Δεν θα περάσουμε τη γριούλα με το ζόρι απέναντι!

Στο σχολείο ο δάσκαλος προτρέπει τα παιδιά να κάνουν κάθε μέρα μια καλή πράξη και την επομένη να την περιγράφουν στην τάξη τους.

Ρωτάει μια μέρα ο δάσκαλος:

-Τι καλή πράξη έκανες χτες Κωστάκη;

-Βοήθησα μια γριούλα να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο

-Μπράβο Κωστάκη! Εσύ τι έκανες Γιώργο;

-Βοήθησα τον Κωστάκη να περάσουμε τη γριούλα.

-Μπράβο Γιωργάκη! Εσύ τί έκανες Νικολή;

-Βοήθησα κι εγώ για τη γριούλα κύριε.

Ο δάσκαλος κρύβοντας την απορία του ρωτάει: Εσύ Τάκη τι έκανες; Κι εγώ κύριε βοήθησα τους άλλους να περάσουμε τη γριούλα.

-Καλά τέσσερα άτομα για να περάσετε μια γριούλα;

Και οι τέσσερις με μια φωνή: αφού δεν ήθελε κύριε!

————————————————–

Εμείς (εγώ και ο Μπάμπης) αποδεχτήκαμε την πρόταση του τοπικού συμβουλίου να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα σίτισης για τους χωριανούς μας των οποίων οι δυσκολίες με το σεισμό άμεσα ή έμμεσα αυξήθηκαν. Προϋπόθεση να συμμετέχει στην επιτροπή και ένα μέλος του τοπικού συμβουλίου. Και ήρθε ο Αποστόλης.

Δεν αποβλέπαμε σε κανένα προσωπικό όφελος. Μοναδικός στόχος μας να αξιοποιήσουμε τις προσφορές που γίνονταν προς το χωριό μας προς όφελος όσων είχαν ανάγκη.  Να βοηθήσουμε τους χωριανούς μας.

Θέσαμε κάποιες προδιαγραφές:

  •  Θα ζητήσουμε προσφορές (αν και για τις μερίδες φαγητού μας έμπλεξαν λίγο οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Επιμελητηρίου)
  • Θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και δημοσιότητα σε κάθε ενέργειά μας
  • Θα είμαστε ανοιχτοί και θα συζητάμε κάθε πρόταση και υπόδειξη που θα μας γίνεται.
  • Δεν είμαστε αναντικατάστατοι και γι αυτό όποιος άλλος εκδηλώσει ενδιαφέρον ευχαρίστως θα του παραχωρήσουμε τη θέση μας.

Στη διάρκεια των 13-14 βδομάδων που υλοποιούμε το πρόγραμμα της σίτισης ήρθαμε αναγκαστικά κοντά στους συνανθρώπους μας και είδαμε πολλά: είδαμε προβλήματα σε σπίτια που δεν φαίνονται, είδαμε προβλήματα που ταλανίζουν ανθρώπους χωρίς να είναι οικονομικά, είδαμε πικρίες σε ενδοοικογενειακά επίπεδα. Με απόλυτη εχεμύθεια προσπαθήσαμε μέσα από το πρόγραμμα αυτό να βοηθήσουμε στοχεύοντας μόνο στον παράγοντα άνθρωπο και το πρόβλημά του (ανεργία, ασθένεια, ψυχολογική πίεση, υποσιτιζόμενα παιδιά κ.λ.π.)

Στο διάστημα αυτό ακούσαμε και πολλά: τα εξ αμάξης! Κάναμε ότι δεν ακούμε. Στο διάστημα αυτό δεν ακούσαμε καμιά καλή κουβέντα ούτε από πρόσωπο ούτε από φορέα. Νομίζουμε λοιπόν ότι “η γριουλα δεν θέλει να περάσει απέναντι” και γι αυτό κι εμείς δεν θα επιμείνουμε. Θεωρούμε λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να ανανεωθεί το πρόγραμμα σίτισης με την ανάληψη της διαχείρισής του από άλλα άτομα ή φορείς. Που θα κάνουν λιγότερα λάθη από εμάς και θα είναι δικαιότεροι.

