Τί αλλάζει στις παραλίες

Οι σημαντικότερες αλλαγές  παραχώρησης της εκμετάλλευσης των παραλιών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια , σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, είναι οι εξής:

Απαγορεύεται ρητώς η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες. Επίσης απαγορεύεται η τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων, με την εξαίρεση των ξύλινων διαδρόμων.

Αυξάνεται από 3 μέτρα σε 5 μέτρα η απόσταση που πρέπει να διατηρείται ελεύθερη ανάμεσα στην όποια χρήση (λ.χ. ξαπλώστρες) και το κύμα.

– Οι τροχήλατες καντίνες μπορούν να μισθώσουν το μισό χώρο από πέρυσι (έως 15 τ.μ., έναντι 30 τ.μ. που ίσχυε μέχρι και το 2014). Οι καντίνες απαγορεύεται να έχουν ηχητικές εγκαταστάσεις.

Απαγορεύονται οι «αφαιρούμενες σκιάδες» (τέντες ή κατασκευές σκίασης) στις παραλίες (πέρυσι επιτρεπόταν να καταλαμβάνουν έως 20 τ.μ. εκάστη).

– Απαγορεύεται η μίσθωση ακτών με αυθαίρετες κατασκευές (πέρυσι αρκούσε να έχει υποβληθεί αίτημα νομιμοποίησης, ανεξαρτήτως της τύχης του).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Τί αλλάζει στις παραλίες

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ

    ΜΠΡΑΒΟ

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…
    ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ….ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΛΛΑΓΗ….
    ΣΩΘΗΚΑΜΕ

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ…..

      Ύστερα από παρέμβαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελμάτων Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) τροποποιείται το άρθρο της υπουργικής απόφασης που απαγόρευε την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της «τροποποιείται το άρθρο 2 της κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 518/9-4-2015), που ακύρωνε αιφνιδιαστικά την περιστασιακή χρήση του Αιγιαλού, παραλιών κ.α. από καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, ψαροταβέρνες, ουζερί κλπ)». Η εξέλιξη αυτή «έγινε μετά από συνεννόηση των συναρμόδιων υπουργών και αφού είχε προηγηθεί επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ όπου είχε υπογραμμιστεί ότι “η απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον Αιγιαλό ήταν ένα ακόμα πλήγμα κατά των επιχειρήσεων και του τουρισμού το οποίο εκτός των άλλων θα επέφερε και αύξηση της ανεργίας με την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας”». Πηγή: http://www.lifo.gr

      • Ο/Η αλλος ανώνυμος λέει:

        Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι θετικό από την ΓΣΕΒΕΕ, για τον πολίτη και το περιβάλλον.
        Αν δεν είναι προβοκάτσια δώστε μας το σχετικό ΦΕΚ. Δεν ειναι απίθανο βέβαια στην Ελλάδα τα τραπεζοκαθίσματα να μπούν και πάνω στο κύμα ή και μέσα στη θάλασσα. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ. Αυτούς μαζί με τις φτηνές τους δικαιολογίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.