Δυστυχώς κλείσαμε!

Πριν λίγο με ενημέρωσαν ότι από αύριο τίθεται σε διαθεσιμότητα ο Κώστας, υπάλληλος στο Μουσείο του χωριού μας, και επομένως το Μουσείο κλείνει!

Ένα Μουσείο που γέννησε τόσα όνειρα, στην υπόθεση του οποίου έγιναν τόσα λάθη και το οποίο αύριο κλείνει.

Ο κ. Θεοδώρου, καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθήνας, στου οποίου τα χέρια είχαμε την κακή τύχη να βρεθεί η διεύθυνση του Μουσείου, το απαξίωσε πλήρως με τη συμπεριφορά του και την απόφασή του να πληρώνουν οι μαθητές 2€ για να το επισκεφτούν. Αυτό έγινε αιτία να μην πατάει ούτε ένα σχολείο στο Μουσείο και στο χωριό.

Τώρα που το Μουσείο κλείνει ας ενεργοποιηθούν ΑΜΕΣΑ οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Δημοτικής και Περιφερειακής, τωρινοί και επόμενοι με δυο βασικούς στόχους:

1. Να μη φύγει ούτε ένα πετραδάκι από τα εκθέματά του

2. Να βρεθεί φόρμουλα να λειτουργήσει το καλοκαίρι

Και επομένως θα πρέπει η διαθεσιμότητα του Κώστα να λήξει γρήγορα χωρίς την απόλυσή του. Ο Κώστας τόσα χρόνια στην υπηρεσία αυτή δε νομίζω να δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Το αντίθετο από πολλούς επισκέπτες έχω ακούσει τα καλύτερα για την συμπεριφορά του κατά την εκτέλση των καθηκόντων του.

Τόσα χρόνια δεν πετύχαμε το όνειρο. Ας μη μας κλέψουν και το φώλι του!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

33 απαντήσεις στο Δυστυχώς κλείσαμε!

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΕΛΕΚΑΣ να με συμπαθας για αυτα που θα γραψω ΡΕ ΞΕΦΤΗΛΕΣ ΡΕ ΙΜΠΝΕΔΕΣ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΩΡΑ? ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΠΕΡΗΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΝΤΡΩΠΗ ΣΑΣ ΝΕΝΕΚΟΙ

  2. Ο/Η Ενας βρισαγωτης λέει:

    Δυστυχως μας ηρθε η διαθεσιμοτητα και στο χωριο!ενα αναπτυξιακο εργο που ειχε και προοπτικη να εξελιχθει και μελλοντικα για το χωριο,προσφεροντας θεσεις εργασιας και τουριστικη προβολη για το χωριο μας το πνιξανε πριν ανοιξει τα φτερα του,αφου πρωτα το καθηλωσαν οι διαφοροι φορεις της περιοχης,περιμενοντας τους σωτηρες να μας φτιαξουν το πανεπιστημιο οπως λεγαμε.τωρα που τους ψηφισαμε μας στειλανε το δωρακι.τιποτα δεν ειναι τυχαιο.θα ελεγα και αλλα,αλλά επιφυλασομαι…

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΜΟΥΣΕΙΟ…..YOK
    ΑΠΟΛΕΙΘΩΜΕΝΑ…YOK
    ΣΗΜΑΙΑ …..YOK
    ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ…..YOK
    ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ….YOK
    ΠΑΛΙΟΠΥΡΓΟΣ….YOK
    ΛΙΜΑΝΙ……..YOK
    ΦΕΣΤΙΒΑΛ….YOK

    ΒΑΤΕΡΑ….YOK

    ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ…..

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΟΤΩΝ ή ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ

  5. Ο/Η θανασης λέει:

    ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΟΛΕΣΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ

  6. Ο/Η θανασης λέει:

    ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΑΠΙΑ

  7. Ο/Η Παναγιώτης Μπαλής λέει:

    συγχωριανοι, όλα καλά και ωραία όσα γράψατε.