Εγώ και ο Μπάμπης θα συνεχίσουμε στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει μέχρι το τέλος αυτού του δεκαπενθήμερου που λήγει στις 30 Ιανουαρίου. Θα πληρώσουμε τους προμηθευτές και θα τακτοποιήσουμε τα λογιστικά θέματα με τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Υπάρχει επαρκής χρόνος μέχρι τότε για να αναδιοργανωθεί το πρόγραμμα και να συνεχίσει την στήριξη των χωριανών μας από την 31η Ιανουαρίου και μετά. Γιατί το πρόγραμμα θα είναι εγκληματικό να σταματήσει.

Μπορεί να συσταθεί μια άλλη επιτροπή από το Τ.Σ. για να το αναλάβει (να μην ξεχάσουν μόνο να ζητήσουν έγγραφο με την απόφαση και αρ. πρωτοκόλλου για να ικανοποιήσουν τον αναγνώστη μας που αγωνιά) Μπορεί να το αναλάβει ο Σύλλογος σεισμοπαθών ή άλλος φορέας Μπορεί να το αναλάβει η ενοριακή επιτροπή. Λύσεις υπάρχουν πολλές και κανένας δεν είναι αναντικατάστατος.

Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας βοήθησαν με τις υποδείξεις τους.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

22 απαντήσεις στο Δεν θα περάσουμε τη γριούλα με το ζόρι απέναντι!

  1. Ο/Η Ο ξερων λέει:

    Να το αναλάβουν οι τρεις που έχουν το πρόβλημα και μιλάνε για λάθος διαχείριση!

  2. Ο/Η Ο ΑΣΧΕΤΟΣ λέει:

    ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ 5-10 ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΤΕ;;;ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟ.ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ.

  3. Ο/Η Ντινα λέει:

    Να κάνετε την δουλειά σας όπως την κάνετε μέχρι τώρα…Δάσκαλε έπρεπε να το ξέρεις ότι ο κόσμος ότι κ να του κάνεις τα καλά δεν θα τα δουν πάντα τα λαθοι βλέπουν…Κ όλοι αυτοί που σχολιάζουν αρνητικά ας το κάνουν επώνυμα να δούμε πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν…Η μήπως ντρέπονται γιατί ξέρουν ότι θα γίνουν ρεζίλι…Α κ την απαντήσει την ξέρω από τους ανώνυμους σχολιαστές ότι εγώ έφαγα καλά….

  4. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    Στρατή και Μπάμπη, συνεχίστε αυτή την προσπάθεια που κάνατε για τους χωριανούς μας οι οποίοι την έχουν απόλυτη ανάγκη. Συνεχίστε να προσφέρετε φροντίδα και χαρά σε ανθρώπους που έχασαν τα πάντα σε μια στιγμή .Υπάρχουν παντού κακόβουλοι άνθρωποι οι οποίοι πίσω από την ανωνυμία τους έχουν λόγω ύπαρξης !!! Είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν ξέρουν στη ζωή τους τη σημαίνει η λέξη”προσφορά ” και ” αλληλεγγύη” στο συνάνθρωπό τους .Μόνο υψηλή κριτική ξέρουν να κάνουν , με τα χέρια όμως μέσα στις τσέπες !!!!Συνεχίστε αυτό το υπέροχο έργο που κάνετε και να θυμώστε πάντα αυτό που λέμε στο χωριό μας ” αν ο θεός άκουγε τα κοράκια θα είχαν ψοφήσει όλα τα γαϊδούρια ”……Σας στηρίζουμε και μην κάνετε πίσω ….

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ένας γέρος Ινδιάνος εξηγούσε στον εγγονό του ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους δυο λύκους, έναν καλόν κι έναν κακό που παλεύουν καθημερινά μεταξύ τους.
    – Και ποιός επικρατεί παππού, ρωτά ο εγγονός;
    – Αυτός που ταΐζεις παιδί μου.

    Το «καλό» χωριό μας ταΐζει τους ανήμπορους και όχι μόνο συγχωριανούς.
    Το «κακό» χωριό ψάχνει για λοβιτούρες, για διασυνδέσεις, για λάθος κριτήρια και πάει λέγοντας.
    Ξεχάστε τα όλα. Όπως στη ταβέρνα δεν κάνουμε λογαριασμό ποιος έφαγε και πόσο για να πληρώσει ανάλογα, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει ζυγαριά ακριβείας.
    Στη Βρίσα (που κάποτε ήταν το ΚΑΛΥΤΕΡΟ χωριό) αυτοί που μπορούν και θέλουν, κερνάνε φαγητό σε κάποιους που δεν μπορούν.
    Πείτε λοιπόν ότι ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΣΜΕΝΟ και πάμε παρακάτω.

