Γιορτή του κάστανου στην Αγιάσο

Διήμερη φέτος η γιορτή του κάστανου στην Αγιάσο. Μπράβο στους φορείς της! Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρακάτω:

Σάββατο, 2-11-2013

(Με τη συνεργασία του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕ)

  • 5 μ.μ.: Ημερίδα με θέμα “Τοπικές Ποικιλίες: Το κάστανο της Αγιάσου”.

Εισηγητική ομιλία του κ. Γιάννη Τσακίρη, Κτηνίατρου, Προέδρου της Δ.Ε. του Παρατήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕ.

Χαιρετισμοί και έναρξη εργασιών.

Ομιλία της κ. Ραλλούς Τσίγγου, Γεωπόνου, M. Sc. Διαχείριση Περιβάλλοντος,  με θέμα “Η αξιοποίηση των τοπικών ποικιλιών για την ανάδειξη και ανάπτυξη μιας περιοχής”.

Ομιλία του κ. Στέφανου Διαμαντή, Δασολόγου, Ερευνητή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, με θέμα “Κατάσταση του καστανιώνα της Αγιάσου – Τρόποι επεξεργασίας του κάστανου”.

Ομιλία του κ. Παναγιώτη Νικολαΐδη, Καθηγητή Ζαχαροπλαστικής, Αντιπροέδρου Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, με θέμα “Προστιθέμενη αξία στο προϊόν – Παρασκευάσματα με βάση του κάστανο”.

Το πρωί ο κ. Νικολαΐδης θα κάνει επίδειξη παρασκευής προϊόντων με βάση το κάστανο στο εργαστήρι του Αγροτοπεταποιητικού Συνεταιρισμού Γυναικών Αγιάσου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

  • 8 μ.μ.: Μετά την Ημερίδα θα δοθεί παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου Χίου, καλεσμένης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, με το κλασικό έργο (κωμωδία-μπαλέτο) του Μολιέρου “Ο αρχοντοχωριάτης”.

Κυριακή, 3-11-2013

(Με τη συνεργασία του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη», του Αγροτομεταποιητικού Συνεταιρισμού Γυναικών Αγιάσου και του Αγροτικού Συλλόγου Αγιάσου)

  • 10:00 π.μ.: Στις εισόδους και στα κεντρικά μέρη του χωριού ανάβουν οι φωτιές στις παραδοσιακές φουφούδες για το ψήσιμο και το βράσιμο των κάστανων, που θα προφέρονται στον κόσμο μαζί με ούζο και κρασί. Στην Πλατεία Αγοράς από τα μέλη του Αγροτομεταποιητικού Συνεταιρισμού Γυναικών Αγιάσου θα πωλούνται στον κόσμο γλυκά και άλλα παραδοσιακά προϊόντα κάστανου.Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) θα οργανώσει παιχνίδια της φύσης μέσα στον καστανιώνα.
  • 10:30΄ και 11:30΄ π.μ.: Περίπατοι στα λιθόστρωτα μονοπάτια του καστανιώνα. Μετά το τέλος των περιπάτων ο κόσμος μπορεί να γευματίσει και να περιηγηθεί στο χωριό.
  • 6:30 μμ: Εκδήλωση στο κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου
  • Ομιλία – παρουσίαση του γιατρού-φυσιοδίφη Μάκη Αξιώτη με θέμα την ιστορία και τη χλωρίδα του λόφου Καστέλι.
  • Μουσικό πρόγραμμα του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής Μουσικής.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.