Χωρίς πρόβλημα οι συνταξιούχοι

Πριν από λίγες μέρες ο Γιώργος Τσάτσος μας διευκρίνησε ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν θα υποστούν μείωση στη σύνταξή τους όταν αποκτούν αγροτικά εισοδήματα και επομένως μπορούσαν χωρίς πρόβλημα να κάνουν τις αιτήσεις για τις επιδοτήσεις.

Σήμερα με το παρακάτω κείμενο μας ξεκαθαρίζει ότι κανένας συνταξιούχος που δήλωνε αγροτικό εισόδημα πριν το 2017 δεν θα υποστεί μείωση της σύνταξης εξαιτίας των αγροτικών εισοδημάτων του. Άρα χωρίς πρόβλημα όλοι συνταξιούχοι(ανεξάρτητα απ’ το ταμείο) μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τις επιδοτήσεις.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ   &   ΑΓΡΟΤΙΚΟ  ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 20 του  ν.4387/20216

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου καθώς και όλων των άλλων ταμείων που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ , οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν δραστηριότητα η οποία υποχρεωτικά υπάγεται στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ θα λαμβάνουν την κύρια και επικουρική τους σύνταξη μειωμένη κατά 60 %  .

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ

ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΛΗΡΗΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ

Α)  Όλοι οι  συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ καθώς και όσοι θα συνταξιοδοτηθούν με  βάση τις διατάξεις αυτές (ΟΓΑ )  από 1η Ιανουάριου 2017 έως και 31η Δεκεμβρίου 2024 και ασκούν αγροτική επαγγελματική δραστηριότητα.

Β) Οι συνταξιούχοι όλων των άλλων ταμείων οι οποίοι είχαν αγροτική δραστηριότητα πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016 και εξακολουθούν να την έχουν και στο έτος 2017.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μείωση  συντάξεων θα ισχύσει για τους  συνταξιούχους  των άλλων φορέων ( πλην ΟΓΑ ) οι οποίοι θα αποκτήσουν αγροτικό εισόδημα μετά την  1-1-2017

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.