  6. Ο/Η Γεωργή Κατερινα λέει:

    Ο Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του για να μην του πάρουν την εξουσία. Και δυστυχώς η Βρίσα τρώει και απογοητεύει τα καλά παιδιά της.

  7. Ο/Η Γεωργή Κατερινα λέει:

    Και για να μην παρεξηγηθώ Στρατή, τρώει τα καλά παιδιά της που δεν αποβλέπουν σε καμιά εξουσία, αλλά προσέφεραν και προσφέρουν ανιδιοτελώς και εθελοντικά εις βάρος της ψυχικής τους ισορροπίας. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω το δίκαιο της διανομής τροφίμων, αφού δεν ξέρω όπως και πολλοί άλλοι, πρόσωπα και πράγματα. Αλλά χαιρετίζω την οργάνωση, την διαφάνεια και την διάθεση για υποδείξεις, ούτως ώστε το πρόγραμμα να βελτιώνεται συνεχώς, που έχετε.Είναι κρίμα να απογοητευτούν όλοι οι αξιόλογοι άνθρωποι που έχουν τα προσόντα και την διάθεση να βοηθήσουν. Ήδη κάποιοι αποσύρθηκαν εντελώς. Μην κάνετε και εσείς το ίδιο.

  8. Ο/Η ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΑΡΟΥΡΗΣ λέει:

    Υπάρχει η παροιμία που λέει, “Κακό χωριό τα λίγα σπίτια”, που μάλλον εννοεί ότι στα λίγα σπίτια, δεν μπορεί να μείνει τίποτα κρυφό, δημιουργώντας προβλήματα, αντιδικίες και αντιπαλότητες, ζήλιες και εμπάθειες, υποθέσεις και συμπεράσματα βασισμένα πάνω στην κοινή πορεία και ζωή σε αυτά τα …λίγα σπίτια.

    Υπάρχει και η άλλη που λέει, “Ουδείς προφήτης στον τόπο του”, μάλλον για τους πιο πάνω λόγους.

    Η διάδοση του ίντερνετ, από την μια , επικοινωνεί τις πληροφορίες και τις ιδέες με έναν άμεσο τρόπο, από την άλλη, γίνεται χώρος επώασης όλων των αρνητικών αισθημάτων που μπορεί να τρέφουν οι χρήστες, μιας και η αμεσότητα αυτή μεταφέρει κατά κάποιον τρόπο την νοοτροπία τους προς άλλους.Όταν διανύουμε περιόδους όπως αυτή στο χωριό μας, η χρήση του ίντερνετ μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην επικοινωνία των μηνυμάτων και των θέσεων, μπορεί επίσης να αναδείξει το πόσο κακό χωριό, είναι τα λίγα σπίτια.Ο νοών…νοείτω……

  9. Ο/Η Βατεριανος λέει:

    Παιδια ο Θεος μας συελνει μηνυματα και το βλεπετε.αντι να συσπειρωθουμε για το καλο του χωριου μας ο ενας κοιταει να βγαλει τα ματια του αλλου.ΕΛΕΟΣ!!!!!!

    • Ο/Η ανώνυμος λέει:

      είμασταν και πΣ βγαζαμε τα ματια μας μετα σεισμου μας σκορπισε να μη βλεπόμαστε μηπως λιγο καταλάβουμε και βαλουμε μυαλο δε βαριεσαι στου κουφου την πορτα παιρνεις τη πορτα και φευγεις χειρότεροι γιναμε …ουτε τα μηνυματα δε διαβαζουμε πια ..κριμα πολύ κριμα τουλάχιστον δεν αναλογιζόμαστε αυτά που ελεγαν οι παλιοι και ηταν όλα σοφα κι ένα από αυτά ελεγε πως η γκρινια φερνει μαζι της μεγαλο κακο ….τι να πω να μας λυπηθεί ο θεος κι αυτος μας βαρεθηκε

  10. Ο/Η Χχχχχχχχ λέει:

    Το πρόβλημα μερικών δεν βλέπω ….σίγουρα έχουν γίνει λάθη και θα γίνουν αλλά ,προτείνω να συνεχιστεί η διαδικασία αλλά πόρτα πόρτα… πόσα σπίτια έμειναν που δεν πήραν φέτα κρέας κλπ? Δώστε λοιπόν ένα 15 ήμερο σε όλα τα σπιτια του χωριού μπας και μασαμπουκωσουν και ηρεμήσουν …..Αυτό!