    πέρα απο το ασχημο της συγκυρίας. ΑΜΕΣΩΣ μετά τις εκλογές κανείς δεν ανέφερε τρία πολυ σημαντικα θέματα.

    1) πολυ κρίμα για τον συγχωριανό μας που κανει αυτην την δουλειά πολλά χρόνια.
    2) ζημιώνεται η ευρυτερη περιοχή μας. Γιατι εμας μπορεί να μην μας κανει εντύπωση αλλα κόσμος ερχεται απο πολυ μακρια να δει αυτες τις “πετρες”
    3) το σημαντικότερο ίσως ερώτημα που εγείρεται: ΠΟΙΟΣ η ΠΟΥ θα καταλήξουν αυτα τα ευρηματα που δώθηκε μεγαλος αγώνας να μείνουν στο χωριό.

    αυτός ο Θεοδώρου νομίζω ότι λίγα έχει να κάνει με το θέμα, περα απο το γεγονός οτι δνε ασχοληθηκε ούτε ενδιαφέρθηκε. Πληροφορήθηκα οτι πρόσφατα έδωσε την “αδεια” του να ενημερωθει το χωριό οτι υπάρχει πιθανότητα να κλεισει το μουσείο προσεχώς. Άλλος φταίει για αυτο. Η κυβέρνηση, η τρόικα, η διαθεσιμότητα. Δεν ξερω ποιός. Ενα θα σας πω. Αποψη μου δνε σημαινει οτι θα την συμμεριστείτε όλοι.
    Σαν βρισαγώτες θα είμαστε ΓΤΠ εαν το αφήσουμε να περασει ετσισ το μουλωχτό. Εαν δεν ενημερώσουμε κόσμο, γνωριμίες και δνε διαμαρτυρηθούμε για το κακό που πανε να κανουν στο χωριό και την περιοχή μας.

  8. Ο/Η Μ.Μαργετα λέει:

    Εχω ελπιδες κατι θα γινει παιδια..ακομα δε θελω να πω τιποτα αν και ξερω. Ο μονος που ενημερωθηκε πληρες ειναι ο Κωστας. Ολοι μαζι πολλα μπορουμε να πετυχουμε αυτο να το θυμαστε !

  9. Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΜΗΠΩΣ, ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΑΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ;;;. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΛΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ.???……ΩΣΤΟΣΟ ΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ————————————————————————–Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΚΟ ΓΑΛΗΝΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΦΙΛΟΥΡΕς ΚΑΙ ΔΙΑΧΥΤΙΚΟΥΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΑΣΜΟΥΣ-ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ- ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ….ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ….

  11. Ο/Η ΠΕΛΕΚΟΣ ΧΑΡΗΣ λέει:

    ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΗ ΤΗΣ ΒΡΥΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΨΥΧΗ ΓΙ ΑΥΤΟ…ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ…ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΜΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ…

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΗΝ ΒΑΔΙΣΕΙ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ…….ΑΣ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΦΟΡΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΡΑΙΟΣ…ΑΛΛΑ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ…..ΟΡΙΣΤΕ….ΑΣ ΑΔΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΕΤΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ..ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ….ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ……..GO ON NYN ΠΡΟΕΔΡΕ….ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝ!!!!

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ….ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΗΘΕΙ ΑΛΟΓΙΣΤΑ …….ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΩΘΕΙΣ ..ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ …..ΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ….ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ….ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΑΝΟ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ Η’ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ….ΠΟΡΩΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ!!!

  14. Ο/Η Τζένη Μπαλή λέει:

    ελπίζω να μην έχουνε σκοπό να τα πάνε σε κανένα μουσείο του Σιγρίου γιατί γελιούνται εάν νομίζουνε ότι θα περάσει έτσι απλά.τα απολιθώματα ανήκουν στο μουσείο της Βρίσας, με έμφαση στην λέξη Βρίσα!τέλος.

