Μετά από το κλείσιμο της παιδικής χαράς

Με αφορμή ένα σωστό σε γενικές γραμμές -κατά την άποψή μας- σχόλιο σχετικά με το κλείσιμο της παιδικής χαράς -άραγε προς τί η ανωνυμία;-θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Είναι θετικό ότι κάποιος αναγνώστης βάζει το δάχτυλό του “επί τον τύπον των ήλων” σχετικά με τις συνέπειες από το κλείσιμο της παιδικής χαράς. Μπορεί κάποιοι να αρέσκονται σε κοκορομαχίες μέσα απ’ τη σελίδα για ασήμαντα θέματα αλλά υπάρχουν και πολύ σημαντικά για τα οποία δεν δίνουμε σημασία ως τοπική κοινωνία.

Το κλείσιμο της παιδικής χαράς, με τον τρόπο με τον οποίο έγινε, ήταν απαράδεκτο. Αν είχαν διαπιστωθεί προβλήματα ασφάλειας όφειλαν να τα δημοσιοποιήσουν επακριβώς και να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάστασή τους από το Δήμο ή να γίνει πρόσκληση σε όποιους τυχόν ήθελαν να βοηθήσουν, ώστε σε λίγες μέρες η παιδική χαρά να είχε δοθεί ξανά στους χρήστες της. Αν -όπως κυκλοφόρησε- είναι ακατάλληλος ο χώρος και δεν πρόκειται να ξανανοίξει πάλι έπρεπε να ενημερωθεί ο κόσμος. Η τακτική “υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας στην Αγροτολέσχη” κλείνει η Αγροτολέσχη, “προβλήματα ασφάλειας στην παιδική χαρά” κλείνει η παιδική χαρά, είναι εξευτελιστική για μια κοινωνία. Αύριο μπορεί να διαπιστωθούν από κάποιους “χαρτογιακάδες” προβλήματα στο σχολείο, ε! τότε να το κλείσουμε κι αυτό.

Αν δεν πρόκειται να λειτουργήσει ξανά η παιδική χαρά στη σημερινή της θέση θα πρέπει να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος για να βρεθεί μια άλλη πιο ασφαλής και να ξαναστηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Καταθέτουμε μια πρόταση: Να καθαριστεί ο χώρος πίσω από την αγροτολέσχη, να περιφραχτεί ένα τμήμα του, να ηλεκτροφωτιστεί και να στηθεί εκεί η παιδική χαρά αφού πρώτα αφαιρεθούν οι πόρτες που κλείνουν τον προθάλαμο.

Τέλος σχετικά με τη βιβλιοθήκη πρέπει να διευκρινιστεί ότι:

1. Η Βιβλιοθήκη έχει γνωστοποιήσει τον κωδικό πρόσβασης ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να χρησιμοποιήσει το ασύρματο ίντερνετ στον ελεύθερο χώρο κοντά στο κτίριο.

2. Από το περασμένο καλοκαίρι η επιτροπή της βιβλιοθήκης δέχτηκε παράπονα των γειτόνων -όχι μόνο μιας κυρίας, όπως αναφέρει ο σχολιογράφος- ότι τις μεταμεσονύκτιες ώρες μαζεύονται εκεί παιδιά,  άλλα μεν για να χρησιμοποιήσουν το ίντερνετ, άλλα όμως τα οποία με μηχανάκια και φωνές δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν.

3. Η επιτροπή αποφάσισε φέτος να διατηρεί ανοιχτό το ίντερνετ μέχρι τις 9 με 10 η ώρα το βράδυ και να το κλείνει στη συνέχεια. Εξάλλου μετά από λίγο αρχίζουν και οι ώρες κοινής ησυχίας. Η απόφαση αυτή επιβαρύνει υπέρμετρα το πρόσωπο το οποίο έχει αναλάβει την υποχρέωση αυτή το οποίο και την επωμίστηκε απλά και μόνο για να εξυπηρετήσει τα παιδιά.

4. Αν κάποιος έχει κάποια καλύτερη ιδέα μπορεί να μας τη μεταφέρει. Αν επίσης κάποιος υποτιμά το πρόβλημα το οποίο δημιουργείται στους περιοίκους από τη φασαρία τις ώρες του ύπνου μπορεί να δώσει τον κωδικό πρόβασης του ίντερνετ που έχει στο σπίτι του να τον δημοσιοποιήσουμε ώστε τα παιδιά να μαζεύονται έξω απ’ τα παράθυρά του.

Υ.Γ. Πέρσι το καλοκαίρι όταν άνοιγε η βιβλιοθήκη οι χρήστες της υπέφεραν από τις μύγες οι οποίες εισέβαλαν από τους σκουπιδοτενεκέδες που υπάρχουν εκεί. Τις τελευταίες μέρες εκτός από τις μύγες υπάρχει και μια έντονη δυσωδία που προέρχεται από την ίδια πηγή.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Μετά από το κλείσιμο της παιδικής χαράς

  1. Ο/Η Κωστής ΣΤΕΦΑΝΟΥ λέει:

    Για να μην απασχολείται κάποιος βράδυ-πρωί θα σας δώσω εγώ χρονοδιακόπτη.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ????

    ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΟ-ΒΟΥΛΙΟ Η ΤΟ ΜΠΟΥΡΔ…ΛΟ

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    197019702012 wifi sto mousio

  4. Ο/Η Kapsaleas λέει:

    Και ο χρονοδιακόπτης καλός αλλά και η Απομακρυσμένη λειτουργία του υπολογιστή, ο Ανέστης σίγουρα θα το ξέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.