Για την καθαριότητα του χωριού

Πριν από δυο περίπου μήνες είχαμε αναρτήσει ένα άρθρο με τίτλο

Αυτό μόνο στην καλλικρατική Ελλάδα (ή Λέσβο) !

στο οποίο αναφέραμε ότι μεταφέρουν εργάτριες της καθαριότητας από τη Μυτιλήνη για να καθαρίζουν τα χωριά της περιοχής μας. Και είχαμε (και εξακολουθούμε να έχουμε) την άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο να είχε προσληφθεί έστω και ένας εργάτης στην περιοχή μας για να κάνει αυτή τη δουλειά.

Ανεξάρτητα απ’ αυτά όμως είναι γεγονός ότι το χωριό είναι σχετικά πολύ πιο καθαρό απ’ τα προηγούμενα δυο τρία χρόνια με την έστω και σε εβδομαδιαία βάση καθαριότητα που γίνεται. Βέβαια τα περί ασπρίσματος των πεζοδρομίων και λοιπά για τη γιορτή της εθνικής επετείου τα έχουμε ξεχάσει. Εξάλλου μας το είχε πει και ο κάποτε αντιδήμαρχος της περιοχής μας “τί το θέλετε το άσπρισμα αφού δεν γίνεται παρέλαση!!!” Και το σκούπισμα τότε των δρόμων γινόταν πολύ χειρότερα απ’ ότι υπονοεί το “στ’ χάσ’ τσι φουσκουσ'” δηλαδή στο χάσιμο και στο φούσκωμα του φεγγαριού (δηλ. ανά  δεκαπενθήμερο)  Τότε που η Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου είχε τουλάχιστον 5-6 εργάτες περισσότερους απ’ όσους έχει σήμερα.

Ελπίζουμε στις 2-3 εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι τις γιορτές του Πάσχα να κοπούν τα χόρτα από τους δρόμους του χωριού.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Για την καθαριότητα του χωριού

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αυτά απο τον διαχειριστή της σελίδας .
    Πολύ σωστά και σταράτα .
    Απο τους εκλεγμένους άρχοντες της περιοχής μας (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) άραγε τι;
    Μήπως ασχολούνται με το να ξαναεκλεγούν και μόνο;

  2. Ο/Η ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ...... λέει:

    (ΑΠΟ ΤΟ lesvosnews.net)
    Εδώ οι καλές μεταγραφές. Ο Πατέστος έκλεισε με Ξύδα, η Αντωνέλλη με Γαληνό, οι Κουνιαρέλλης και Βατός με Ξύδα. Δεν είναι αθλητικά νέα, είναι τα νέα της Λέσβου για τις δημοτικές εκλογές. Οι τελευταίες φρέσκιες πληροφορίες. Θυμίζει περίοδο ποδοσφαιρικών μεταγραφών. Οι ομάδες – υποψήφιοι προσπαθούν να κλείσουν τους καλύτερους «παίκτες» με βασικό κριτήριο πόσους ψήφους θα φέρουν. Τώρα μάλιστα που η παράταξη του Δημάρχου Δημήτρη Βουνάτσου δεν θα κατέβει στις εκλογές δεκάδες υποψήφιοι – παίκτες έμεινα ελεύθεροι και αναζητούν ομάδα. Όλοι αυτοί που μας έσωσαν τόσα χρόνια και έκαναν τη Λέσβο αυτό που είναι σήμερα καλούνται να μας σώσουν ακόμη περισσότερο.
    Εδώ που τα λέμε και οι ομάδες – υποψήφιοι έχουν μεγάλη ανάγκη από παίκτες… Άντε τώρα να βρεις πάνω από 300 υποψηφίους για όλο το νησί. Οπότε οι παίκτες – υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν πρέπει να ανησυχούν. Θα βρούνε ομάδα…
    Τη διαφορά φαίνεται να κάνει ο Στράτος Γεωργούλας. Μέχρι τώρα δεν έχει μπει στο παζάρι της ονοματολογίας. Ή θα του βγει σε καλό ή θα τον «καταστρέψει» . Αυτό θα εξαρτηθεί από τις επιλογές του εκλογικού σώματος. Αν θα επιλέξει τα ίδια πρόσωπα ή αν θα αναζητήσει μια σαρωτική ανανέωση. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί αν και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η ανάγκη για ανανέωση υπάρχει σε όλο το πολιτικό σκηνικό.
    Έκπληξη (ευχάριστη) προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του Στράτου Γεωργούλα για τη δυσοσμία στο Μακρύ Γιαλό. Είπε μια μεγάλη αλήθεια (χωρίς να σκεφθεί τους ψήφους που θα χάσει). 1500 νοικοκυριά της περιοχής δεν έχουν συνδεθεί με το βιολογικό καθαρισμό της πόλης. Είναι ένα από τα αίτια της δυσοσμίας. Την ευθύνη την έχουν και οι κάτοικοι και οι δημοτικές αρχές που δεν έκαναν όσα προβλέπονται. Μέχρι τώρα είχαμε βαρεθεί να ακούμε ότι πάντα φταίει κάποιος τρίτος. Ο Στράτος Γεωργούλας με τη χθεσινή του δήλωση πραγματικά έκανε τη διαφορά. Μακάρι να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο και να παρασύρει και τους άλλους υποψήφιους. Ίσως τότε κουβεντιάζουμε αληθινά για τα προβλήματα του νησιού μας και να επιλέγουμε τη σύγκρουση(αν χρειαστεί) για το συμφέρον του νησιού μας και όχι για πολιτικές σκοπιμότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.