Η κοπή της πίτας από το Σύλλογο της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωσης της  κοπής της πίτας από το Σύλλογο της Αθήνας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη καθώς και το κέφι. Από το Σύλλογο πήραμε το παρακάτω σχετικό κείμενο και μερικές φωτογραφίες. Δυστυχώς δεν υπήρχε καμιά απ’ την κοπή της πίτας ούτε απ’ τις βραβεύσεις αλλά μονάχα απ’ τους χορούς. Και επειδή φωτογραφίες απ’ τον χορό στην εκδήλωση γέμισε το fb εμείς δημοσιεύουμε μόνο δύο με διαφορετικό περιεχόμενο.

Οι Βρισαγώτες στην Αθήνα έκοψαν την πίτα του Συλλόγου τους

Στις 24 Ιανουαρίου του 2016 «Μετά μουσικής» και τσιμπουσίου στην αίθουσα του Συλλόγου Αντισσαίων Αθήνας πραγματοποιήθηκαν και φέτος η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας και οι εκλογές του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

2

Τα δυο παλαίμαχα στελέχη του Συλλόγου: Βαρβάρα Σκιά και Κώστας Αναγνώστου

Από νωρίς άρχισαν να έρχονται οι χωριανοί μας. Τους περίμεναν ζεστός καφές και βουτηματα. Όταν ξεκίνησε η εκδήλωση, η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη και οι κουβέντες και τα αστεία έπαιρναν κι έδιναν. Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου έπεσε στον Σύλλογο Αντισσαίων και συνοδεύτηκε από τις πιο θερμές ευχές καθώς και από το καθιερωμένο δώρο -γούρι. Μαζί κι ένα μεγάλο ευχαριστώ όχι μόνο για τη ζεστή φιλοξενία αλλά και την αμέριστη βοήθεια μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου τους σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το φλουρί της πίτας που μοιράστηκε στα μελη του Συλλόγου Βρισαγωτών έπεσε στη Χαρούλα Κούσκου –Κουρουλή και είναι ένα δείπνο για δύο άτομα στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, όπου θα γίνει και ο αποκριάτικος χορός στις 21 Φεβρουαρίου 2016.
Στη συνέχεια δόθηκε το βραβείο Σιγιώργη για το καλύτερο κείμενο που δημοσιεύτηκε στα τεύχη του έτους 2015 του περιοδικού «Αντίλαλος της Βρίσας». Το έλαβε η Γεωργία Τσουκαλοχωρίτη για το κείμενό της «Λίγο ουρανό , λίγο ψωμί και γράμματα» μαζί με το χρηματικό ποσό των 200€.
Τα μέλη της επιτροπής κρίσης ήταν (με αλφαβητική σειρά):
Κατερίνα Γεωργή-Γραγουδά
Κώστας Κώστας
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
Έπειτα δόθηκαν τα βραβεία της ποιητικής πρόσκλησης που είχε προκηρύξει η «

8

Η πλακέτα και το δίπλωμα που απονεμήθηκαν στους βραβευμένους ποιητές μας.

