Των Τριών Ιεραρχών!

Των Τριών Ιεραρχών σήμερα Σάββατο και τα κλειστά σχολεία άλλαξαν το “πρωτόκολλο” της ημέρας. Τα σχολεία εκκλησιάστηκαν χτες Παρασκευή.

Στο χωριό μας όμως το σχολείο εκκλησιάστηκε σήμερα (σε εθελοντική βάση για μαθητές και εκπαιδευτικούς). Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η αρτοκλασία υπέρ των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου και ακολούθησε το καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη των  (πολυάριθμων) δωρητών και ευεργετών της επαίδευσης στη Βρίσα.

Στα παιδιά μοιράστηκαν τα καθιερωμένα αρτίδια ενώ το υπόλοιπο εκκλησίασμα “τίμησε” τα κόλλυβα και τους άρτους.

Σήμερα γιορτάζουν οι εκπαιδευτικοί.

Σ’ όλους τους μάχιμους Εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής μας ευχόμαστε να είναι υγιείς, να έχουν όρεξη και μεράκι για το λειτούργημά τους και να ανταμείβονται απλόχερα απ’ τις επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών τους σε κάθε στίβο της ανθρώπινης δραστηριότητας”

Υστερόγραφο: Στο καφενείο μετά τη Λειτουργία ρώτησε ένας θαμώνας (96 ετών!) τί είναι σήμερα και όταν πληροφορήθηκε ότι είναι των Τριών Ιεραρχών είπε με καμάρι: “Δεκατρία χρόνια κουβαλούσα το κόλλυβα στο σχολείο (από την Εκκλησία στο Σχολείο όπου γινόταν η γιορτή). Τον “Λόγο” τον έβγαζε συνήθως ο Καμπουρέλλης. Ήταν πολύ “λόγιος”.” Στη συνέχεια δε άρχισε να ψάλλει το τροπάριο των Τριών Ιεραρχών!

Να είσαι γερός μπαρμπά Γιώργη Αποστολή! Να ομορφαίνεις τη ζωή σου με τέτοιες θύμισες προσφοράς και να συνεχίζεις την προσφορά σου και τώρα ακόμα απ’ τη θέση του …”βοηθού ταχυδρόμου” εξυπηρετώντας πολλούς!

ευεργέτες1

Γιορτή των Τριών Ιεραρχών στις αρχές της δεκαετίας του 60. Στον τοίχο πίσω από τον αείμνηστο Δάσκαλο Γιώργο Ταξείδη δαφνοστεφανωμένη η εικόνα των αγίων περιστοιχιζόμενη από τις πινακίδες με τα ονόματα δωρητών και ευεργετών του σχολείου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Των Τριών Ιεραρχών!

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ?

  2. Ο/Η Valia Tsamoura λέει:

    Ο δασκαλος ο κ. Γιωργος Ταξειδης!!!! τι φοβερη προσωπικοτητα τον θυμαμαι με μεγαλη εκτιμηση, συχνα τον φερνω σαν παραδειγμα στα παιδια μου η στους φιλους μου ο δασκαλος μου στο δημοτικο στην Ελλαδα , ο κ. Γιωργος ο Ταξειδης μας ελεγε αυτο…. Περασαν παρα πολλα, πολλα χρονια αλλα η θυμηση του ακομα φερνει αναμνησεις και καμμια φορα χρησιμες οδηγιες για τη ζωη.!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.