Οικογένεια Πολυχρόνη

Με αφορμή τη φωτογραφία που δημοσιεύσαμε χτες στο άρθρο μας για την οικογένεια της Βρίσας  “Σάββα” (και την οποία παραθέτουμε πάλι) αναφερόμαστε σε μια ακόμα οικογένεια του χωριού μας που ανέπτυξε σημαντική οικονομική δραστηριότητα. Την οικογένεια Πολυχρόνη.

scan_pic0037

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη φωτογραφία με το μπαστουνάκι του ο πατέρας Κώστας Πολυχρόνης, αριστερά του η ανηψιά του Ευρυδίκη (Ρίκα),  πίσω του ο γιος του Νίκος και η σύζυγός του.

Ο Κώστας Πολυχρόνης ήταν μαζί με τον Μπακάκο μέτοχος στην ΜΙΝΕΡΒΑ φαρμακευτική εταιρεία καθώς επίσης και ιδιοκτήτης φαρμακείου στον οδό Σταδίου. Τον Πατέρα του στην ΜΙΝΕΡΒΑ διαδέχτηκε ο γιος του Νίκος και αυτόν (μέχρι πριν 10 περίπου χρόνια) ο γιος της Ρίκας, Θοδωρής Κωλέτης. (στη συνέχεια ο Θοδωρής άνοιξε τα φτερά του δημιουργώντας άλλη φαρμακευτική εταιρεία αναλαμβάνοντας για κάποια χρόνια και την προεδρία του Συνδέσμου των Ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών) Στην ΜΙΝΕΡΒΑ βρήκαν δουλειά αρκετοί χωριανοί μας.

Η αγάπη των μελών της οικογένειας προς το χωριό μας και ιδιαίτερα προς τα Βατερά ήταν κυρίαρχη. Τη δεκατία του 1950 ο Κώστας Πολυχρόνης πρόσφερε στο Δημοτικό Σχολείο πλούσιο εποπτικό υλικό διδασκαλίας ενώ λίγες δεκαετίες αργότερα ο μικροανηψιός του, ο Θοδωρής, πρόσφερε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή στοΛύκειο Πολιχνίτου. Ο ίδιος, ο Κώστας, ήταν απ’ τους πρώτους που πρόβαλλαν με το παράδειγμά τους τα Βατερά ως μοναδικό τουριστικό προορισμό, τότε που όχι ρολόγια και φώτα αλλά ούτε παραλιακός δρόμος δεν υπήρχε. Έχτισε την εικονιζόμενη βίλλα και ανελλιπώς τα καλοκαίρια έδινε το παρόν του στα Βατερά δίνοντας ερεθίσματα και σε άλλους οικονομικά εύρωστους να επισκεφθούν τον τόπο μας.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις, Πρόσωπα, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Οικογένεια Πολυχρόνη

  1. Ο/Η Θεοχάρης Σάββας του Χαραλάμπους , εγγονος του Θεοχαρη Πελέκου λέει:

    Πολύ ωραία αυτά που γράφετε. Θα ήθελα να επαναφέρετε αυτά που γράψατε
    για την οικογ. ΣΑΒΒΑ. Ευχαριστώ.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Το κείμενο για την οικογένεια Σάββα υπάρχει καταχωρημένο στις 6 του μήνα. Μπορείτε να το βρείτε αν μετακινηθείτε με τη βοήθεια των βελών στο πάνω μέρος της σελίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.