Ο εικαστικός Χάρης Κοντοσφύρης

Ένας ακόμα χωριανός μας καλλιτέχνης που διαπρέπει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Χάρης Κοντοσφύρης του Παναγιώτη (γιου του Γιώργου και της Ελένης) και της Μερόπης. γεννήθηκε το 1965 στη Μυτιλήνη.

Σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Χατζίκου στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Δίδαξε από το 2007 ως Λέκτορας στο τμήμα Πλαστικών τεχνών και επιστημών της Τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 2010 ως Επίκουρος καθηγητής στο τμήμα καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Έχει ένα ευρύτατο πεδίο στον εικαστικό χώρο με γλυπτά, σκίτσα, φωτογραφίες και

Νεκρό δένδρο

διάφορες συνθέσεις. Για παράδειγμα το έργο του το “νεκρό δένδρο” είναι εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας από εγχάρακτο plexi-glass, καθρέφτη και συστοιχία leds-lights. Το έργο του “Sexelephant” είναι από light-box, και εγχάρακτο καθρέφτη.

Έχει δώσει μέχρι τώρα 7 διαλέξεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική και έχει 5 τουλάχιστον δημοσιεύσεις. Έχει οργανώσει 12 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε 10 διεθνείς εκθέσεις καθώς και σε πολλές δεκάδες άλλες ομαδικές εκθέσεις

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.