Και άλλη κλοπή στον Πολιχνίτο

Ακόμα μια κλοπή σημειώθηκε προχτές στον Πολιχνίτο. Mε αφορμή το γεγονός αυτό το lesvosnews.net δημοσιεύει το παρακάτω άρθρο με σαφείς αιχμές κατά των αστυνομικών. Δεν γνωρίζουμε τα ακριβή περιστατικά και γι αυτό παραθέτουμε απλά το άρθρο για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα … λέει η παροιμία. Ας έχουμε το νου μας!

Εδώ και περίπου δύο χρόνια μια σπείρα διαρρηκτών κάνει «πάρτι» στον Πολιχνίτνο.  Εισβάλουν σε σπίτια και αφαιρούν χρήματα, κοσμήματα, αντικείμενα αξίας. Το Αστυνομικό Τμήμα  Πολιχνίτου με το ελάχιστο προσωπικό δεν κάνει απολύτως τίποτα από το να καταγράφει τα συμβάντα… και μερικές φορές ούτε αυτό δεν κάνει αφού συμβάντα που έχουν δηλωθεί ΔΕΝ ανακοινώνονται από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου ή τα θύματα των κλοπών απαξιώνουν τις Αστυνομικές Αρχές και δεν δηλώνουν την κλοπή αφού ξέρουν ότι ΔΕΝ θα γίνει τίποτα.

Ο τρόπος που δρα η ομάδα διαρρηκτών είναι ίδιος: παρακολουθούν τα θύματά τους και εισβάλουν στα σπίτια όταν είναι σίγουροι ότι απουσιάζουν. Συνήθως αφαιρούν κάποιο πλαίσιο παραθύρου ή εισβάλουν από κάποια βοηθητική είσοδο του σπιτιού. Ποτέ δεν εισβάλουν από την κεντρική είσοδο, φορούν γάντια για να μην αφήνουν αποτυπώματα, έχουν σχοινί για αναρρίχηση και μικρό μεταλλικό κόφτη. Το θράσος τους είναι τόσο μεγάλο αφού «χτυπούν» όχι μόνο νύχτα αλλά και μεσημέρι και απόγευμα.  Τα θύματα των κλοπών στον Πολιχνίτο είναι πάνω από 50 ( η Αστυνομία το κρύβει ή κάνει πως δεν ξέρει) και οι διαρρήκτες συνεχίζουν το έργο τους…

Μετά από μικρή ανάπαυλα, και αφού οι διαρρήκτες έκαναν τον Αύγουστο μια καλή «αρπαχτή» σε σπίτι νεόνυμφων, οι διαρρήκτες επέστρεψαν.

Χθες 13-10-2014  το απόγευμα άγνωστοι δράστες  εισέβαλαν σε σπίτι συνταξιούχου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Ο συνταξιούχος είχε τη συνήθεια κάθε μέρα 7-9 το απόγευμα να πηγαίνει στο καφενείο του χωριού. Οι άγνωστοι δράστες γνωρίζοντας αυτή τη συνήθεια και παρακολουθώντας το θύμα τους  αφαίρεσαν το πλαίσιο αλουμινίου από το παράθυρο της κουζίνας και έψαξαν όλο το σπίτι. Ο συνταξιούχος έντρομος αντίκρισε την σοκαριστική εικόνα όταν επέστρεψε στο σπίτι. Ειδοποιήθηκε το  Αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου και..έφθασε μετά από αρκετή ώρα στο σπίτι αφού έψαχνε να βρει το σπίτι του συνταξιούχου!

Οι κάτοικοι εδώ και μερικές εβδομάδες συγκεντρώνουν υπογραφές ζητώντας καλύτερη αστυνόμευση. Οι φήμες ότι οι κλοπές είναι έργο ντόπιων κατοίκων της περιοχής σε συνεργασία με έναν αλλοδαπό οργιάζουν… αλλά η Αστυνομία είναι σοβαρή και δεν ερευνά φήμες ! ! !

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Και άλλη κλοπή στον Πολιχνίτο

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    τι ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΝΙΤΟ ????

    Η ΣΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.