σας είναι η πέτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό στοματικό διάλυμα που θα περιέχει 50% μηλόξυδο, και 50% νερό. Μπορεί να μην είναι η “έκρηξη δροσιάς” που βλέπετε στις παραπλανητικές διαφημίσεις, αλλά δεν προκαλεί και τις ζημιές που προκαλούν οι εκρήξεις.
http://www.terrapapers.com/?p=1641