Επίσκεψη στην Αλυκή Πολιχνίτου

Στις 17 Μαΐου, στις 10:30 π.μ. στην  Αλυκή Πολυχνίτου σας περιμένουμε για το δεύτερό μας ραντεβού για φέτος.

Το Δίκτυο παρακολούθησης νησιώτικων υγρότοπων του WWF Ελλάς οργανώνει εκδρομές – ξεναγήσεις σε υγρότοπους της Λέσβου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μία Κυριακή κάθε μήνα, ένας ειδικός θα μας βοηθάει να εξερευνήσουμε και να μάθουμε τα μυστικά του κόσμου των υγρότοπων. Μυστικά που αφήνουν έκπληκτους όσους επιχειρούν να τα ανακαλύψουν. Μυστικά που αποδεικνύουν πόσο σημαντικός είναι ο στόχος του Δικτύου Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου, το οποίο για δεύτερη χρονιά παρακολουθεί τα οικολογικά αυτά διαμάντια και επιδιώκει να αποτρέψει την υποβάθμισή τους.

Μελετάμε τα υπέροχα πλάσματα που φιλοξενούνται στους υγρότοπους και πως αυτά συνθέτουν ένα μοναδικό οικοσύστημα που ευεργετεί τη φύση και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο. Κάθε μήνα λοιπόν δίνουμε ραντεβού μαζί σας για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γνωρίσουμε τον κόσμο των υγρότοπων, την ιστορία τους και πως μπορούμε να τους προστατέψουμε.

Το Δίκτυο Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της CocaCola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό». Στόχος του «Δικτυού εθελοντών» είναι η παρακολούθηση της κατάστασης των νησιώτικων υγρότοπων και η αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισής τους. Παράλληλα, υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την προστασία των υγρότοπων.

Η 2η κυριακάτικη εξόρμηση ξεκινάει στις 17 Μαΐου, στις 10:30 π.μ, και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την περιβαλλοντική ομάδα «Friends of Green Lesbos». Θα σας περιμένουμε για να γνωρίσουμε τον πλούτο των πουλιών που αναπαράγονται στους υγροτόπους στη Λέσβο (Καλαμοκανάδες, Αβοκέτες, Ποταμογλάρονα, Θαλασσοσφυριχτές κ.ά.) αλλά και άλλων που ακόμη διέρχονται από αυτούς κατευθυνόμενοι στις αναπαραγωγικές τους περιοχές βορειότερα (Σκαλίδρες, Τρίγγες και άλλα παρυδάτια). Θα παρατηρήσουμε τα πουλιά αυτά με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και με την καθοδήγηση των εθελοντών του Δικτύου. Σημείο αρχικής συνάντησης το Νότιο-Δυτικό άκρο της Αλυκής, από τη μεριά του οικισμού της Σκάλας Πολυχνίτου. Η εξόρμηση θα διαρκέσει μέχρι τις 13:00 και θα διεξαχθεί παράλληλος καθαρισμός του υγρότοπου της Αλυκής Πολυχνίτου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ: http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Επίσκεψη στην Αλυκή Πολιχνίτου

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    πιες ΚΟΚΑ Κ ΔΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

    ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ = ΚΟΚΑ ΙΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.