  15. Ο/Η ΑΛΗΘΕΙΑ λέει:

    Μήπως είναι λίγο αργά για δάκρυα …?
    Μήπως θα έπρεπε να ξεσηκωθούν όλοι, όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή ”έπαιζε” με το πανεπιστήμιο ……?
    Μήπως έπρεπε να αντιδράσουμε όλοι με την συνεχή υποβάθμιση του μουσείου τα τελευταία χρόνια?
    Μήπως εκτός από τον Θεοδώρου που σίγουρα είναι από τους κορυφαίους υπευθύνους ,τον ακολουθούν από κοντά βρισαγώτες που εκλέχτηκαν στα κοινά τα τελευταία χρόνια , αδιαφόρησαν εγκληματικά ,και πρέπει να απαξιωθούν.?
    Μήπως είναι καλύτερα να θωρακίζεσαι πριν την καταιγίδα και όχι να ψάχνεις σωσίβια μετά?
    Είναι τραγικό για τον άνθρωπο που έχασε την δουλειά του.
    Είναι τραγικό για το χωριό που έχασε το μουσείο του
    Εάν δεν αγωνιστούμε δυνατά και όλοι μαζί να κρατήσουμε τα ευρήματα θα είμαστε οι ΤΡΑΓΙΚΟΙ της ιστορίας….και αυτό είναι μια μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ.

  16. Ο/Η sitof λέει:

    προβλέπω την ίδια τύχη του γηροκομειου και του Θερμόπολις……

  17. Ο/Η γεωργακας κωστας λέει:

    δεν ειναι ωρα για να αποδοθουν υπαρκτες ευθυνες. δεν ειναι ωρα για αντιπολιτευση η συμπολιτευση.ολοι μαζι ενωμενοι ο καθενας με οποιο τροπο μπορει να βοηθησει.να ειμαστε ετοιμοι για δυναμικες αντιδρασεις αν τολμησουν να παρουν τα εκθεματα.κωστα κουραγιο και δυναμη δεν θα εισαι μονος

  18. Ο/Η rené λέει:

    i do not understand everything being said>…. as google translation of the greek article is very poor but i want to say i am very sorry about museum closing as i was there when it all started to happen in 2001 and costas kostakis gave it all his best… so please let costas now we all feel sorry for this and wish him courage and all the best to get over this !
    rené – kristina – cathy – filip – cody

  19. Ο/Η Σοφία Αδαμαντίδου λέει:

    Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

    Είναι πραγματικά απορίας άξιον το πώς πάρθηκε η απόφαση να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο μοναδικός υπάλληλος του Μουσείου του χωριού μας, με άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο του ίδιου του Μουσείου. Η δικαιολογία ότι τα έσοδα του Μουσείου δεν επαρκούν για την κάλυψη της μισθοδοσίας του υπαλλήλου δεν αξίζει καν κάποιο σχόλιο.

