25η Μαρτίου (ανανεωμένο)

Σήμερα το πρωί οι δρόμοι ήταν βρεγμένοι απ’ την ελάχιστη βροχή (μόλις 2 χιλιοστά) που έριξε αλλά και κίτρινοι απ’ τη γύρη που παρέσυρε το νερό. Απ’ αυτήν την άποψη το λίγο αυτό νερό ήταν πολύτιμο γιατί η γύρη ήταν ενοχλητική και στους μη αλλεργικούς ακόμα.

Κατά την προσέλευση των σχολείων στην εκκλησία ένα μικρό χαλαζομπουρίνι δημιούργησε αναταραχή αλλά αυτυχώς πρόσφερε …καταφύγιο ο Άγιος Κωνσταντίνος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε -πολύ όμορφα- η δασκάλα του σχολείου Συκά Γιασεμή που είναι …κοντοχωριανή μας, από τον Πολιχνίτο. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι φέτος έχουμε την τύχη να έχουμε στο σχολείο μας ακόμα μια κοντοχωριανή μας δασκάλα, από τα Βασιλικά, την Ανθίππη Ζερβού.

Τα παιδιά απήγγειλλαν τα ποιήματά τους στην εκκλησία εξαιτίας της αστάθειας του καιρού. Ευτυχώς όμως ο καιρός …σεβάστηκε την επέτειο και έτσι δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κατάθεση στεφανιών στο “Ηρώον” από την Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας και τα σχολεία, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.

Η συνέχεια στον Πολιχνίτο για τη μεγάλη παρέλαση. Την παράσταση έκλεψαν τα μικρούλια του παιδικού σταθμού, που παρέλασαν φέτος για πρώτη φορά, και τα δυο “χρυσά” κορίτσια του καράτε (Κατερίνα και Ειρήνη) , τα οποία με τη στολή της εθνικής ομάδας, τα μετάλλια στο λαιμό και κρατώντας την ελληνική σημαία παρέλασαν ακριβώς πίσω απ’ τους σημαιοφόρους του Γυμνασίου του οποίου είναι μαθήτριες.

Η συνέχεια δόθηκε φυσικά στις ψαροταβέρνες μιας και ο καιρός είχε βελτιωθεί πάρα πολύ.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΓΓΕΛΗΔΕΣ, στο χωριό, στην Αθήνα, στην Αμερική και όπου αλλού έχουμε.

Συμπληρώνουμε με δυο φωτογραφίες που είχε την καλοσύνη να μας στείλει ο Γιώργος Κολιόπουλος τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

P1130165

Η κ. Συκά εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας

P1130163

Η σημαιοφόρος Αθηνά Ι. Καλατζή και οι παραστάτες Ραφαήλ Ε. Καλατζής και Μπάμπης Π. Προκοπίου

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.