Ανάσα δροσιάς η επίσκεψη της Άλκη Ζέη!

IMGP2471 Η Βιβλιοθήκη του χωριού μας είχε τη χαρά χτες το απόγευμα να υποδεχτεί για δεύτερη φορά τη μεγάλη συγγραφέα Άλκη Ζέη. Η κυρία Ζέη πρόσφερε στη βιβλιοθήκη μας ένα αντίτυπο του καινούριου βιβλίου της “Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο”

Πρόκειται για μια αυτοβιογραφία της στην οποία όμως πέρα απ’ τα προσωπικά θέματα θίγονται ιδιαίτερα -όπως είναι ευνόητο- και τα θέματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα μέχρι το 1945. Εκεί σταματά η αφήγηση μιας και τα νεότερα στοιχεία είναι ήδη δοσμένα στο βιβλίο της “Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα” Μέσα απ’ τις σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν και όλες οι μεγάλες προσωπικότητες του πνεύματος της χώρας μας, στα πρώτα βήματά τους, σε μια μεγάλη και ξεχωριστή συντροφιά μαζί της (Γκάτσος, Ελύτης, Μερκούρη, Χατζηδάκις, Κουν, Διδώ Σωτηρίου κ.ά.)

Η κυρία Ζέη συνοδεύονταν IMGP2466από μια παρέα φίλων της, απ’ τους οποίους φιλοξενείται στα Βατερά. Ανάμεσα τους και η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, παιδίατρος, Χρυσούλα Ζωγράφου . Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους μας για περισσότερο από μια ώρα να συζητήσουμε για το βιβλίο, για τη βιβλιοθήκη, για τις μικρές τοπικές κοινωνίες και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Μια πραγματική ανάσα δροσιάς αποτέλεσε για μας η συνάντηση αυτή.

Ένα απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μαρτυρεί για την επιτυχημένη πορείααρχείο λήψης της συγγραφέως στη μέχρι τώρα ζωή της: «Ευτυχώς που υπάρχει η αδελφή μου και η μνήμη της είναι αλάνθαστη και η ζωή της μπλέκεται με τη δική μου. Μόλις διάβασε αυτά που έγραψα μου είπε: «Έτσι ζήσαμε, έτσι ήταν αυτοί που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε». «Τώρα» της λέω, «που ξαναθυμήθηκες την ιστορία μας θα ‘θελες να είχαμε ζήσει μια άλλη ζωή;» «Με τίποτα» μου αποκρίθηκε αυθόρμητα. «Με τίποτα» συμπλήρωσα κι εγώ».

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.