    Ο κύριος Θεοδώρου με αυτήν την ενέργεια προφανώς δεν κατανοεί ότι:
    1) Απαξιώνει τον μοναδικό άνθρωπο που επί χρόνια εκτελεί τα υπαλληλικά του καθήκοντα καλύτερα από πολλούς άλλους «υπαλλήλους» και πολλές φορές ίσως και υπέρμετρα.
    2) Απαξιώνει τους κατοίκους ενός ολόκληρου χωριού οι οποίοι περηφανεύονται για τα μοναδικά αποκτήματα του Μουσείου που είναι από τα πιο σημαντικά που έχουν βρεθεί στον ελλαδικό χώρο.
    3) Απαξιώνει όλους τους τοπικούς και αρμόδιους φορείς καθώς δεν μπήκε καν στον κόπο έστω να ενημερώσει για τους λόγους που οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή.
    4) Απαξίωσε όλους εκείνους που θα ήθελαν να επισκεφθούν τη Συλλογή και ειδικά τους μαθητές των σχολείων με την επιβολή του εισιτηρίου των 2 ευρώ (προφανώς ο κύριος Θεοδώρου, συγκριτικά με τον δικό του μισθό, θεώρησε ανάξιο λόγου τον οβολό των 2 ευρώ σε ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ και με την ανεργία να μαστίζει τις οικογένειες) στερώντας και τους μαθητές από την ευκαιρία να μάθουν αλλά και απαξιώνοντας και τον ρόλο ενός Ανώτατου Ιδρύματος (εν προκειμένω του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου) σχετικά με την προαγωγή του πολιτισμού και της μάθησης.
    5) Απαξίωση της ίδιας του της θέσης και της υπευθυνότητας που αυτή επιβάλλει αφού δεν προέβη όλο αυτόν τον καιρό σε ουδεμία ενέργεια για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του Μουσείου.
    Το ΕΙΡΩΝΙΚΟ εδώ είναι ότι στις αρχές Μαΐου ο κ. Θεοδώρου συμμετείχε σε ένα συνέδριο με συμμετέχοντες από 23 χώρες με στάση σε σημεία παγκοσμίου παλαιοντολογικού ενδιαφέροντος τόσο στο Πικέρμι Αττικής όσο και στο διεθνώς φημισμένο Σπήλαιο Χαρκαδιό Τήλου που φιλοξενεί τους τελευταίους ευρωπαϊκούς ελέφαντες που ανήκουν στο είδος Εlephas tiliensis (νάνοι ελέφαντες). Κατά τη διάρκεια λοιπόν αυτού του συνεδρίου «ο καθηγητής Γεώργιος Θεοδώρου αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην προσπάθεια των επιστημόνων να προστατεύσουν και να αναδείξουν τον παλαιοντολογικό Θησαυρό Πικερμίου και την περιοχή ανασκαφών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την κήρυξη τους Πικερμίου ως τόπου ιδιαίτερου κάλλους και επιστημονικής αξίας από την Υπουργό Μελίνα Μερκούρη το 1984 δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα μέχρι την επανεκκίνηση των ανασκαφών από τον Καθ. Γ. Θεοδώρου και την έκθεση το 2008-2010, εργασίες όμως αυτές δεν χρηματοδοτήθηκαν εκ νέου μετά το 2010.
    Πολλοί εκ των συνέδρων ήταν εμφανώς συγκινημένοι καθώς είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά μία από τις σημαντικότερες παλαιοντολογικές θέσεις παγκοσμίως με κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη του θεωρητικού υποβάθρου της Παλαιοντολογίας και με σημαντικά ευρήματα που κοσμούν δεκάδες Μουσεία σε όλο τον κόσμο.
    Ο Καθηγητής Γεώργιος Θεοδώρου στις ξεναγήσεις του τόνισε ιδιαιτέρως την ανησυχία του μια και η ανασκαφική ομάδα δεν είχε καμιά υποστήριξη μετά τις ανασκαφές του 2010 ενώ είναι διάχυτος και ο φόβος για την τύχη των προστατευόμενων ζωνών στο Πικέρμι αλλά και την τύχη του τοπικού Μουσείου που έμεινε επί σειρά ετών κλειστό» (όλο το άρθρο στο http://www.dimokratiki.gr/…/oloklirothike-6o-diethnes-sinedrio-mamouth-ke-singenon-morfon-stin-tilo/)
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ λοιπόν μάλλον φταίει τελικά το γεγονός ότι οι ανασκαφές στην περιοχή μας δεν έγιναν από τον κύριο Θεοδώρου και ότι μάλλον τελικά οι νάνοι ελέφαντες νίκησαν τα μαμούθ και τις γιγάντιες χελώνες!
    Όμως, κύριε Θεοδώρου, η ματαιοδοξία φθείρει και η εξουσία έρχεται και παρέρχεται. Και να είστε σίγουρος ότι θα μας βρείτε μπροστά σας!

