Το πρόγραμμα σίτισης

Το πρόγραμμα σίτισης το οποίο υλοποιείται στο χωριό μας μπαίνει στο τρίτο δεκαπενθήμερο.

Η επιτροπή σίτισης (Ε.Σ.) παίρνοντας υπόψη της

  • διάφορες προτάσεις σχετικά με τις λίστες των δικαιούχων που δημοσιοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα δεκαπενθήμερα και τις ποσότητες των αγαθών που προσφέρθηκαν
  • τις αλλαγές στα πρόσωπα που συνοικούν με κάποιους δικαιούχους
  • την ανάγκη να υπάρξει μια μερική εναλλαγή στους δικαιούχους

αναδιάρθρωσε τις λίστες των δικαιούχων για το τρίτο δεκαπενθήμερο του προγράμματος.

Έτσι κατά την περίοδο από 16 ως 30 Αυγούστου θα προσφέρονται μερίδες καλού φαγητού κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στους :

1 Αναγνώστου Ολυμπία Μερίδες     1
2 Βερβάτη Βασιλεία 1
3 Διαμαντή Μηλιά 1
4 Καπτανή Ευαγγελία 1
5 Καραΐσκου αδέλφια 2
6 Καρβούνης Μανώλης 2
7 Καφαλούκου Ελένη 1
8 Κοντός Παράσχος 1
9 Κουτσουραδή Παναγιώτα 2
10 Λινάρδος Σάββας 2
11 Λινάρδος Σπύρος 1
12 Μουτζούρη Ειρήνη 1
13 Παππά Χριστίνα 1
14 Χαχαδάκη Μυρσίνη 1

Οι μερίδες φαγητού μέχρι τώρα  παρασκευάζονταν για τα άτομα που διέμεναν  στη Βρίσα ή τα Βατερά στο εστιατόριο Προκοπίου και για τα άτομα που διέμεναν στον Πολιχνίτο από την επιχείρηση του κ. Πατσατζή με βάση συμφωνία που είχε κάνει με τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις το επιμελητήριο Λέσβου το οποίο τελικά δεν έχει πληρώσει –στο συγκεκριμένο πρόγραμμα- τίποτα.

Η Ε.Σ. και το τοπικό συμβούλιο πήραν προσφορές από 3 επιχειρήσεις και με βάση αυτές (που συνέπιπταν) για το τρίτο δεκαπενθήμερο όλες οι μερίδες  θα παρασκευάζονται στο εστιατόριο του κ. Λάσκαρη (έχουν μειωθεί οι δικαιούχοι που διαμένουν στον Πολιχνίτο).

Επίσης θα προσφερθούν ποσότητες φέτας (από 0 ως 2,5 κιλά ανά οικογένεια), μοσχαρίσιου κρέατος (από  1 ως 2,5 κιλά), κιμά (από 0,5 ως 2 κιλά) και κοτόπουλου (από 1 ως 4 κιλά) στους:

Αβαγιάννη Στέλλα
Αναγνώστου Βασίλης
Βαληλής Σταύρος
Βάσσος Γιώργος Ε.
Γεωργάκας Πάνος
Δηκελιώτης Στρατής
Καγκάρας Στάθης
Καλατζής K. Γιάννης
Λαμπρινίδης Λέσβος
Λινάρδος Γιάννης
Λινάρδος Τάκης
Πορτογλής Γ. Στέλιος

 

Σημείωση:

Η Ε.Σ. οφείλει να σημειώσει ή και να επαναλάβει :

  • Η διαφάνεια στους δικαιούχους θεωρούμε ότι δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται προτάσεις για βελτίωση ανά δεκαπενθήμερο της λίστας των δικαιούχων και διόρθωση των τυχόν λαθών.
  • Η διαφάνεια αποτελεί εγγύηση σε όσους δίνουν χρήματα για την υλοποίηση του προγράμματος ότι αυτά πιάνουν τόπο.
  • Είναι ίσως σωστή η παρατήρηση που έγινε από ορισμένους ότι θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι τυχόν καταθέσεις που έχουν όλοι οι εν δυνάμει δικαιούχοι του προγράμματος αλλά αυτό υπερβαίνει τη δικαιοδοσία και τις αρμοδιότητες της επιτροπής.
  • Η Επιτροπή δεν κρίνει «δικαστικά» τις αιτίες αλλά απλά αξιολογεί καταστάσεις που υπάρχουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
  • Στην ομάδα των δικαιούχων κρεατικών προϊόντων ανήκουν άτομα ή οικογένειες  χωρίς εισόδημα ή με ελάχιστο εισόδημα σε σχέση με τα μέλη της οικογένειας.
  • Στην ομάδα των δικαιούχων μερίδων έτοιμου φαγητού ανήκουν άτομα τα οποία για λόγους υγείας ή ηλικίας χρειάζονται τη βοήθεια αυτή και δεν έχουν κοντά τους άτομα ικανά να τους την προσφέρουν.

Η Ε.Σ. ευχαριστεί όλους όσους επώνυμα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη δικαιότερη λειτουργία του προγράμματος είτε αυτές αφορούσαν συγγενικά τους πρόσωπα είτε ξένα.

Επίσης η επιτροπή καλεί κάθε έναν που θεωρεί ότι η λειτουργία της δεν είναι σωστή αφενός να καταθέσει επώνυμα τις παρατηρήσεις του και αφετέρου να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας της συμμετέχοντας σ’ αυτήν.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.