Όταν τα κορίτσια δεν φωτογραφίζονταν(;)

Δυο σχολικές τάξεις του Δημοτικού σχολείου Βρίσας. Η πρώτη είναι με τους γεννηθέντες το 1947 και δάσκαλο τον χωριανό μας Στρατή Αναστασίου. Η δεύτερη ειναι με τους γεννηθέντες το 1944 με δάσκαλο τον επίσης χωριανό μας Απόστολο Παρασκευά. Και στις δυο φωτογραφίες δεν υπάρχουν μαθήτριες! Στην απορία μας ο Κωστής Ζ. Καραΐσκος, που μας τις εμπιστεύθηκε και εικονίζεται δεξιά στην άκρη (του 1944) μας είπε ότι τότε τα κορίτσια δεν φωτογραφίζονταν!

Στη φωτογραφία του 1947 στο μέσον με το άσπρο πουκάμισο ο αδελφός του Στρατής.

Είναι χρήσιμο για την ηθογραφία της εποχής (δεκαετία του 1950) να εξακριβώσουμε αν πράγματι τα κορίτσια τότε δεν φωτογραφίζονταν στο σχολείο.

Scan_Pic0149 Scan_Pic0148

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Όταν τα κορίτσια δεν φωτογραφίζονταν(;)

  1. Ο/Η Stratis λέει:

    Μου είπαν ότι οι εικονιζόμενοι στη δεύτερη φωτογραφία δεν είναι γεννηθέντες το 1944 και για να το λένε αυτοί που εικονίζονται έτσι πρέπει να είναι.
    Απλά πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όταν κάποιο παιδί εγγραφεί στο σχολείο με τους συνομηλίκους του δε σημαίνει ότι θα αποφοιτήσει και μαζί τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.