Η βιβλιοθήκη διευκρινίζει

Μας μεταφέρθηκε πρόταση γονέων να πραγματοποιούνται στα πλαίσια λειτουργίας της βιβλιοθήκης μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι στο “μενού” της εβδομαδιαίας λειτουργίας της βιβλιοθήκης μας έχουμε περιλάβει και αυτό το …πιάτο. Και μάλιστα πολύ πιο περιποιημένο!

Σκεφθήκαμε ότι οι μαθητές του χωριού μας μπορεί να έχουν ανάγκη μιας εξατομικευμένης βοήθειας στα μαθήματά τους και για τούτο έχουμε ανακοινώσει ότι στη βιβλιοθήκη θα λύνονται απορίες που τυχόν έχουν και θα τους δίνεται κάθε δυνατή βοήθεια στις εργασίες που τους ανατίθενται απ’ τα σχολεία τους. Και τούτο γίνεται! Θα μπορούσε βέβαια να γίνει σε μεγαλύτερη έκταση.

Θεωρούμε ότι το να γίνεται το απόγευμα μια ώρα ακόμα μάθημα στα παιδιά (αλήθεια ποιας τάξης και σε ποιο αντικείμενο) δεν θα προσφέρει τίποτα ή έστω ελάχιστα μπροστά στη βοήθεια που προσφέρει η εξατομικευμένη βοήθεια σε συγκεκριμένο μαθητή και για συγκεκριμένη απορία του. Έτσι ο μαθητής βοηθιέται στο να ψάχνει για να βρίσκει πληροφορίες και στο να σκέφτεται για να βρει λύσεις.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.