Πως να φτιάξουμε “Θάσιο”

[Παρατήρηση: Είναι αδύνατο σε έναν μη Λέσβιο να προφέρει την παραπάνω λέξη με τη “σωστή” Μυτιληνιά προφορά. Κάπως “θαshιο” ]

Το θάσιο είναι ένα ποτό το οποίο προσφέρεται σε άτομα τα οποία είναι για οποιονδήποτε λόγο πολύ στεναχωρημένα. Για παράδειγμα σε περιπτώσεις απώλειας προσφιλών προσώπων. Έτσι για παρηγοριά. Στεναχώριες όμως οι άνθρωποι έχουν και για άλλους λόγους, όπως η αποτυχία στις εκλογές.

Στην περίπτωση αυτή το θάσιο προσφέρεται φυσικά για τη σχετική καζούρα στους ηττημένους!

Και επειδή στις εκλογές πάντα υπάρχουν ηττημένοι σήμερα σίγουρα κάποιοι θα το χρειαστούμε.

Συνταγή: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό και λίγο αλεύρι και ζάχαρη και βράζουμε το μίγμα ώστε να μετατραπεί σε έναν πολύ αραιό και γλυκό χυλό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλεσμένα καρύδια και αμύγδαλα  στα οποία καλό είναι να περιλαμβάνονται και 2-3 πικραμύγδαλα. Προσθέτουμε λίγη κανέλα  και ανακατεύουμε καλά ώστε να επιτευχθεί η ομοιομορφία. Το αποθηκεύουμε σε ένα μπουκάλι και το καταναλώνουμε σε δόσεις που έχουν να κάνουν με το μέγεθος της …ήττας!

(Η συνταγή από την κ. Στέλλα στον Πλάτανο, η οποία όμως δεν έχει σκοπό σήμερα να παρασκευάσει.  Έτσι προτείνουμε ως υποκατάστατο- τι άλλο- ούζο!)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Πως να φτιάξουμε “Θάσιο”

  1. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΘΑ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΤΟ ΘΑΣΟ ΣΤΡΑΤΗ..ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ;

  2. Ο/Η anonimos λέει:

    H συνταγή της κ Στέλλας είναι το λεγόμενο μαλεμπί. Το θασιό φτιάχνεται ΜΟΝΟ με αμύγδαλα καθαρισμένα άσπρα και αλεσμένα σαν αλέυρι,τα βράζουμε με γάλα και ζάχαρη και 2-3 πικραμύγδαλα για άρωμα.είναι νόστιμο και δυναμωτικό.αυτός είναι ο λόγος που είναι και παρηγορητικό.Η πολύ νοστιμιά σε κάνει να ξεχνάς τη κάθε στεναχώρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.