Κηδεύτηκε ο παπά Παύλος

Κηδεύτηκε σήμερα μια ασκητική μορφή του χωριού μας, ο παπά Παύλος Αγγελέρος. Το νεκροταφείο του χωριού μας στο οποίο δόθηκε η αφορμή για την απομάκρυνσή του από την ενορία του χωριού  δέχτηκε απλά και απέριττα έναν άνθρωπο αφιερωμένο ολότελα στο λειτούργημά του. Δεν είχε δημόσιες σχέσεις και ο τρόπος ζωής του ήταν διαφορετικός απ’ τον συνηθισμένο.  Ήταν απόλυτα δοσμένος σ’ αυτό που πίστευε.

παπαπαυλος

Στο γάμο των γειτόνων του Κωστή Χατζημαλιάκα και Μέλπως Βουχλή.

Ως γείτονας ήταν καλός χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα, απλός και ευγενικός. Απ’ αυτόν μάθαμε ότι υπάρχει η νηστεία των Αγίων Αποστόλων. Ένας από τη γειτονιά του πρόσφερε ένα μπουκάλι γάλα και ευγενικά αποποιήθηκε την προσφορά: “δώστο σε κάποιον άλλο γιατί εμείς νηστεύουμε” “Γιατί νηστεύετε τέτοιες μέρες” ρωτήθηκε και εξήγησε τα σχετικά με την περίοδο της νηστείας αυτής, της οποίας πολλοί δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη.

Ας είναι αναπαυμένος και δικαιωμένος.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Κηδεύτηκε ο παπά Παύλος

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο ιερέας της φωτογραφίας δεν είναι ο Πάτερ Παύλος Αγγελέρος, δεν γνωρίζω επ ακριβώς το όνομά του, πάτερ Προκόπης νομίζω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.