Απ’ το Δαξάρι στην Ακρόπολη!

Ο δάσκαλος Γιώργος Μαργαρίτης μας έστειλε τις παρακάτω φωτογραφίες με κύριο και κοινό πρωταγωνιστή τον προπαππού του Παναγιώτη Δεσποτέλλη ή πιο απλά Μπαμπέλ(ι) απ’ το φωτογραφικό αρχείο της  εγγονής του πρωταγωνιστή Τζοβάννας Γιαννικάκη

Στην πρώτη βλέπουμε τον “ασπρισμένο” πια τσομπάνη, που ζούσε μέσα στην ομορφιά της ελληνικής φύσης του Δαξαριού, που ‘χε το συνήθειο να κατεβαίνει στο χωριό μας να το ρίχνει στο γλέντι, να παίρνει μουσική, να χορεύει και να διασκεδάζει μέχρι τελικής πτώσης να καμαρώνει με τις νεότερες γεννιές μπροστά στην αέναη ελληνική ομορφιά των Καρυάτιδων.

Στη δεύτερη το τσιγάρο στο χέρι, το περιποιημένο μουστάκι, η αψεγάδιαστη λεσβιακή στολή και το καθάριο βλέμμα σκιαγραφούν και το χαρακτήρα του πρωταγωνιστή.

πρόπαππούς 2

  O Παναγιώτης Δεσποτέλλης  με τη μικρή του κόρη Μαρία και την εγγονή του Φρόσω Μαργαρίτη Παγωτέλλη to 1949

προπαππούς 1

Ο Παναγιώτης Δεσποτέλλης (Μπαμπέλ’) με την γυναίκα του Λουσία και 2 από τα 10 παιδιά του, την μεγάλη του κόρη Σούλα με τον άντρα της Αντώνη και το γιο τους Μήτσο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.