Για όσους μένουν στην Αθήνα

Μια ηθοποιός με καταγωγή απ’ το νησί μας δίνει θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα. Όσοι φιλοθεάμονες  σκοπεύετε να δείτε κάποια θεατρική παράσταση ας έχετε υπόψη σας και τα εξής:

Η καταγόμενη από τη Λέσβο Ρηνιώ Κυριαζή, παρουσιάζει κάθε Πέμπτη στις 9 μ.μ. στο θέατρο “Φούρνος” (Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, τηλ. 210-6460748) την σπουδαία επιτυχία της: “Φεύγουσα κόρη” που ξεκίνησε το 2005 από την Πάτρα, συνεχίστηκε σε Αθήνα και σε πολλές επαρχιακές πόλεις, καθώς και σε Πολωνία και Κύπρο. Τελευταία παρουσιάστηκε στις 30 Ιουλίου 2014 στο αμφιθέατρο της Μαρίνας Μυτιλήνης. Η παράσταση σε σκηνοθεσία της Μίρκας Γεμετζάκη είναι βασισμένη στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη “Μια ψυχή” που συνοδεύεται με παραμύθια, νανουρίσματα και μοιρολόγια με τους ήχους κλαρίνου από τον Μανούσο Πλουμίδη.

Επίσης την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 στον Πολυχώρο του “Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων”, (Κύπρου 91α  Κυψέλη, τηλ. 213-0040496),  θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του συλλογικού θεατρικού έργου που είναι σε εξέλιξη: “Ο καθρέφτης με τις εικόνες”. Το έργο εξερευνά τα σύγχρονα πρόσωπα της πολιτικής ουτοπίας και ανεβαίνει με σκηνοθεσία της Γαλλίδας σκηνοθέτιδος Elisabeth Marie (Scarface Ensemple, Στρασβούργο) σε τρεις γλώσσες (Γαλλικά, Ελληνικά και Τουρκικά) και σε δύο ηπείρους (Ευρώπη, Ασία) με ηθοποιούς τη Ρηνιώ Κυριαζή (Αθήνα) και την Selin Altiparmak (Κωνσταντινούπολη). Η πρώτη παρουσίαση θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2015 από τη Γαλλία και θα ακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και Τουρκία.

Τέλος κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9 μ.μ. από τις 13 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2015, παρουσιάζεται στον παραπάνω Πολυχώρο του “Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων” το θεατρικό έργο “Η Μεγάλη Άρκτος”, βασισμένο στο ομώνυμο κείμενο της Ρηνιώς Κυριαζή, σε σκηνοθεσία Νίκου Φλέσσα, με ερμηνευτές τους Γιάννη Γιαννούλη, Δήμητρα Γκλιάτη, Κλαυδία Ζαραφωνίτου, Ρηνιώ Κυριαζή και Μαρίνα Πανηγυράκη.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.