Βιβλιοθήκη Κ.Τσέλεκα-Α. Νικέλλη» και το περιοδικό «Αντίλαλος της Βρίσας».
Τα βραβεία έλαβαν:
Α΄ βραβείο στη Μεταξία Χαραμή με το ποίημα «ΒΡΙΣΑ»
Β΄ βραβείο στη Τέσση Χατζόγλου για το ποίημα «Έρωτας του φάρου»
Β΄ βραβείο στη Βρισηίδα Ψαλιδομάτη με το ποίημα «sic Pereat»
Γ΄ βραβείο στον Γιώργο Σταυρινό με το ποίημα «Ανάπαιστος»
Επίσης δόθηκαν και δύο έπαινοι: στην Κατερίνα Γεωργή για το ποίημα της «Ένα αστεράκι γεννιέται» και στη Ειρήνη Πάράκοιλα για το ποίημά της «Για την ευημερία».
Τα μέλη της επιτροπής κρίσης ήταν (με αλφαβητική σειρά):
Από τη «Βιβλιοθήκη Κ. Τσέλεκα – Α. Νικέλλη»:
Θεοδώρα Βουτσά
‘Αννα Γκούρα
Από τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Βρισαγωτών Αθήνας»:
Μιχάλης Βάσος
Στέλιος Ευαγγελινός
Βάσια Λαζοπούλου
Ακολούθησε η ανακήρυξη του Αλέκου Πολύζου σε μεγάλο ευεργέτη του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας. Ο Αλέκος Πολύζος, που ήταν παρών στην εκδήλωση, προσέφερε, ως γνωστόν, 50.000 ευρώ για αγορά αίθουσας εκδηλώσεων στη μνήμη της συζύγου του Ευτυχίας. Επιπλέον, προσέφερε γενναιόδωρα 20.000 για να διατεθούν με τον τρόπο που κρίνει καταλληλότερο ο Σύλλογος και για το κοινό καλό. Η σωστή αξιοποίηση των χρημάτων, θα είναι, εκτός από τις ευχαριστίες μας, η καλύτερη ανταπόκριση σε αυτήν τη συγκινητική κίνηση ανθρωπιάς .
Κατόπιν έγινε ο απολογισμός του απελθόντος Δ.Σ. του Συλλόγου και μοιράστηκαν τα ψηφοδέλτια για την εκλογή του νέου Δ.Σ.. Δεν υπήρξαν όμως νέες υποψηφιότητες. Έτσι, για το Δ.Σ. εκλέχτηκαν και πάλι οι:
όνομα ψήφοι
Κωνσταντίνος Σταυρινός 89
Θεόδωρος Κούσκος 87
Μυρσίνη Πορτογλή 77
Κατερίνα Σκιά 66
Γιώργος Πετράς 54
Δήμητρα Καλπακτσή 32
Σοφία Αδαμαντίδου 30
Καθώς η ατμόσφαιρα θύμιζε «Πλάτανο», δεν μπορούσαν να λείπουν και τα ούζα. Με τη φροντίδα της Έλσης Μαργαρίτη, ακόμα μια φορά η εταιρία «Pernod Ricard Hellas» χορήγησε την εκδήλωσή με ούζα. H Κάτια Βουλγαρίδου και ο Βαγγέλης Καβρός, άνθρωποι της προσφοράς, συμμετείχαν και φέτος με χορηγία και συντοπίτης που δεν θέλει να αναφερθεί το όνομά του προσέφερε στη μνήμη των γονέων του τα βουτήματα και το κρασί. Διάφορα εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου Βρισαγωτών, πήραν τη θέση του μεζέ και συνόδευσαν το ούζο. Κι ενώ όλοι νόμιζαν πως εδώ τελείωσε το φαγοπότι, ήρθε η μεγάλη έκπληξη. Ήταν η προσφορά όλου του κυρίως φαγητού από τους Θοδωρή και Ευστράτιο Κούσκο του Γεωργίου, που άνοιξαν το κατάστημα «ON GRILL», δίπλα στη στάση του Μετρό στο Μαρούσι. Η δωρεά τους περιλάμβανε νόστιμα ψητά κοτόπουλα, μπιφτέκια, λουκάνικα, πατάτες και συνοδευτικά. Δύο εξυπηρετικότατοι υπάλληλοι βοήθησαν επίσης στο σερβίρισμα των φαγητών στις πιατέλες. Θερμές ευχαριστίες από όλους και από καρδιάς πολλές ευχές για καλές δουλειές!!!. Στο τέλος απολαύσαμε τα γευστικότατα χειροποίητα κανταΐφακια της χρυσοχέρας Ερήνης Κούσκου, συζύγου του Παναγιώτη Κούσκου.
Βέβαια, επειδή «Πλάτανος» χωρίς μουσική δεν γίνεται, φέτος η μουσική ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε. Τον Βρισαγώτη Μαρίνο Ταξείδη -ο οποίος ήρθε αφιλοκερδώς- και τον Γιάννη Μαστορόπουλο, που με τις εξαιρετικές τους φωνές και ένα πλούσιο και σωστά επιλεγμένο ρεπερτόριο, έβαλαν στο κέφι φωτιά. Άναψε ο χορός, όλοι στην πίστα έγιναν μια παρέα, πήραν κι έδωσαν τα νησιώτικα και τα ρεμπέτικα. Το γλέντι κράτησε ως αργά το απόγευμα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μουσικούς μας και να ευχηθούμε να τους βλέπουμε συχνά και σε μεγάλες μουσικές σκηνές, όπως τους αξίζει.
Τις ευχαριστίες μας και πάλι σε όλους όσους συνέβαλαν για να βρεθούμε και να καλωσορίσουμε έτσι όμορφα τη νέα χρονιά.
Και του χρόνου με υγεία, αγάπη και σε δική μας αίθουσα!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.