  11. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Στρατή-Μπάμπη ξανασκεφτείτετο

  12. Ο/Η Ν Κ λέει:

    Καλα θα ειταν να υπήρχαν και άλλοι σαν τους Σ.Νικελλη και Μ.Πατσατζη η φροντίδα και διαφάνεια είναι σπάνια σήμερα σε αυτό το κόσμο και για αυτό παρακαλώ συνεχιστε αυτό το υπέροχο έργο που κάνετε και θα σας θαυμάζουμε όλλοι μας.
    Μην κάνετε πίσω είναι κρίμα,πάντα η κρητική και η μιζέρια θα υπάρχει
    Κουράγιο λοιπόν

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΟΙ ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ. ΤΕΛΟΣ.ΟΜΩΣ ΣΙΤΙΖΟΝΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ.ΦΑΤΕΤΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  14. Ο/Η Α λέει:

    ΟΙ ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ. ΤΕΛΟΣ.ΟΜΩΣ ΣΙΤΙΖΟΝΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ.ΦΑΤΕΤΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  15. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Στρατή και Μπάμπη θα πρέπει να συνεχισετε αυτό που τόσο καλά κανατε τόσο καιρό το 90% του χωριού και οχι μόνο σας στηρίζει.

  16. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Ανωνυμε ελα να σου δώσουμε τα 25 Ευρώ που σου αναλογουν.

  17. Ο/Η Μιλτιάδης Κόντος λέει:

    Στρατή και Μπάμπη, ως Βρισαγώτης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το άψογο, αφιλοκερδή έργο σας που διακρίνεται για την εντιμότητα και διαφάνεια η δε εμπιστοσύνη στα πρόσωπα σας είναι και η αιτία των χορηγών στο πρόγραμμμα σίτισης,
    Για αυτό και ελπίζω όπως αναθεωρήσετε την απόφαση σας.

    Για το ράδιο αρβύλα και τους ανώνυμους με τις αυθαίρετες δηλώσεις, αναφέρω ότι όταν εστάλησαν τα χρήματα της δωρεάς της Παν-Λεσβιακής ομοσπονδίας του Σύδνεϊ,στο συνοδευτικό γράμμα που εστάλη από εμένα ως ταμίας και αντιπρόσωπος της ομοσπονδίας στο Στρατή Νικέλλη και Κώστα Σταυρινό, αναφέρεται ρητά ότι τα χρήματα είναι απόλυτα για το πρόγραμμμα σίτισης.
    Να σημειώσω πως και η ομοσπονδία της Νέας Υόρκης έπραξε το ίδιο.

  18. Ο/Η Β λέει:

    Εδώ μόνο καλά λόγια ξέρετε να λέτε από πίσω όμως όλοι τους κατηγορείτε ούτε ξέρετε τι θέλετε

    • Ο/Η ανώνυμος λέει:

      ετσι σωστος ο Β με τη διαφορα ότι από πισω δεν κατηγορουν προσωπα αλλα το πρόγραμμα να τα λεμε όπως είναι γιατι τα προσωπα ανελαβαν εθελοντικα να προσφερουν βοηθεια ,ολοι στις μεταξυ τους συζητήσεις μουρμουράνε για τη σιτιση εδώ μεσα όμως γλειφουν….αντε πεταξτε κανα κοκκαλακι μπας και αρχισει να τους αρεσει το πρόγραμμα σιτισης σάμπως αυτό δεν είναι το διαταυτα????

      • Ο/Η Μιλτιάδης Κόντος λέει:

        Μουρμουράνε ποιοι;
        Αυτοί που δεν έχουν προσφέρει τίποτα στη τοπική κοινωνία και στο συνάνθρωπο τους ;
        Η μήπως νομίζουν ότι το πρόγραμμμα χρηματοδοτείτε απ’ το κρατικό κορβανά.
        Το ξαναλέω, το πρόγραμμμα χρηματοδοτείτε από τον ιδιωτικό τομέα πρωτίστως από το εξωτερικό, ειδικά για αυτό το σκοπό και δεν έχει σχέση με το σεισμό…… αλλά την αλληλεγγύη σε ανήμπορα άτομα σε ανάγκη .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.