  20. Ο/Η stavros diamantis λέει:

    ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.

  21. Ο/Η θανασης λέει:

    Η ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ Η ΚΑΛΗ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΕΧ ΝΑ ΔΛΕΨΕΙ ΣΟΥΠΑΝΤΗΡΑ ΚΑΙ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ

  22. Ο/Η Γιώργος Μαλακός λέει:

    Καλά όλα αυτά αλλά δεν βλέπω καμιά άμεσα υλοποιήσιμη πρόταση παρά μόνο διαμαρτυρίες, ευχές και απειλές. Θα εκτονωθούμε και τελείωσε;
    Μπορεί η τοπική κοινωνία να το αναλάβει; Ας το κάνει και θα είμαστε δίπλα της.

  23. Ο/Η ΚΟΚΟΝΑ-ΠΟΥΛΑΛΑ λέει:

    Ο άλλος ο κύριος που ξεκίνησε την ιστορία με τα απολιθωμένα και έναν τέτοιο παγκόσμιο πλούτο τον έκανε “υπόθεση δική του” χωρίς κανένας άλλος να μπορεί να έχει άποψη……. ….τι κάνει ?? Τι έχει να πεί ??
    ( Το επώνυμό του αρχίζει απο Τ……. Ονόματα δεν λέμε γιατί μας κυριαρχεί και μία “μυστικοπάθεια” ).

  24. Ο/Η Τσάτσος Παναγιώτης λέει:

    Με την πολιτική των κυβερνήσεων των 10/ετιών 1950 , 1960 ερήμωσαν την ύπαιθρο και αποδεκάτισαν τον αγροτικό πληθυσμό.
    Των 10/ετιών 1980 – 2000 δημιούργησαν νέα κάστα ,αυτή των λαϊκιστών , των μιζαδόρων ,των λιστών Λαγκαρντ κ.α. και έρχεται η 10/ετία 2010 στο διάβα της οποίας θα αποτελειώσουνε τα πάντα (φαίνεται το έχει η φυλή μας)
    Δεν είναι πολύς καιρός που κλείσανε το Ειρηνοδικείο και το ΙΚΑ Πολιχνίτου και όλα της υπαίθρου βέβαια .
    Φυσικά περίμεναν τη διεξαγωγή των εκλογών για να μεταφέρουν το Λιμεναρχείο Σκ.Πολιχνίτου στη Σκ.Καλλονής , το Αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου στην Καλλονή και το κλείσιμο του μουσείου Βρίσας.
    Ακολουθεί το κλείσιμο του Κ.Υ.Πολιχνίτου και η μεταφορά του στην Καλλονή και αντ’αυτού θα λειτουργεί ‘πολυδύναμο αγροτικό ιατρείο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας’ ή όπως αλλιώς θα το ονομάσουνε.
    Μας έμεινε το δημοτικό σχολείο το κλείσιμο του οποίου έχει δρομολογηθεί με τις επικείμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων.
    Κε Αθανασίου ,ως υπουργός , εάν μας τιμήσετε και πάλι για να πείτε τα ουζάκια σας στον Πλάτανο να είστε σίγουρος ότι εμείς εδώ και πάλι θα σας καλοδεχτούμε με αγκαλιές και φιλιά όπως έγινε την προπαραμονή των εκλογών.
    Δεν υπάρχουν κακοί πολιτικοί αλλά ανόητοι ψηφοφόροι (αυτό δεν είναι δικό μου το έχω κλέψει)

  25. Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΒΓΑΛΕΙ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΥΧΑΚΙΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!! ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΜΜΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ.

  26. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    θα ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΤΟΛΜΗ ?????

    ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ

    ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

    ΕΩΣ ΕΔΩ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ

    Η

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.