Οι εθελοντές έδρασαν

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η εθελοντική εξόρμηση για τον ευπρεπισμό της εισόδου του χωριού μας. Μαζευτήκαμε καμιά εικοσιπενταριά άτομα, άντρες, γυναίκες και παιδιά, και δουλέψαμε για ένα τετράωρο με κέφι και όρεξη. Κόψαμε και μαζέψαμε τα χόρτα και τα βάτα  στα οποία ήταν χωμένα κομμένα κλαδιά απ’ τις δεντροστοιχίες του δρόμου και εκατοντάδες πλαστικά και μεταλλικά  μπουκάλια και άλλα σκουπίδια. Τα φορτόσαμε σε αυτοκίνητα και τα οδηγήσαμε στη χωματερή . Καθαρίσαμε το τσιμεντένιο αυλάκι απορροής των βρόχινων νερών και ασπρίσαμε τους κορμούς των δέντρων αλλά και το μνημείο των Ηρώων. Επειδή όμως η όρεξη “ξεχείλιζε” δεν αρκεστήκαμε μόνο στο προγραμματισμένο τμήμα δράσης μας αλλά επεκταθήκαμε μέχρι το συνεργείο (διασταύρωση προς Βατερά) και απο κεί μέχρι την άλλη είσοδο του χωριού προς την Αγία Μαρίνα. Αποψιλώσαμε τους δρομίσκους που οδηγούν προς την Αγία Μαρίνα αλλά και τον άλλο προς τη “Λέσχη”

Η “αξιολόγηση” της προσπάθειας έγινε φυσικά στη συνέχεια …στον Πλάτανο, μεταξύ καφέ και ούζου διότι τα τυροπιτάκια της προέδρου και το δροσερό νερό δεν είχαν καταφέρει να κόψουν την όρεξη.

Αποφανθήκαμε ότι η επιτυχία είναι σημαντική αν λάβουμε υπόψη μας ότι σήμερα είχαμε παράλληλα και δυο πανηγύρια (στα Μελαντά και στο Μανταμάδο).

Πιστεύοντας ότι ο εθελοντής ενεργεί απλά και μόνο επειδή ικανοποιείται ο ίδιος απ’ το αποτέλεσμα της δουλειάς του χωρίς να τον ενδιαφέρει η οποιαδήποτε επιβράβευση, θεωρώ σκόπιμο να αναφερθώ ονομαστικά στους Γιώργο Βερβέρη και Κώστα Νικέλλη του Θεοδ. που ενίσχυσαν οικονομικά την προσπάθεια αλλά και τη συνέχειά της, (απλά και μόνο για τη διαφάνεια), στους πιτσιρικάδες που συμμετείχαν Ράφαελ Καλατζή του Στρατή και Μπατζάκη Παναγιώτη του Θεολόγου για τη “βιωματική εκπαίδευσή τους” στην κοινωνική προσφορά και τον Μάκη Κατσιγίνη που από τη Μυτιλήνη συντόνισε την όλη προσπάθεια.  

Καλή συνέχεια!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Οι εθελοντές έδρασαν

  1. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    Τα θερμα μου συγχαρητηρια σε ολους τους εθελοντες της ομαδας καθαριοτητας του χωριου, που ειχα την τυχη να συγχαρω και προσωπικα οταν τους ειδα επι το εργον καθως εβγαινα απο το χωριο με την Υποψηφια Λημνια Βουλευτη με τους Ανεξαρτητους Ελληνες κ. ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΒΕΛΕΡΟΥ η οποια ειναι στη Λεσβο για δυο ημερες και περιοδευει το νησι για προεκλογικους λογους. Ηταν πολυ εντυπωσιασμενη με την εθελοντικη δραστηριοτητα, μια και η ιδια ειναι εθελοντης τετοιων δρασεων στην Λημνο. Επισης σαν νεα αγροτισα ασχολητε με την καλλιεργεια ελληνικων σπορων κλπ ( οχι υβριδια ) και εχει προσφερθει να προμηθευση τετοιους σπορους σε οποιον ζητησει.

  2. Ο/Η t λέει:

    kali i prospa8eia kai o e8elontismos alla otan koboume xorta me to 8amnokoptiko prepei na sebomaste kai tin periousia tou allou px autokinito giati petagonte petradakia kalo einai na bazoume mia fwni(oli edw gnorizomaste) na apomakrinonte ta autokinita k oxi olla isioma

  3. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ…ΠΑΡΕ ΜΕ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…

  4. Ο/Η t λέει:

    Επίσης ταιριάζει και η παροιμία “έξω απ’το χορό πολλά τραγούδια λες…”
    Να σε δω άμα μπείς στο χορό τι θα κάνεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.