Σχετικά με τη λειτουργία της επιτροπής σίτισης

Η επιτροπή σίτισης επί 7 μήνες ασκεί ένα έργο που της ανατέθηκε από το τοπικό συμβούλιο με τη συμμετοχή σ’ αυτή ενός μέλους του.  Η επιτροπή λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια τόσο ως προς τη διαχείριση των χρημάτων όσο και ως προς τα πρόσωπα τα οποία βοηθιούνται. Επειδή το έργο της επιτροπής είναι εξαιρετικά δύσκολο η επιτροπή ζητά συνεχώς τις προτάσεις καθενός για τη βελτίωση των αποφάσεών της προς το δικαιότερο. Φυσικά επώνυμα.

Σε όλο αυτό το διάστημα η επιτροπή έχει δεχτεί πολλές επώνυμες εισηγήσεις απ’ τις οποίες άλλες τις αποδέχτηκε και για άλλες εξήγησε στους ενδιαφερόμενους το δικό της σκεπτικό.

Σε όλο αυτό το διάστημα η επιτροπή προτρέπει όποιον θεωρεί ότι η λειτουργία της δεν είναι σωστή να προσέλθει και να συμμετάσχει σε αυτήν ώστε με τις προτάσεις και τις αποφάσεις του να βελτιώσει το έργο της. Κανένας δεν τόλμησε να το ζητήσει. Αντ αυτού κατά διαστήματα δέχεται ανώνυμες κατηγορίες.

Η επιτροπή ποτέ και σε κανέναν δεν ισχυρίστηκε ότι οι αποφάσεις της είναι δίκαιες και ιδεατές. Απλά προσπαθεί γι αυτό.

Απ’ τις σημερινές ανώνυμες κατηγορίες και προτάσεις θα μου επιτρέψετε να απαντήσω σε δύο:

Η μία είναι να σταματήσει το πρόγραμμα σίτισης. Η επιτροπή δεν έχει καμιά αντίρρηση σ’ αυτό. Αυτό είναι απόφαση που πρέπει να πάρει το τοπικό συμβούλιο. Τα μέλη της επιτροπής ανέλαβαν ένα έργο και θα προσπαθούν όσο μπορούν να το εκτελούν  καλύτερα, παραχωρόντας τη θέση τους όμως σε κάθε άλλον εθελοντή. Όταν αποφασιστεί το σταμάτημα του προγράμματος τα μέλη της επιτροπής που δεν ανήκουν στο τοπικό συμβούλιο θα πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που θα τους απαλλάξουν. Και μια πρόταση: Κάντε μια αίτηση με υπογραφές προς το τοπικό συμβούλιο να σταματήσει το πρόγραμμα ή να αλλάξει τη σύνθεση της επιτροπής. Είναι τόσο απλό.

Η άλλη κατηγορία είναι ότι τα μέλη της επιτροπής γίνονται γελοία. Εκφράζοντας και την άποψη του Μπάμπη Πατσατζή δηλώνω ότι προτιμούμε να γινόμαστε γελοίοι στα μάτια ανώνυμων σχολιαστών που έχουν μάθει στη ζωή τους μόνο να κατακρίνουν και να συκοφαντούν εκ του ασφαλούς παρακινούμενοι συνήθως από τα μικροσυμφέροντά τους παρά να σταματήσουμε να προσφέρουμε με τις μικρές μας δυνάμεις για το κοινό καλό.

Είχαν δίκιο οι παλιοί που έλεγαν “ευλογημένα χέρια και καταραμένα στόματα”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Σχετικά με τη λειτουργία της επιτροπής σίτισης

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΣΑΣ ΞΑΝΑΡΩΤΩ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΆΨΤΕ ΤΟ : ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ

  3. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    ΣΕ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΕ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.ΑΛΛΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΙΚΤΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΒΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΑΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΜΕ ΠΟΣΕΣ ΣΤΕΡΙΣΕΙΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΠΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΟΙΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΔΕΙΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΣΠΙΤΟΘΗΚΑΝ.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Ας δώσουμε και μια δόση αριθμών μήπως κάποιοι έρθουν στα σύγκαλά τους. Από μερίδες φαγητού (άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο) έχουν ωφεληθεί 50 σχεδόν άτομα. Από τα κρεατικά έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 80 άτομα Δηλαδή με το πρόγραμμα σίτισης έχουν βοηθηθεί περισσότερα από 130 άτομα. Αν πούμε χονδρικά ότι ο αριθμός των χωριανών μας σε Βατερά-χωριό και Πολιχνίτο είναι 500 άτομα έχει βοηθηθεί το 25% Αν είναι 650 έχει βοηθηθεί το 20%.
      Η επιτροπή μέχρι και το 12 δεκαπενθήμερο πλήρωσε 13850€ Υπολογίζουμε ότι θα κλείσουμε στα 16.000€ Αν πάρουμε σαν πληθυσμό το 500 σε κάθε έναν αντιστοιχούν 32€ Αν πάρουμε ως πληθυσμό το 650 σε κάθε ένα άτομο αντιστοιχούν 25€. Αυτά είναι τα ποσά που “στερηθήκατε” ανώνυμε. Κρίμα!

  4. Ο/Η Ο ξερων λέει:

    25 ευρώ=5 μπαταρίες μικρές που περνούν τα ρολόγια τα κομπιουτεράκια η και τα ακουστικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.